Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

ASÜD Harun Çallı ile yola devam ediyor

Editör
Faruk Çelik
Abone Ol:

ASÜD’ün IV. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, Harun Çallı başkanlığındaki liste, delegelerden tam destek aldı.

ASÜD IV. Olağan Genel Kurulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile ASÜD üyelerinden Bahçıvan Gıda’nın sahibi ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da katılımıyla Ankara’da yapıldı.

Yapılan konuşmalarda süt sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği genel kurulda, Divan Başkanlığı görevini Güneş Süt Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş üstlendi.

ASÜD Faaliyet ve Denetim Kurulu raporlarının okunarak, delegelerin oylarıyla ibra edildiği genel kurulda ASÜD Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimleri de yapıldı. Seçimlerde Harun Çallı başkanlığındaki liste, delegelerin oybirliğiyle yeniden seçildi.

Seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapan ASÜD Başkanı Çallı, önümüzdeki dönemde sektörü geliştirmek vizyonuyla çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Yapılan seçimler sonucunda ASÜD yönetimi şu isimlerden oluştu:

ASÜD Yönetim Kurulu:

Harun Çallı – Milkon Süt ve Gıda

Ali Sözen – Ak Gıda

Şükrü Dinçer – Unilever Türkiye

Mustafa Ekici – Ekiciler Süt Gıda

Murat Karlıbaş – Bahçıvan Gıda

Atila Kanbur – Yaşar Dondurma ve Gıda

Gürkan Hekimoğlu – Pınar Süt

Laurent Boissier – Danone Tikveşli

Kosat Gürler – Gür Süt

Ekrem Kaan – Kaanlar Gıda

Faruk Tahsildaroğlu – Tahsildaroğlu Süt

Yılmaz Karadeniz – Karadeniz Kardeşler Gıda

Muzaffer Güneş – Güneş Süt Gıda

Mustafa İlbaş – Bel Karper Gıda

Berk Apak – Sanset Gıda Turizm

ASÜD Denetim Kurulu:

Erol Diren – Dimes Gıda

Mehmet Metin Güney – Cebeci Süt ve Süt Ürünleri

Hakan Başer – Başarı Müşavirlik

ASÜD IV. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen Yönetim Kurulu ilk toplantısını yaptı. Gelecek döneme ilişkin çalışma takviminin gözden geçirildiği toplantıda, Yönetim Kurulu üyeleri arasında görev dağılımı da gerçekleşti.

ASÜD Yönetim Kurulu Başkanlığını yeniden Harun Çallı üstlenirken, Başkan Yardımcısı Pınar Süt’ten Gürkan Hekimoğlu, Sayman Üye de Güneş Süt’ten Muzaffer Güneş oldu.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır

Editör

Yazar:

Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”

Devamını Oku

Genel Haberler

Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar

Editör

Yazar:

Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.

ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:

“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.

Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”

ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.

Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı

Editör

Yazar:

Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.

Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.

A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER