Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Tesco Kipa’nın yıl sonu hedefi 10 bin istihdam

Editör
Ellen Gladders
Abone Ol:

Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders yıl sonuna kadar toplamda 150 mağazaya ulaşmayı hedefledikmerini söyledi. Çalışan sayılarının 8 binin üzerinde olduğunu belirten Gladders, “Hedefimiz, 2011 sonuna kadar istihdamımızı yaklaşık 10 bine çıkarmak” dedi.

Tesco Kipa olarak, Türkiye genelinde, müşterilerinin talep ettikleri bölgelerde yatırım yapmaya ve Türkiye’de istihdam yaratmayı sürdüreceklerini aktaran Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders, “Müşteri taleplerimizi değerlendirerek mağaza açmaya devam edeceğiz. Bu yılın sonuna kadar toplamda 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Çalışan sayılarının 8 binin üzerinde olduğunu belirten Ellen Gladders, “Hedefimiz, 2011 sonuna kadar istihdamımızı yaklaşık 10 bine çıkarmak. Bu rakamlardan anlaşılacağı gibi, Tesco Kipa Türkiye’de istihdam alanında önemli bir oyuncudur. Türkiye’nin üçüncü en büyük şehri olan İzmir’de kayıdı olan şirketler içerisinde en çok istihdam sağlayan şirket” diye konuştu.

“İstanbul’da daha fazla Kipa’ya ihtiyaç var”

Türkiye genelinde büyüme stratejilerinin devam ettiğini anlatan Gladders, “Bu da, Türk müşterilere olan taahhüdümüzün ciddi bir göstergesi” diye konuştu. İstanbul’daki mevcut mağazalarının başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Gladders, müşterilerinin artan taleplerini değerlendirerek İstanbul’da daha fazla Kipa mağazasına ihtiyaç duyduğunu gözlemlediklerini kaydetti. Böylece Halkalı’da bir hipermarket açmaya karar verdiklerini anlatan Galdders şöyle konuştu:

“İstanbul’da Ataşehir ve Beylikdüzü’nde 3 süpermarketimiz, Silivri, Ataşehir, Viaport, Pendorya ve Bulvar Evleri’nde ise 5 hipermarketimiz olmasına rağmen, bu mağaza İstanbul’daki ilk KipaExtra mağazamız; yani sadece gıda ürünleri değü, ayrıca en yeni moda ürünlerin bulunduğu tekstil departmanı, gözlükçü, fotoğrafçı ve GSM dükkanı gibi gıda dışı ürünlerde de güçlü portföye sahip. 5 bin 250 metrekare net satış alanına sahiptir. 135 kişiye istihdam sağlayan Halkalı KipaExtra’da müşterilerimize 30 bin çeşidin üzerinde ürün seçeneği sunuyoruz.”

“750 bin euro ihracat yapılmasını sağladık”

Tesco Kipa olarak, Türkiye’deki tedarikçilerin yurtdışına ihracat yapmasına ve Türkiye’nin ihracatına destek olmaya devam ettiklerini aktaran Ellen Galdders, “Geçtiğimiz yıl, Orta Avrupa ülkelerine, özellikle Polonya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’ne sadece deniz ürünleri alanında yaklaşık 750 bin euro değerinde ihracat yapılmasını sağladık. Bu ihracatın yüzde 90’ını alabalık, yüzde 5’ini çipura ve yüzde 5’ini de levrek oluşturdu. Bu ihracatın tümünü Ege Bölgesi’nden gerçekleştirdik” dedi.

Türk ürünlerinin Avrupa’da tanıtılmasında da önemli rol oynadıklarım dile getiren Glaldders, “Buna en iyi örnek, bir Türk simit ustasını Polonya’ya göndererek, Polonya Tesco’daki ustalara simit yapmayı öğretmesini sağlamamız. Ayrıca, tedariklilerimizin ihracat yapmak üzere bizimle ne şekilde çalışacaklarım anlamalarını ve bir Kipa tedarikçisi olmanın gerektirdiği Standard an anlamalarına yardımcı olacak seminerler düzenleyerek, tedarikçilerin kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

TAB Gıda‘da üst düzey atama

Editör

Yazar:

TAB Gıda’nın yürüttüğü ödüllü ve sektöre örnek teşkil eden birçok kampanyaya öncülük eden Caner Alpaslan, aynı zamanda ticari pazarlama, ulusal promosyonlar, marka ve sponsorluk yönetimi gibi pek çok alanda tüketici, müşteri deneyimi ve pazarlama faaliyetlerinin gelişimine katkılar sundu. Caner Alpaslan, yeni görevinde şirketin 360 derece pazarlama faaliyetlerinin tamamına liderlik edecek.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Caner Alpaslan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine FedEx’te satış uzmanı olarak başlayan ve on yıla yakın bir süre Coca-Cola İçecek’in Pazarlama Departmanında farklı roller üstlenen Alpaslan, Şubat 2020 tarihinden itibaren, 7 markayı bünyesinde bulunduran hızlı servis restoran zinciri lideri TAB Gıda’nın Pazarlama Direktörlüğünü yürüttü. Alpaslan, Ocak 2023 itibarıyla görevine TAB Gıda Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı (CMO) olarak devam edecek.

Devamını Oku

Firmalardan

Sinangil Un’un 60. yıl reklam filmi yayınlandı

Editör

Yazar:

1963 yılından bu yana gıda sektöründe olan ve ISO 500 sıralamasında 324’üncü olarak yer alan Eksun Gıda Tarım San. Ve Tic. A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Sinangil, reklam filmi ile yıllardır değişmeyen lezzet yolculuğuna keyifli bir atıfta bulunuyor.

Ajans BBQ imzalı yapımda Sinangil’in 60 yıldır nesilden nesile devam eden mutfaklardaki varlığı, izleyiciyi gülümseten detaylarla aktarılıyor. Filmde anneannelerinin tarif defterini bulan ve onun en sevdiği yemeği yapmak için defterde yazılan bir malzemeyi okuyamayan 3 sevimli torunun herkese defteri okutmaya çalışması gösteriliyor. Filmin sonunda anneanne, torunların okuyamadıkları malzemeyi kağıdın arka yüzünü çevirerek işaret ediyor ve Sinangil Un yazısı markanın o yıllardaki ilk ambalajı üzerinde görülüyor.

Teknolojisi ve üretim teknikleriyle, geleneksel tatlardan sağlık serisine kadar Sinangil’in tüm lezzetlerin arkasında 60 yıldır var oluşunu göstermesi açısından önem taşıyan reklam filminin prodüksiyonunu Filmhakika üstlenirken yönetmen koltuğunda Fırat Mançuhan oturuyor.

Devamını Oku

Firmalardan

Bebeto Rainbow Peelers ile en leziz eğlence molası

Editör

Yazar:

2023 Küresel En İyi 100 Şekerleme Şirketi arasında 66’ncı sıraya yükselen Kervan Gıda’nın dünya çapında talep gören markası Bebeto’nun yeni ürünü Rainbow Peelers raflarda yerini aldı. Bebeto’nun hayvansal hammadde kullanılmadan üretilen Rainbow Peelers şekerleri, gerçek meyve aromasıyla her ısırıkta lezzet sunuyor. Bebeto, birbirine sarmal şekilde bağlanan Rainbow Peelers’tan aldığı ilhamla farklı lezzetlere açık olanları renkli ve eğlenceli bir dünyaya bağlıyor.

Bebeto, farklı lezzetleri denemeye istekli olan herkesi yeni lezzeti Rainbow Peelers ile tanıştırıyor. Bebeto’nun yumuşak şeker kategorisinde yer alan yeni ürünü Rainbow Peelers, vegan içeriği ve gerçek meyve aromasıyla öne çıkıyor. Sarmal yumuşak şeker çubuklarından oluşan Bebeto Rainbow Peelers, her renginde ayrı bir aroma taşıyor. Turuncu renginde portakal, kırmızı renginde çilek, mor renginde frenk üzümü ve yeşil renginde ise elma tadı saklı olan Bebeto Rainbow Peelers, bir ısırıkta dört lezzeti bir arada sunuyor. Ayrıca Rainbow Peelers birbirinden ayrılarak tek tek de tüketilebiliyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER