Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

İstanbul PERDER’in katılmadığı TPF genel kurulu yapıldı

Editör
Abone Ol:

18 Haziran tarihinde Halkalı Wyndham Otel’de gerçekleşen TPF 8. Olağan Genel Kurulu’na 16 Haziran’da delegelere ilettiği yazılı bilgilendirme sonrasında İstanbul PERDER üyeleri/delegeleri katılmadı!

Genel Kurul sonucunda mevcut başkan Ömer Düzgün, katılan delegelerin oy birliğiyle 3. dönem başkan seçildi.

Ömer Düzgün, genel kurulda yeni döneme ilişkin yaptığı konuşmasında bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yerel zincirlerin sesi olmaya, sorunlarına çözüm üretmeye ve sektörü daha güçlü bir konuma taşımaya kararlı olduklarını dile getirerek, yerel perakende sektörünü ilgilendiren başlıklara da değindi.

Düzgün: “TPF yeni yol haritasını belirledi”

Rekabet koşulları, ekonomik gelişmeler ve perakende yasasındaki beklentiler gibi konularda hızlı bir yol haritası izleyeceklerini belirten Düzgün, “Federasyon olarak bugüne dek hep sahada olduk, üyelerimizin dertlerini yerinde dinledik, çözüm üretmek için ilgili kurumlarla güçlü bir diyalog kurduk. Yeni dönemde bu diyaloğu daha da derinleştireceğiz. Yerel zincirler olarak hem ekonomik hem sosyal kalkınmanın anahtarıyız. Yerli sermayeyi ayakta tutmak sadece bir ekonomik tercih değil, aynı zamanda bir milli duruştur. Bu bilinçle, daha güçlü, daha dirençli bir sektör için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yerel zincirler olarak hem ekonomik hem sosyal anlamda ülkemizin dört bir yanında değer üretmeye devam ediyoruz. Adil rekabetin sağlanması, yerli sermayenin korunması ve sürdürülebilir büyüme için yasal düzenlemeler en büyük beklentilerimiz arasındadır” diye konuştu.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) 8’inci Olağan Genel Kurulu, dün gerçekleştirildi ve yeni dönem yönetim kurulu belirlendi. Federasyon çatısı altında bulunan 14 dernek arasındaki İstanbul PERDER, Genel Kurul’a katılmama kararı alarak seçim sürecinde yer almadı.

İstanbul PERDER, TPF’nun etkinliklerine katılmayacak!
İstanbul PERDER Başkanı Rahmi Kartal, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun bugüne kadar gerçekleşen tüm genel kurulları önceden sağlanan uzlaşı ile tek liste üzerinden gerçekleşmiş ve hiçbir başkan iki dönemden fazla aday olmamıştır. Sekizinci Olağan Genel Kurul’un da bu geleneğe uygun şekilde ilerlemesi için öncesindeki hazırlık sürecinde görüşlerimizi ilettik. Ancak birinci ve ikinci dönem başkanının üçüncü dönemde de başkanlık ısrarının son güne kadar devam etmesi neticesinde Genel Kurul’un yeni bir başkan adayı üzerinde uzlaşılarak tek liste ile gerçekleşme ihtimali kapandı. İstanbul PERDER in bir adayı vardı, hatta İstanbul PERDER dışından bir isim daha önerdik o da kabul görmedi. Bunun neticesinde İstanbul PERDER Yönetim Kurulu olarak ilke ve teamüllere bağlı kalmak için genel kurula katılmama kararı aldık; bu kararı da tüm delegelere ilettik, seçime de katılmadık. Çünkü Federasyonda tazelenmek için yeni bir başkan olmasını adaylar üzerinden değil ilkesel olarak istedik. Ayrıca İstanbul PERDER den sadece ben katılarak Genel Kurul’un sonuçlanmasının ardından kısa bir söz alarak bu kararımızla ilgili katılımcıları tekrar bilgilendirdim.

Bundan sonraki süreci İstanbul PERDER in İstişare ve Yönetim Kurulu’nda değerlendireceğiz; şimdilik şunu söyleyebilirim ilkelerimize ters şekilde gerçekleşen genel kurul sonucunda, bir başka kararımıza kadar Federasyonun etkinliklerine katılmayacağız. Dün Genel Kurul’da bulunup en sonunda söz alarak bilgilendirme yapmamın amacı da ilkelerimizin, teamüllerimizin sürdürülmesinin önemini ve kurumsal duruşumuzu aktarmaktı.”

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Ömer Düzgün, Ali Kaya, Recai Kesimal, Haşim Kılıç, Vahdet Sarıkaya, Mehmet Feyzi Başdaş, Ahmet Çetin, Ali Yıldız, Aytunç Sunguroğlu, Cengiz Bildirici, Cevat Durmaz, Edip Balcı, Fatih Ayhan, Faysal Tatlı, Hasan Basri Çelik, Hüseyin Kalafat, İbrahim Özhan, İsmail Hakkı Toscu, Mehmet Buçukoğlu, Oktay Akyüzlü, Ramazan Gülhan, Tekin Irmaksever, Yaşar Cergibozan, Yusuf Çizmelioğlu, Yusuf Ekmiş.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Özer Düşünüklü, Habib Güngör, Selçuk Tazgel, Mustafa Başıbüyük, Hacı Hamza Kalkancı, Necdet Torun, Yusuf Öztürk, Cengiz Ulupınar, Ahmet Sadak, Emre Abdik.

Denetim Kurulu Asil Üye: Yavuz Güney, Mustafa Altuner, Cihan Kılbaş.

Denetim Kurulu Yedek Üyeler: Abdullah Oktay, Sami Emre Topçu, Hulusi Gözütok.

Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Murat Urkuç, Mehmet Karali, Kudret Aydın.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler: Atamer Kızıl, Abdullah Murat Akan, Veysi Topuz.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır

Editör

Yazar:

Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”

Devamını Oku

Genel Haberler

Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar

Editör

Yazar:

Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.

ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:

“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.

Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”

ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.

Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı

Editör

Yazar:

Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.

Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.

A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER