Genel Haberler
Alp Alkaş Perakende ve Gayrimenkul Merkezi, duayen isimleri bir araya getirdi
Bugüne kadar 55 öğrenciyi mezun eden ve 2016’da 30 mezun daha verecek olan merkezin yeni dönem mezunları için Avi Alkaş, Hüsnü Özyeğin, Hulusi Belgü, Aziz Torun, Nihat Özdemir, Sami Kariyo, Serdar Sunay, Sina Afra, Cem Eriç ve Yurdaer Kahraman bir araya geldi.
Avi Alkaş’ın vefat eden oğlu Alp Alkaş anısına Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle Ocak 2014’te kurularak perakende ve gayrimenkul sektöründe uzman akademisyenlerin yanı sıra her iki sektörün de önde gelen üst düzey yöneticileri ve patronları tarafından derslerin verildiği Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi (AA PGM), 14 Temmuz 2016’da bu rüya takımı bir kez daha bir araya getirdi.
Açılış konuşmalarını Avi Alkaş ve Işıl Erol’un yaptığı toplantıda Hüsnü Özyeğin, Sina Afra ve Yomi Kastro’nun katıldığı “Girişimcilik ve Liderlik Paneli” de düzenlendi. Panelin ardından perakende ve gayrimenkul sektörünün ünlü isimleri, düzenlenen törenle sertifikalarını 3. dönem mezunlarına takdim etti.
PERAKENDE DUAYENLERİNDEN EĞİTİM
Bugüne kadar perakende ve gayrimenkul sektöründe uzman akademisyenlerin yanı sıra her iki sektörün başarılara imza atmış patron ve profesyonelleri tarafından ders verilen Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi, 3 dönem boyunca yenilikçi ve girişimci liderler yetiştirdi. Merkezde Perakende ve Gayrimenkul Yönetimi Sertifika Programı’nı tamamlayan öğrenciler AYD işbirliği ile The International Council of Shopping Centers’ın (ICSC) tüm dünyada geçerli olan Perakende Gayrimenkulü Yönetim Sertifikası’nı da almaya hak kazanıyor. İsteyen öğrenciler ise programı tamamladıktan sonra Özyeğin Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nün sektör odaklı uzmanlaşma fırsatı veren MBA in Real Estate ve MBA in Retail programlarını devam edebiliyor. MBA programlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Wisconsin-Madison Üniversitesi’nin Global Real Estate Masters (GREM) programına başvurabiliyor. Kabul edilmeleri halinde 6 aylık GREM programını da bitirerek çift diploma ile mezun olabiliyorlar.
Bugüne kadar gelecekte her iki sektörde de büyük başarılara imza atması beklenen yenilikçi ve girişimci liderlerin yetiştirildiği Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’nde Ali Osman Öztürk, Aslan Saranga, Avi Alkaş, Burak Övüç, Cem Eriç, Galya Frayman, Hüsnü Güreli, İbrahim İbrahim, İbrahim Paksoy, Mehmet T. Nane, Murat Kader, Murat Tabanlıoğlu, Mustafa Taviloğlu, Nur Ziyaoğlu Aytekin, Osman İllez, Ozan Balaban, Özgür Tort, Serdar Sunay, Şenay Azak Matt, Vahap Küçük, Yurdaer Kahraman ve Yomi Kastro’nun da aralarında yer aldığı pek çok isim perakende ve gayrimenkul sektörlerindeki tecrübelerini geleceğin liderleriyle paylaştılar.
Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’nin 3. dönem mezunları için bir araya gelen profesyoneller ve patronlar; hızla gelişen ve büyüyen her iki sektör için de büyük önem taşıdığının altını çizerek şu mesajları verdiler:
ALP ALKAŞ’IN ADINI YAŞATIRKEN, GENÇLERİ SEKTÖRE KAZANDIRIYORUZ
Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, hızla büyüyen sektörün kaliteli eğitim almış gençlerle buluştuğunu görmenin en büyük mutluluğu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“2013 yılında genç yaşta aramızdan ayrılan oğlum Alp’in adını yaşatmak için hayata geçirdiğimiz Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’nin üçüncü eğitim yılını tamamlamış olmanın buruk mutluluğunu yaşıyorum. İşine, mesleğine ve hayata çok bağlı olan Alp, Perakende Gayrimenkul sektöründe genç yaştan itibaren aktif rol almıştı. Alp’i kaybetmemizin ardından hem yurtiçi hem yurtdışından sevenlerinin adına açılan hesaba yapmış oldukları bağışların yanı sıra AMPD ve ICSC gibi sektörel derneklerin de bağışlar konusundaki toparlayıcılığı ile birlikte Sn. Hüsnü Özyeğin ile Özyeğin Üniversitesi’nde bir Perakende Gayrimenkul Merkezi kurarak, Alp Alkaş adını yaşatmayı kendimize görev bildik. Perakende sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitim eksikliğinden hareketle oluşturduğumuz merkezimizde, perakende alanında uzmanlaşmayı ve gençleri sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerimizi sektörün duayenleri ve deneyimli eğitmenler ile bir araya getiriyoruz. Hızla büyüyen sektörümüzün kaliteli eğitim almış gençlerimizle buluştuğunu görmek en büyük mutluluğumuz. Bu mutluluğun nice yıllar sürmesi dileğiyle, sertifika almaya hak kazanan tüm genç arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”
Genel Haberler
Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır
Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”
Genel Haberler
Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar
Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.
ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:
“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.
Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”
ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.
Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Genel Haberler
BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı
Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.
Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.
A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.
