Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Perakendeci 130 milyar liralık kartlı alışveriş bekliyor

Editör
Abone Ol:

Markalı perakende sektörü, 29 Mart Cumartesi gününe denk düşen arife günü yoğunlaşması beklenen ramazan bayramı alışverişi için hazırlıklarını tamamladı. Perakendeciler, dört günlük tatil döneminde 50 milyar liralık kısmı arife günü olmak üzere toplam 130 milyar liralık kartlı alışveriş yapılacağını öngörüyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, markalı perakendede 2025’in ilk iki ayında adet satışları daralırken operasyon maliyetlerindeki artışın hız kesmeden devam ettiğini hatırlattı. Bayram alışverişinin market, giyim, ayakkabı ve yemek başta olmak üzere bazı kategorilere kısmen de olsa nefes aldıracağını belirten Öncel, şunları söyledi:

“Bayram alışverişinde kartlı harcamaların yaklaşık yüzde 20’si market giderleri için yapılıyor. Giyim ve ayakkabı ile yeme içme de ilk üçte yer alan diğer kategorileri oluşturuyor. Önceki yıllardaki gözlemlerimizden dini bayramlar için alışverişin arife günü yoğunlaştığını biliyoruz. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verileri de gözlemimizi doğruluyor. Örneğin geçen yıl 4 günlük ramazan bayramı tatilindeki toplam 94,1 milyar liralık kartlı harcamanın, 37 milyar liralık kısmının, yani yüzde 39’unun arife günü gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bu yıl 4 günlük bayram tatilinde kartlı harcamanın yıllık enflasyona paralel, yüzde 40 civarında artışla 130 milyar lirayı geçeceğini tahmin ediyoruz. Söz konusu alışverişin yaklaşık yüzde 40’ının, yani 50 milyar liralık kısmının 29 Mart Cumartesi gerçekleşmesini bekliyoruz.”

Sinan Öncel, dini bayramlar ve özel günlerde dönemsel artışlar olmakla birlikte genel olarak adet satışlarındaki daralmanın devam ettiğinin altını çizdi. Öncel, gidişatın tersine çevrilebilmesi için yenilikçi ürün yapmaktan ve maliyetleri düşürmekten başka çözüm yolu görünmediğini kaydetti.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

İstanbul PERDER’den üyelerin üretim tesislerine ziyaret

Editör

Yazar:

İstanbul PERDER üyeleri, Onur Market’in Manisa Salihli’de bulunan Onursal Tarım Jeotermal Topraksız Tarım seralarını gezerek bilgi aldılar. İstanbul PERDER Başkanı Rahmi Kartal, “Ülkemizin modern tarım uygulamalarına sağladıkları katkılardan ve yerel perakendeye vermiş oldukları ilhamdan dolayı tebrik ediyoruz. Ekonomiye ve yerel perakendeye vermiş oldukları destekler içinde minnettarız. Üyelerimizin modern tesislerini gezmek bizleri de gururlandırıyor. Ülke ekonomisine katkı sağlayan bu şirketler, çok sayıda kişiyi de istihdam ediyor. Bu ziyaretlere devam edeceğiz” dedi.

Üyeler, ilerleyen günlerde Mopaş Market’in Manisa Salihli’de bulunan Mopaş Tarım Jeotermal Topraksız Tarım seralarını da gezerek jeotermal üretim hakkında detaylı bilgi de aldılar.

Devamını Oku

Genel Haberler

KOOP Market’te yeni dönem başlıyor

Editör

Yazar:

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketler, yeni adıyla Koop Market, markasında köklü bir dönüşüm başlattı.

Yeni dönemiyle birlikte hem marka kimliğini hem de iletişim vizyonunu yenileyen Koop Market; güven, üretici desteği ve yerli üretim misyonunu daha güçlü biçimde sahiplenerek tüketiciyle yeniden buluşuyor.

Bu dönüşümün ilk adımı olarak Koop Market, yeni marka vizyonunu “Koop Gibisi Bulunmaz” söylemiyle başlattığı kampanyayla duyurdu. “Yerli üretime güvenin ve üreticiye desteğin sembolü” olma kararlılığını vurgulayan bu yeni dönem, markanın geleceğe dönük güçlü adımlarının da habercisi niteliğinde.

Koop Market, Tarım Kredi Grubu bünyesindeki güvenilir üretim süreçlerinden geçen çiftçi emeğini, doğrudan tüketiciyle uygun fiyatlarla buluşturuyor. Bu benzersiz döngüyle Koop, Koop Market’in yeni marka kimliği, iletişim vizyonu ve kampanyası, İstanbul’da gerçekleştirilen özel bir basın lansmanıyla tanıtıldı.

Etkinlikte Koop Market Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bademli, Koop Market Genel Müdürü Şevket Varol Halepli’nin yanı sıra Tarım Kredi Grubu yöneticileri, kampanya ekibi, medya temsilcileri ve sektör profesyonelleri bir araya geldi.

Koop Market Genel Müdürü Şevket Varol Halepli, “Koop Market, yenilenen marka kimliğiyle birlikte hem üreticiye hem tüketiciye daha yakın. KOOP Market, 2017 yılında kurulan ve günümüzde Türkiye genelinde yaklaşık 4.500 satış noktasında hizmet veren kooperatif temelli bir perakende zinciridir. Tarim Kredi Grubu çatısı altında faaliyet gösteren 18 şirketten biri olan KOOP Market, çiftçiden tüketiciye uzanan uçtan uca iş modeliyle üreticinin emeğini değerinde alır, yerel esnafı destekler ve tüketicilere kaliteli, erişilebilir fiyatla ürünler sunar. Kooperatif ortaklarının üretimi, Tarım Kredi Grubu’nun tesislerinde işlenerek ürün çeşitliliği artırılmakta ve temel gıda başta olmak üzere temizlik, kişisel bakım ile tarımsal üretim girdilerini kapsayan entegre bir yapı sağlanmaktadır. KOOP Market, kadın kooperatiflerine yönelik destek programlarıyla kadın üreticilerin ekonomik olarak güçlenmelerine ve üretim kapasitelerini artırmalarına destek olurken, sıfır market uygulamalarıyla da sürdürülebilir tarımı teşvik eder; dayanışma ve kalite odaklı vizyonunu sürdürüyor” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Bursalı perakendecilerden bağımlılıkla mücadeleye destek

Editör

Yazar:

Sosyal sorumluluk çalışmalarına hızla devam eden Bursa Perakendeciler (PERDER) Derneği, bağımlılıkla mücadele eden bireylere destek amacıyla harekete geçti.

Ruhsal ve fiziki hasarların yanı sıra ölümle sonuçlanabilen bağımlılık ile mücadele eden Bağımsız Yaşam Derneği (BAY-DER) Bursa Şubesine perakendecilerden destek geldi. Bursa PERDER yönetimi; tedavilerini başarıyla tamamladıkları için sertifika verilen bireylerin, çöküşten zirveye giden yolda yaşadıklarına tanıklık ederken duygusal anlar yaşadı. Perakendeciler; yeniden özgüven sahibi olan bireylerin, yeni hayatlarını inşa etmelerinin desteklenmesi için BAY-DER’in çalışmalarına aktif katkı sağlamaya başladı. BAY-DER Bursa Şube Müdürü Yakup Aişeoğlu, Bursa PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret ederek sağlanan desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Sosyal sorumluluk bilinciyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye bağışı yaptıklarını hatırlatan ve bağımlılıkla mücadeleye de odaklandıklarını belirten Haşim Kılıç, “Ağzındaki bir damla su ile yangını söndürme yoluna çıkan karınca misali, uzun ama yürümeye değer bir yolda ilerleyen BAY-DER’de yürütülen faaliyetler takdire şayan. Ücretsiz ve ilaçsız tedavi yöntemiyle yüzlerce bağımlının adeta yaşama döndürüldüğü BAY-DER’de bu illetten kurtulan bazı bağımlıların, danışmanlık yaptığını da gördük. Tüm üyelerimiz ile bu anlamlı yolculukta onları hiç yalnız bırakmayacağız. ‘Maddeden manaya’ mottosuyla çalışmalarını sürdüren BAY-DER’in bu önemli mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağız. Yeter ki başka canlar yanmasın.” diye konuştu.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER