Genel Haberler
Makromarket İstanbul’a geliyor

Makromarketler’in yeni yıl için en önemli hedefi de İstanbul’a gelmek. Yerel perakendenin çatı örgütü olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nda Aralık ayı başında gerçekleşen bir değişimle Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, başkanlık görevini Hatipoğlu Marketler Zinciri’nin sahibi Selamet Aygün‘e devretti.
Görev değişiminden sonra kendi işlerine odaklanan Şeref Songör, bilindiği gibi Ankara başta olmak üzere Antalya, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Samsun ve Mersin’de de yaygın olan yerel market zinciri Makromarket’lerin sahibi. Toplamda 125 mağazaya ulaşan Songör, Ekonomist Dergisi’ne yaptığı açıklamada sıkı bir mesai ile işlerinin başına döndüğünü söyledi. Yurt dışına açılmak için Azerbeycan pazarını inceleyen Songör, Azerbeycan’ın organize perakendeye henüz hazır olmadığını belirterek, Irak ve Suriye pazarını incelediklerini dile getirdi.
Songör, 2011’de yeni AVM’ler kurabileceklerini söyledi. Makromarketler’in yeni yıl için en önemli hedefi de İstanbul’a gelmek. Bunun için yer arayışlarının sürdüğünü, belki satın alma da yapabileceklerini söyleyen Songör, “Artık İstanbul’da olmamız gerektiğini düşünüyoruz. 2011 bizim için yoğun geçecek” dedi.
Genel Haberler
Perakende Zirvesi 2025, yarın başlıyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 15 yıl boyunca düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) bu yıl Perakende Zirvesi adıyla 10-11 Eylül’de Haliç Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Zirvenin gündem başlıklarından biri enflasyonla mücadele
TPF Başkanı Ömer Düzgün, açılış öncesi yaptığı açıklamada, gıda perakendesinin toplumun en hassas alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Enflasyonla mücadelede sadece fiyat denetimleri değil, üretimden tüketime kadar tüm zinciri içine alan kalıcı düzenlemelere ihtiyaç var. Tedarik süreçlerinin şeffaflaştırılması, lojistikte verimliliğin artırılması, kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması tüketiciye doğrudan yansıyacak önlemlerdir. Ayrıca gramaj oyunları ve aldatıcı fiyat uygulamalarına karşı yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz yerel zincirler olarak hem üreticinin emeğini hem de vatandaşın sofrasını koruyacak adımların destekçisiyiz.”
“Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız”
Düzgün, yaptığı açıklamada, “Bu yıl Perakende Zirvesi adıyla daha geniş kapsamlı bir açılım yapıyoruz. Sektörümüzün ortak sesi olmayı hedefliyoruz. Burada ortaya konacak fikirler ve alınacak kararlar, üreticilerimizden tedarikçilerimize, perakendecilerimizden tüketicilerimize kadar herkese dokunacak. Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız” dedi.
Genel Haberler
Tansaş, İzmir’de yeniden hayat bulacak

Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarıyla müşterilerine ulaşan Migros, gross konseptiyle Tansaş’ı yeniden müşterileriyle buluşturuyor.
Tansaş Gross, 19 Ocak’ta Sultanbeyli Atlaspark Alışveriş Merkezi’nde kapılarını açmıştı. Ardından Adapazarı Outlet Center’da ikinci mağazası açılan Tansaş Gross’un üçüncü mağazası yıllarca şehrin gözdesi olmayı başardığı İzmir için geri sayıma başladı.
Genel Haberler
Melih Şahinöz g2m’den ayrıldı

Melih Şahingöz, Linkedin hesabından uzun yıllardır sürdürdüğü g2m Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini azınlık hisselerini Yıldız Holding’e devrederek bıraktığını duyurdu.
1981 yılında Nihat Şahinöz tarafından kurulan g2m’in 2008 yılında Actera tarafından %50’si satın alınmıştı. 2015 yılında da Yıldız Holding tarafından Actera’dan g2m payları satın alınmıştı. Firma daha sonra Eksper Gıda şirketi ile birleşerek g2mEKSPER Satış ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş. kurumsal kimliğini almıştı.
2023 yılına gelindiğinden g2m’nin Yıldız Holding A.Ş. elinde bulunan %90 oranındaki payları Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. tarafından devir alınmıştı.
Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı da olan Şahinöz, duyurusunda gıda, tarım ve lojistik alanlarında Poleks Gıda, Nesos ve FoodX Logistics firmalarıma yatırımlarıyla devam ettiğini de bildirdi.