Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Kamuya açık ve net çözümler

Editör
saplogo_200
Abone Ol:

SAP Forum Ankara 2009’da; kamu ve özel sektör kuruluşlarının daha verimli olmasını ve Avrupa Birliği standartlarında hizmet vermesini sağlayacak “e-dönüşüm” uygulamaları paylaşıldı.

Dünyanın önde gelen yazılım firmalarından SAP, kamu kurumlarına yönelik yeni uygulama ve çözümlerini 8 Aralık 2009 Salı günü Ankara Rixos Grand Otel’de gerçekleştirdiği SAP Forum Ankara etkinliğinde tanıttı. Tüm gün süren SAP Forum Ankara 2009’un açılışı, SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker ve SAP Türkiye Kamu Sektörü Satış Müdürü Deniz Alpagut tarafından yapıldı.

“Açık Hedefler, Net Stratejiler ve Temiz Bir Gelecek teması ile düzenlenen SAP Forum Ankara 2009’da kamu sektörüne yönelik SAP çözüm ve hizmetleri, sektörel çözümler ve başarı hikâyelerine yer verildi. 5 paralel salonda, 16 farklı firma tarafından 25 sunumun gerçekleştirildiği etkinlikte; bilişim sektörünün önde gelen firmaları ile kamu ve özel sektör kuruluşları kendilerini geleceğe taşıyacak iş uygulamalarını tartıştı.

SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker etkinlikte yaptığı konuşmada; “Kamu sektörüne yönelik standart çözümler son bir kaç yıldır tam anlamıyla kullanılabilir hale geldi. Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmesi ve kalkınmasında, kamu ve özel sektör kuruluşlarının göstereceği performans çok büyük önem taşıyor. Teknolojinin etkin kullanımıyla işletmelerin verimlilikleri artmaktadır. Türkiye’de kamu ve özel sektör borçlarının kontrol edilmesi, bürokrasinin azaltılması, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, eğitim, sağlık, adalet gibi temel hizmetlerin çağdaş standartlara ulaştırılmasında iş uygulaması yazılımları çok etkin bir rol oynamaktadır. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları, ekonomik değişikliklere, coğrafi konuma ve hatta insan sağlığını tehdit eden koşullara göre farklılık göstermektedir. Zorda olan bir işletmenin ekonomik olarak desteklenmesi ile salgın bir hastalığın ülke içinde kontrolünün çözümü benzer yaklaşımları gerektirmektedir. Bu sorunların çözümü ve kontrolü, iyi bir teknoloji altyapısı ile oluşturulacak süreç takibi ve yönetimini gerektirmektedir. Teknolojinin var olma nedeni, olumsuz koşulları minimize etmek, hayatı kolaylaştırmak, işleri hızlandırmak ve biz vatandaşlara zaman kazandırmaktır” dedi.

SAP Forum Ankara 2009 etkinliğinde, SAP Türkiye ile birlikte IBM, Aselsan, Bizcon, Çözümevi, Zorlu Enerji, STFA, TEI, Metric Technology, DDI Teknoloji, Türk Telekom, STM, EMC, Milsoft, Siemens, Medyasoft da değişik konularda sunum ve başarı öykülerini paylaştılar.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Yılmaz Attila’dan “Perakende Yaşamımdan Damıttıklarım” kitabı

Editör

Yazar:

Yılmaz Attila. 1951 doğumlu. 1976 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Makineleri

Bölümünden mezun oldu. Pazarlamaya olan ilgisi nedeniyle plastik borudan janta, hayvan yeminden et ve ürünlerinin satışına kadar değişik sektörlerde çalıştı.

1994 yılında Bornova Kipa’nın acılış ekibinde yer aldı, tekstil reyonlarının hazırlanmasına nezaret etti. 1996 yılında Bornova Kipa’nın mağaza müdürü oldu. 1998’den 2003 yıllına kadar Kipa’nın Genel Müdürlüğünü yaptı. 2003 yılında Kipa Tesco’ya satıldıktan sonra Pazarlama direktoru olarak Kipa’da calışmaya devam etti. 2010’a kadar değişik görevlerden sonra emekli oldu.

Yılmaz Attila, tüm sektör tecrübe ve birikimlerini “Perakende Yaşamımdan Damıttıklarım” kitabında topladı. Attila, kitabıyla ilgili şu bilgilere yer veriyor:

“Kitabı perakende dünyasında çalışan firma yöneticileri ve perakende dünyasına yeni girmiş meraklı gençlerle tecrübelerimi, çok gerilerde kalsa da paylaşmak için yazıyorum.

Perakende dünyasının tümünü değil, gıda ağırlıklı perakendecilikle ilgili konuları yazdım.

Gıda perakendeciliği üzerine bazı yerlerde gereğinden fazla, bazı yerlerde de gereğinden az, lojistik gibi tecrübemin olmadığı konularda ise çok az detay bulacaksınız.

Elinizdeki akademik bir kitap değil; bir el kitabı diyebiliriz. Konularla ilgili yazarların görüşlerinin yanında kendi görüşlerimi de koyarak, kararı okuyucuya bırakan bir yaklaşım bulamayacaksınız. Sık sık iş yaşamımda zevk alarak çalıştığım Kipa’dan örnekler vermemi okuyucunun hoş karşılamasını umuyorum.”

Kitabı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

www.attiladanismanlik.com.tr

Devamını Oku

Genel Haberler

Perakende Zirvesi 2025, yarın başlıyor

Editör

Yazar:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 15 yıl boyunca düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) bu yıl Perakende Zirvesi adıyla 10-11 Eylül’de Haliç Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Zirvenin gündem başlıklarından biri enflasyonla mücadele

TPF Başkanı Ömer Düzgün, açılış öncesi yaptığı açıklamada, gıda perakendesinin toplumun en hassas alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Enflasyonla mücadelede sadece fiyat denetimleri değil, üretimden tüketime kadar tüm zinciri içine alan kalıcı düzenlemelere ihtiyaç var. Tedarik süreçlerinin şeffaflaştırılması, lojistikte verimliliğin artırılması, kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması tüketiciye doğrudan yansıyacak önlemlerdir. Ayrıca gramaj oyunları ve aldatıcı fiyat uygulamalarına karşı yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz yerel zincirler olarak hem üreticinin emeğini hem de vatandaşın sofrasını koruyacak adımların destekçisiyiz.”

“Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız”

Düzgün, yaptığı açıklamada, “Bu yıl Perakende Zirvesi adıyla daha geniş kapsamlı bir açılım yapıyoruz. Sektörümüzün ortak sesi olmayı hedefliyoruz. Burada ortaya konacak fikirler ve alınacak kararlar, üreticilerimizden tedarikçilerimize, perakendecilerimizden tüketicilerimize kadar herkese dokunacak. Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Tansaş, İzmir’de yeniden hayat bulacak

Editör

Yazar:

Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarıyla müşterilerine ulaşan Migros, gross konseptiyle Tansaş’ı yeniden müşterileriyle buluşturuyor.

Tansaş Gross, 19 Ocak’ta Sultanbeyli Atlaspark Alışveriş Merkezi’nde kapılarını açmıştı. Ardından Adapazarı Outlet Center’da ikinci mağazası açılan Tansaş Gross’un üçüncü mağazası yıllarca şehrin gözdesi olmayı başardığı İzmir için geri sayıma başladı.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER