Firmalardan
Sunar Gıda,‘Marifetli İnce Belli’ ile altın ambalaj ödülü aldı
Türkiye’de ilk kez çift etiket kullanımına olanak veren ve kadınların kullanımını kolaylaştırmak için Türkiye’nin önde gelen tasarımcısı Dr. Oya Akman tarafından tasarlanan ‘Marifetli İnce Belli’ şişeler Altın Ambalaj ödülü alırken Türkiye’yi Sri Lanka’da temsil etti.
Ödüllü şişesiyle dünyanın en büyük gıda fuarlarından Fransa SIAL’e katılan Sunar Grup ürünlerini ve markalarını 200’ü aşkın ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiye tanıttı.
Ürünün kalitesine büyük önem veren Sunar Gıda, ambalaj konusunda da farklılaşmaya giderek, Türkiye’nin önemli marka danışmanlarından Güven Borça danışmanlığında Türkiye’de ilk defa, yağların lezzetine, ergonomiyi de katmak için yılların deneyimli tasarımcısı Dr.Oya Akman’a yepyeni bir yağ şişesi tasarlattı. ‘İnce Belli’ şişe TSE’nin 2009 yılında 22’ncisi düzenlediği Altın Ambalaj yarışmasının gıda sınıfında ödüle layık görüldü ve dünya çapındaki ambalaj yarışmasında ülkemizi Sri Lanka’da temsil etti. Ödüllü ambalaj’ın tanıtım ve iletişim danışmanlığı ise Doret Habib İletişim tarafından yürütüldü.
Tasarımda doğadan esinlenildi
Ambalaj, doğadan direkt olarak elde edilen bitkisel sıvı yağ ambalajı olmasından dolayı doğadan esinlenilerek tasarlandı. Firmanın lokomotif ürünü mısır yağı olduğundan tasarımda özellikle mısır bitkisinin yaprağı kullanıldı. Mısır yaprağındaki ince damarlar şişenin tüm yüzeyini baştan başa kaplayan çizgilerde yansıtıldı. Şişeye ergonomik bir yapı, iyi bir tutuş ve etkili bir döküm sağlayan orta kısımda, çizgiler kalınlaştırılarak, hem estetik hem dayanıklılık açısından kazanım sağlandı.
Kadınların ihtiyacına cevap verdi
Sıvı yağ piyasasında nihai tüketiciye yönelik yeni bir marka olan Sunar sektörde farklılık yaratmak için bir pazar araştırması yaptı. Kadınların mutfakta geçirdikleri süre içinde mutfakta bir yağ markasından ne beklediği incelendi. Bu inceleme sonucunda kadınların genelde yemek yaparken yağ ambalajlarının ergonomik olmayan yapısından dolayı şişeyi kavrama zorluğu, ürünü dökme zorluğu yaşadıkları tespit edildi. Bununla birlikte yağ ambalajlarının genelde mutfakta estetik durmadığını bu nedenle de yağların tezgah altlarına saklandığı dikkat çekti.
Sri Lanka’da temsil etti
Sunar bu incelemenin sonucunda bu sorunları göz önünde bulundurarak Türkiye’de ilk defa, Sunar Yağ’ın lezzetine, ergonomiyi de katmak için Türkiye’nin önde gelen tasarımcısı Dr. Oya Akman’a yepyeni, tutması kolay bir yağ şişesi tasarladı.
İnce belli şişe aynı zamanda TSE’nin 2009 yılında 22’ncisi düzenlediği Altın Ambalaj yarışmasının gıda sınıfında ödüle layık görüldü ve dünya çapındaki ambalaj yarışmasında ülkemizi Sri Lanka’da temsil etti.
Dünyanın en büyük fuarında
Almanya, Anuga ve BAE, Gulfood ile birlikte dünyanın en önemli 3 gıda fuarından biri olan Fransa, SIAL fuarına katılan Sunar Grup ürünlerinin ve markalarının 200’ü aşkın ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiye tanıttı. 2010 yılı başında başlattığı yurt dışı fuar hamlesinin 7’ncisini gerçekleştiren Sunar Grup bu yıl içerisinde 9 yurt dışı fuarına katılmış oldu.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.