Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Mehmet Reis: Yerli tohumlar, açlığa ve kansere çaredir

Editör
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis
Abone Ol:

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Yerli Malı Haftası’nda, Yerli Tohumun önemine dikkat çekmeye devam ediyor. Yerli tohumla yapılan üretimin, açlığa ve kansere çare olacağını kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kanser uzmanları, yerli tohumla üretilen gıdaların kansere karşı insanları koruduğunu her platformda açıklıyor. Anadolu toprağımıza yerli tohumdan bakliyat ürünlerimizi ekmeye devam edersek, insanları hem sağlıklı doyurmuş olur, hem de kansere ve obeziteye engel oluruz. Bunun yanında, birçok ülkede yaşanan açlığa da çare olunur. Tohum, tarımın özüdür. Birçok ürünün gen merkezi olan Türkiye, yerli tohumuna sahip çıkarak, aynı zamanda tarımda zenginliğini ve bağımsızlığını da koruyabilir” dedi.

Yerli Malı Haftası, 70 yıldır kutlanıyor

Doğal- dengeli beslenme alışkanlığı ile tutum- yatırım alışkanlığının, küçük yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğinin önemini anlatan Mehmet Reis, şunları söyledi: “12-18 Aralık, Yerli Malı Haftasıdır. 1946 yılından itibaren, 70 yıldır Yerli Malı Haftasını kutluyoruz. Hepimizin çocukluğunda, yerli malı haftasının özel ve unutulmaz bir yeri var. Evlerde özenle hazırlanan yemekler, kuruyemişler ve meyvelerle kutlanan bu özel haftada, bir yandan yerli üretimin ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatılırken, diğer yandan paylaşma ve dayanışma ön plana çıkarılmaya devam ediyor.”

Hiçbir ülkenin beslenme gibi yaşamsal bir konuyu, ithal edebilirim düşüncesiyle, başka bir ülkeye ihale edemeyeceğinin altını çizen Mehmet Reis, “Her ülkenin kendi topraklarında, iç tüketimini karşılayacak kadar tarım üretimini yapması zorunludur. Öncelikle gıdadaki stratejik ürünler, nasıl olsa ithal ederim denilerek, başka bir ülkeye ihale edilemez” dedi.

Kuru bakliyatın, ülkemizin stratejik gıda ürünü olduğunu anlatan Mehmet Reis, açlığa çare olduğundan, tok tuttuğundan, bitkisel protein içerdiğinden, ekonomik ve artımlı olduğundan, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, Türkiye’nin önerisi ile 2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı olarak ilan edildiğini hatırlattı.

İçinde bulunduğumuz Aralık ayı itibariyle, gelecek yılın mahsulü için bakliyat çeşitleri ekimine başlandığını ifade eden Mehmet Reis, çiftçilere “Bakliyat ekili alanlarımızı ve verimliliğimizi, daha çok artıralım” çağrısında bulundu.

Sürdürülebilir tarım stratejisinin önemine değinen Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti: “Küresel iklim değişikliği nedeniyle bilim insanları; gelecek yıllarda gıdaya ulaşmanın daha zor olacağını, gıda fiyatlarının daha da yükseleceğini açıklıyor. Tarıma elverişli topraklarımızı, amacı dışında kullanmamalıyız. Yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını, tasarruflu kullanmalıyız. Yerli tohumlarla üretim yaparak; sulama, gübreleme ve ilaçlamayı bilinçli yapmalıyız. Kısaca ülkelerin; gıda üretimlerini kendilerine yeter bir düzeye yükseltmek, halkına gıda güvenliğine uygun besin maddelerini sürekli temin etmek, çiftçisinin yaşam standardını güvence altına almak ve ekonomide daha güçlü olmak için kısa, orta ve uzun vadede planlarını hazırlayarak, hayata geçirmesi ve genç nüfusu tarımda çalışmaya teşvik edilmesi önemlidir.” 

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır

Editör

Yazar:

Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”

Devamını Oku

Genel Haberler

Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar

Editör

Yazar:

Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.

ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:

“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.

Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”

ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.

Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı

Editör

Yazar:

Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.

Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.

A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER