Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Kastamonu, Gastronomi Qestivali’ne hazırlanıyor

Editör
Abone Ol:

800’den fazla yemek çeşidine sahip Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkıp tanıtarak, ilin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak üzere kurulmuş olan Dünya Mirası Kastamonu İnsiyatifi (DMKİ) öncülüğünde,

Kastamonu Valiliğinin himayesinde, Kastamonu Belediyesinin destekleriyle düzenlenecek ve Kastamonu mutfağını en doğru mesajlarla yerelden evrensele tanıtacak Kastrofest – Kastamonu Gastronomi Festivali, 27-28 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Kastamonu’nun mutfak kültürünün zenginliğine rağmen henüz keşfedilmemiş bir gastronomi destinasyonu olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu festivalle ilgili şunları ifade etti: “Böyle bir organizasyonun Kastamonu’ya çok büyük katkısı olacağına eminim. Gastronomi herkesi kucaklayan bir alan. Belediyemizin yürekten desteklediği Kastrofest – Kastamonu Gastronomi Festivali’nin Kastamonu’nun tarihi kültürel, doğal ve gastronomik zenginliğin herkese tanıtacağından eminim. Festivalimiz boyunca gastronomi dünyasının değerli isimlerini şehrimizde ağırlayacağımız için heyecanlıyız. Bu değerli projede emeği geçen, Kastamonu’ya katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum”.

Üyeleri arasında Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Dr. Atıf Uğurlu gibi Kastamonu’nun önde gelen isimlerinin yer aldığı DMKİ’nin sözcülüğünü üstlenen Gülsen Kırbaş, “Festival için hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Bugüne kadar şehrimizin mutfağını hep İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde tanıtmaya çalıştık. Artık herkesin Kastamonu’ya gelmesi ve bu lezzetleri yerine deneyimlemesi gerekiyor. Kastamonu’nun geleneksel tatlarını tüm Türkiye’ye, hatta tüm dünyaya duyurmasını amaçladığımız Kastrofest, kentin gastronomi turizmi alanındaki tanıtımı için büyük bir adım olacak” dedi.

Festivalin sponsorları arasında yer alan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve DMKİ üyesi Kastamonulu iş insanı Mehmet Reis ise şu ifadeleri kullandı: “Kastamonu’da 800’den fazla yemek çeşidi var; her ilçemizin farklı yemekleri mevcut. Bu zengin mutfak kültürünün herkese tanıtılması için DMKİ olarak yola çıktık. Kastrofest, Kastamonu’nun gastronomi turizminde markalaşması için bu alanda kente katma değer yaratacak ve bir ilki gerçekleştirecek. Bundan sonra festivalin sürdürülebilir olması da çok önemli. Gaziantep ve Hatay bunu başardı. Biz de festivalle başlayarak, yöresel mutfak mirasımızı tanıtmaya yönelik, yeni projeleri de hayata geçirmeye devam edeceğiz”.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Perakende Zirvesi 2025, yarın başlıyor

Editör

Yazar:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 15 yıl boyunca düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) bu yıl Perakende Zirvesi adıyla 10-11 Eylül’de Haliç Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Zirvenin gündem başlıklarından biri enflasyonla mücadele

TPF Başkanı Ömer Düzgün, açılış öncesi yaptığı açıklamada, gıda perakendesinin toplumun en hassas alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Enflasyonla mücadelede sadece fiyat denetimleri değil, üretimden tüketime kadar tüm zinciri içine alan kalıcı düzenlemelere ihtiyaç var. Tedarik süreçlerinin şeffaflaştırılması, lojistikte verimliliğin artırılması, kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması tüketiciye doğrudan yansıyacak önlemlerdir. Ayrıca gramaj oyunları ve aldatıcı fiyat uygulamalarına karşı yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz yerel zincirler olarak hem üreticinin emeğini hem de vatandaşın sofrasını koruyacak adımların destekçisiyiz.”

“Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız”

Düzgün, yaptığı açıklamada, “Bu yıl Perakende Zirvesi adıyla daha geniş kapsamlı bir açılım yapıyoruz. Sektörümüzün ortak sesi olmayı hedefliyoruz. Burada ortaya konacak fikirler ve alınacak kararlar, üreticilerimizden tedarikçilerimize, perakendecilerimizden tüketicilerimize kadar herkese dokunacak. Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Tansaş, İzmir’de yeniden hayat bulacak

Editör

Yazar:

Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarıyla müşterilerine ulaşan Migros, gross konseptiyle Tansaş’ı yeniden müşterileriyle buluşturuyor.

Tansaş Gross, 19 Ocak’ta Sultanbeyli Atlaspark Alışveriş Merkezi’nde kapılarını açmıştı. Ardından Adapazarı Outlet Center’da ikinci mağazası açılan Tansaş Gross’un üçüncü mağazası yıllarca şehrin gözdesi olmayı başardığı İzmir için geri sayıma başladı.

Devamını Oku

Genel Haberler

Melih Şahinöz g2m’den ayrıldı

Editör

Yazar:

Melih Şahingöz, Linkedin hesabından uzun yıllardır sürdürdüğü g2m Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini azınlık hisselerini Yıldız Holding’e devrederek bıraktığını duyurdu.

1981 yılında Nihat Şahinöz tarafından kurulan g2m’in 2008 yılında Actera tarafından %50’si satın alınmıştı. 2015 yılında da Yıldız Holding tarafından Actera’dan g2m payları satın alınmıştı. Firma daha sonra Eksper Gıda şirketi ile birleşerek g2mEKSPER Satış ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş. kurumsal kimliğini almıştı.
2023 yılına gelindiğinden g2m’nin Yıldız Holding A.Ş. elinde bulunan %90 oranındaki payları Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. tarafından devir alınmıştı.

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı da olan Şahinöz, duyurusunda gıda, tarım ve lojistik alanlarında Poleks Gıda, Nesos ve FoodX Logistics firmalarıma yatırımlarıyla devam ettiğini de bildirdi.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER