Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Perakende Günleri’18, yaratıcılık, öngörü ve sanata dokunan oturumlarla son buldu

Editör
Guess Saatleri'nin CEO’su olarak görev yapan ve emekli olan Cindy Livingston
Abone Ol:

Etkinliğin son oturumlarında, yaratıcılık, öngörü ve sanat ana gündem maddelerini oluşturdu.

Perakende Günleri’18’in son seansı, uzun yıllar Guess Saatleri’nin CEO’su olarak görev yapan ve emekli olan Cindy Livingston’ın ‘Guess’un Çarpıcı Büyüme Öyküsü’ ile başladı.

Türkiye’nin duayen isimlerinden Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, ülkemizin geleceğine ışık tutan yorumları ile Türkiye 2019 oturumu için sahneye çıktı. Acar; “Genel olarak olaylara bakınca sert gelen dalgalar önünde duramıyorsunuz. Ancak dalganın üzerine çıkarsanız yükselebilirsiniz. Dolayısıyla biraz işe vizyon katmak gerekiyor. Geleceği anlayabilmek için de dünyada neler oluyor diye bakmak gerekiyor. Küresel ortamda birtakım olaylar birbirini çok yakından etkilemeye başladı. Global trendleri izlemek lazım… Dünya ekonomik forum toplantılarında görüştüğümüz trendleri paylaşmak istiyorum. Sosyal medya ve mobil teknolojiler hayatımıza girdikçe bireyler daha da güçlü hale geliyor. Özellikle perakende başta olmak üzere eğilimleri etkiliyor. İletişimde güven unsuru diyalog ve yetkinlik öne çıkıyor. Gelişmiş ekonomilerden gelişmekte olan ekonomilere doğru kayan bir güç dengesi söz konusu… Özellikle Asya Pasifik Bölgesi’nde Çin ve Kore ile başlayan öncesinde de Japonya, gelişmekte olan piyasaları öne çıkarıyor. Teknolojinin de yardımıyla dijitalleşme ile nesnelerin internetinin hayatımıza girmesiyle gelişmişlik farkı giderek kapanıyor. Bir de Türkiye’nin şöyle bir avantajı var; biz bazı konularda çağı daha erken yakalıyoruz. Mesela geçmiş dönemlerde teknolojik yatırımlarda geri kaldığımız için yeni yatırımlarla öne geçiyoruz. Örneğin, cep telefonu kullanmaya çalıştığında Avrupa’da ne kadar ilkel bir sistemin işlediğine şahit olabilirsiniz. Yine Türkiye çek kullanımından kredi kartına geçti ve bugün mobil ödeme sistemlerinin hızlı bir şekilde hayatımıza entegre edebildik. Genç nüfus, kreatif ve daha hızlı hareket ederken ülke olarak da bu yapının avantajlarını kullanıyoruz. Diğer yandan geldiğimiz noktada sürdürülebilirlik çok önemli hale geldi. Türkiye şu an içinde bulunduğumuza benzer dönemleri çokça yaşamış ve atlatmıştır. Hiç şüphe yok ki bu dönemi de atlatacaktır. Her şey bir yana bugünden itibaren tasarruflu olmalı, planlı bir şekilde hareket etmeliyiz. Bu düsturu hayatımızın her alanında yakalamalıyız.”

aclan acar

Perakende Günleri’18’in son oturumu ise sinema sektöründe elde ettiği başarılarla tüm dünyada adını duyuran ve ülkemizi gururlandıran Yönetmen Ferzan Özpetek, Sunucu Gülay Afşar ile ‘Nasıl Yaşadığımız Değil, Nasıl Anlattığımız’ oturumunda bir araya geldi. Özpetek; “Türkiye’ye çok sık gelmiyorum ama hoşuma gidiyor değişiklik. İnsanın iki evi, iki ülkesi, iki bayrağının olması güzel bir şey. Gidip gelirken sürekli yenileniyor insan… Asistanlık yaptığım dönemleri hatırlıyorum iki asistandık. Bedavaya yaptığımız zamanlar. Sanıyorum, Türk olduğum, yani başka bir ülkeden gelmemden dolayı daha fazla bir şeyler yapayım istedim. Paydos oluyor ‘ben yaparım’, Cumartesi araştırma yapılacak, ‘ben tatil yerine araştırma yaparım’ diyorum. Bu nedenle söyleyebilirim ki marka olma yolunda ilk madde çalışkanlık. Bu çalışkanlık Türkler’de var. Türklerin çalışkan olduğunu Türkiye’den ayrıldıktan sonra anladım. Şöyle bir şey yaşadım çalışkanlıkla ilgili; evimle ilgili bir sorunum oldu. İtalya’daki mali danışmanıma başvurdum ve bir şey istedim. Günlerden çarşamba ve bana pazartesi günü halledip gönderirim dedi. Türkiye’deki kişi sordu: ‘bugün neden vermiyorlar?’ Bende hemen tekrar İtalya’daki danışmanı aradım ve hemen ‘bugün de olur’ dedi. O çalışkanlıkla ilgili ilk deneyimimdir. Çünkü Türkiye’de birine bir şey söyleyince o gün o iş bitmiş oluyor” yorumlarında bulundu.

ferzan ozpetek

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı oldu

Editör

Yazar:

Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ÇASİAD), 16. Olağan genel kurulunda görev dönemi sona eren Başkan Semih Başaran’dan bayrağı Kale Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Üzen devraldı.

ÇASİAD olarak iş yaşamında entegrasyona büyük önem vereceklerinin altını çizen Üzen, “Rekabetçilikte bir alt lige düşmemek için eğitimlere, bilgilendirme faaliyetlerine ve iş yaşamına entegrasyona büyük önem vereceğiz. Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm ajandamızdaki önceliklerimiz arasında yer alacak” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

İş Gıda, Down sendromlulara istihdam sağlıyor

Editör

Yazar:

İş Gıda’nın; bağımsızlık, kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik değerleri ışığında Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile 2022 yılı sonunda KFC ile başlattığı Bi’ İşim Var projesi büyüyor. Bi’ İşim Var Projesi için düzenlenen etkinlik İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu ev sahipliğinde, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve Bi’ İşim Var projesi çalışanlarının katılımı ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gerçekleştirildi. Basın toplantısında Bi’ İşim Var projesinin, İş Gıda çatısı altında faaliyet gösteren iki diğer dünya markası Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de kapsayacak şekilde genişletildiği duyuruldu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde TDSD Başkanı Gün Bilgin Down sendromlu gençlerin çalışmasının ayakları üzerinde durmasının kendileri, aileleri ve toplum için önemine değinirken; İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu, Down sendromlu bireylerin toplumdaki vazgeçilmez yerlerine dair farkındalığı artırma hedefiyle 2022 yılından bu yana süren Bi’ İşim Var projesinin gelişim yolculuğunu, değişen yapısını, gelecek planlarını ve grup için anlamını aktardı.

Bi’ İşim Var projesinin grup için önemi ışığında 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu panel konuşmasında; “Arka planda çok fazla çalışma olsa da ilk olarak 2022 Eylül ayında İş Gıda çatısı altındaki markalarımızdan KFC ile başlayan Bi’ İşim Var projesinin arkasında İş Gıda’nın bağlı olduğu İş Holding’in öngörüsü yatıyor. İstanbul’da seçili KFC restoranlarında 2022 Eylül’ünde başlayan projemiz, bugün üç ayrı şehirde 16 Down sendromlu çalışana ulaştı. Bi’ İşim Var’ın başarısı sonucunda, restoranlarımızla uluslararası geçerliliği olan ve 2014’ten bu yana Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan “Valueable” (Değerli Bir Ağ) unvanını almaya hak kazandık. Projenin global bir değer ile taçlanmış olmasından mutluluk duyduk.  150 ülkede faaliyet gösteren KFC markası tarafından da örnek gösterilen bir proje olmasıyla göğsümüzü kabartıyor” dedi.

İş Gıda ile iki yıldır süren iş birliğinin Down sendromlu bireylerin bağımsız yaşamları için çok kıymetli olduğunu belirten Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin paneldeki konuşmasında; “Down sendromlu bireylerin özgür, bütünleşik ve bağımsız yaşamlar kurabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak ailelerin yaşadığı “Benden sonra çocuğum ne olacak?” kaygısını ortadan kaldıracak projeler üretiyoruz. Avrupa Down Sendromu Federasyonu Başkan Yardımcılığı ile Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyor ve dünyada 133 ülkenin Down sendromu sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde, Down sendromu alanının gelişimine öncülük ediyoruz. En önemli çalışmalarımızdan İstihdam +1 programıyla ise gençlerimizin istihdam edilmesine olanak tanıyoruz. 2012 yılında Türkiye’de uygulamasını ilk başlatan kurum olarak 18 ilde 48 firmaya 170 Down sendromlu bireyin istihdam edilmesini sağladık. Bu bağlamda iş koçları yetiştirmek üzere geliştirdiğimiz eğitim programını yaygınlaştırıyoruz. İŞKUR, istihdam büroları, iş yerlerinin kendi bünyeleri gibi farklı alanlarda iş koçları yetiştirmek üzere iş birliklerimiz devam ediyor” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Karma Grup, 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi’ni destekliyor

Editör

Yazar:

17-18 Mayıs günlerinde, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Karma Grup, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) desteğiyle düzenleniyor. Sektör temsilcileri, akademisyenler ve geleceğin mühendisleri için bir araya gelme fırsatı sunacak olan etkinlik, gıda biliminin yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri hakkında bilgi alışverişini teşvik ederek, katılımcılara faydalı çıktılar elde etme imkanı sağlayacak.

Kongrenin “Yaşam İçin Gıda” ana temasıyla yapılacağını belirten Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman, “Bu kongre kapsamında genç mühendis adayları, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyenler ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek gıdaya yönelik yeniliklerin, teknolojilerin ve genel olarak gıda biliminin konuşulması ve yararlı çıktıların elde edilmesini amaçlıyoruz. Kongremize gönderilen her bildiri, alanında uzman bilim insanları tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirme sonrasında uygun bulunanlar, sözlü veya poster bildiri olarak kongremizde sunulacak. Ülkemizin gıda ve beslenme politikalarına ışık tutacağına inandığımız kongremize ilk andan beri destek veren Karma Grup, TGDF ve SETBİR’e teşekkür ediyorum” dedi.

Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karma Grup olarak sektör spesifik programlarda düzenleyici ve destek veren kurum olarak yer alıyoruz. Kongrelerin ve seminerlerin sektörel iletişime katkısını network ile sınırlandırmıyoruz. Süreklilik arz etmesi ve temasının işimize katkı sağlaması için çalışıyoruz. Gıda endüstrisi çalışanları olarak öğrenci kongrelerinde her birimiz daha fazla yer almalı ve mesleğimizin gelişimi için aday meslektaşlarımıza mentorluk sağlamalıyız. Gıda mühendislerinin toplum sağlığını direkt ilgilendiren bir meslek grubuna dahil olması nedeniyle, bilim ve bilimin önemi kamusal platformlarda da daha fazla konuşulmalı.”

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER