Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Praktiker Türkiye, yeni yatırımlar için gün sayıyor

Editör
Abone Ol:

Praktiker Romanya’nın kurucusu olan ve mağaza sayısını 26’ya çıkaran Günter Vosskaemper, Praktiker Türkiye’nin zirvesini devraldı.

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Vosskaemper, aynı zamanda bir müzisyen. Almanya’da uzun yıllar bir rock grubunda gitar çaldı. Bulunduğu ülkelerin dillerini öğrendi. Türkçeyi de öğrendiğinde bildiği dil sayısı beş olacak. Medyaton İletişim ve Yayıncılık tarafından hazırlanan Praktiker Bizimle Dergisi’ne konuşan Vosskaemper, Türkiye ile ilgili şunları söyledi:

“7 yıl Romanya’da yaşadım. Orada sıfırdan başlayarak bir firma kurduk. Sonuçta 26 mağazaya ulaştık. İş arkadaşlarımla beraber 7 yıl boyunca çok sıkı çalıştık. Büyüttüğümüz bebeği bırakacağımız zamanın geleceğini hiç düşünmemiştim. Ancak bazen her şey insanın düşündüğünün aksine olur. Yerimin Praktiker Türkiye ile değiştirilmesi ile beni yeni bir meydan okuyuşun beklediğini biliyordum. Bir müdür, bu türden meydan okuyuşları kabul edecek ve küresel düşünebilecek özellikte olmalıdır. Hem kişisel olarak hem de firma adına doğru adımı attığım konusunda hiç şüphem yoktu. Gerek uluslararası Praktiker toplantıları nedeniyle gerekse küçük ülke ziyaretleri için sık sık Türkiye’ye gelmişimdir. Ülkeler arası iyi bir bilgi alış-verişine sahibiz. Bu şekilde bana Romanya’dan, Macaristan’dan, Yunanistan’dan, Ukrayna’dan, Polonya’dan, Bulgaristan’dan, Lüksemburg’dan ve Almanya’dan çok sayıda bilgi ulaşmaktadır. Geçmiş yıllardaki ziyaretlerimde zaten Türkiye hakkında bir bilgi edinmiştim.”

Romanya’daki başarı

Romanya’ya girmeden önce pazarı çok iyi analiz ettiklerini söyleyen Vosskaemper, “Böylece Romenlerin mal çeşidi ve servis bakımından ihtiyaçları konusunda kendimizi düzenleyebildik. Bir diğer başarı faktörü Romanya’daki takımımızdı. O zaman işe yerleştirdiğim personelin neredeyse tümü bugün hala firmadadır. Doğal olarak bu istikrar tüm işletmeye etki etmekte ve süreklilik oluşturmaktadır. Pazarın gelişimini aralıksız izledik ve yönümüzü geleceğe çevirdik. Ticarette ve de özellikle perakende sektöründe en önemli unsur insandır. Müşterilerimiz azami önceliğe sahiptir. Bizim işimiz insan gücüne ihtiyaç duyar. Benim ilk görevim ve hedefim, insanları tanımak, iletişimi kurmak ve de takım ruhunu ön plana çıkarmaktır. Bir genel müdür sadece takımı ile birlikte başarılı olabilir. Romanya’ya gittiğimde orada çok sıcak ve olumlu karşılanmıştım. Bunun aynısını Praktiker Türkiye’de de yaşadım. Bu takım ile başarılı olacağıma inanıyorum” dedikten sonra şu bilgileri verdi:

Takım ruhu güçleniyor

“Praktiker Türkiye’deki takım ruhunu güçlendireceğiz. Karşılıklı olarak birimiz diğerimizin işine saygı gösterecektir. Örneğin genel müdürlük binamız ve mağazalarımız var. Herkes diğerinin işine saygı göstermekte ve desteklemektedir. Bölümler arası mevcut ilişkileri daha çok geliştirdiğimizde ve güçlendirdiğimizde, bu durum mağazalarımıza olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Müşteri de bunu servisden ve çeşitlilikten anlayacaktır.

Ağustos ortası 11. mağazamızı açacağız. Türkiye’nin, özellikle çok sayıdaki büyük şehirleri nedeniyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bununla bağlantılı olasılıkları iyi analiz edeceğiz.”

Müşterilere her zaman avantajlar sunduklarını ifade eden Vosskaemper, “Örneğin Praktiker Kart’ımız aracılığıyla müşterilere önemli avantajlar sunuyoruz. Broşürlerimiz ve reklamlarımızda müşterilerimiz için her zaman ilginç ve cazip ürünler ile fiyatlar vardır. Bahar sezonu için çok güzel bir ilkbahar/yaz kataloğu geliştirdik ve müşterilerimize yolladık. Böylece müşterilerimiz ilk bilgiyi bu katalogdan edindiler ve ardından da ürünleri mağazada teşhirinde gördüler. Bizim en büyük avantajımız, her şeyi bir çatı altında sunabilme imkanına sahip olmamızdan kaynaklanıyor. El aletleri, sıhhi tesisat ürünleri, fayans, bahçe, dekorasyon, aydınlatma, mobilya gibi çeşitli reyonlarda, küçük bir vidadan tutun da bahçe mobilyalarına kadar, onarım, renovasyon ya da dekorasyon için gerekli olan her şey bulunabilir” dedi.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

İsmar üyelerinden nostaljik buluşma

Editör

Yazar:

Türkiye perakende sektörüne 30 yıl öncesinde damgasını vuran İstanbul Marketler Birliği İSMAR’ın üyeleri geleneksel hale gelen yemekli toplantılarına bir yenisi daha ekleyerek 11 Kasım Cumartesi günü Ali Rıza Karadağ’ın ev sahipliğinde Florya Görkem Kilis Restorant’ta gerçekleşti.

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçen yemekli toplantıya ilginin de çok yoğun olduğu görüldü. İçlerinde önemli iş adamlarının da olduğu gruptan yeni bir ticari birliktelik çıkar mı bilinmez ama bu örnek dostluğun daha uzun yıllar devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Organizasyonda emeği geçen ortaklardan birinin verdiği bilgiye göre bundan sonraki toplantılarda ekonomi, sosyal ve kültürel alanlarda gerek İsmar topluluğundan gerekse misafir konuklardan oluşacak söyleşi ve sohbetlerle daha da renkleneceği ifade ediliyor.

Katılımcılar:

Ayaktakiler: Fırat Karadağ, Murat Karadağ, Hasan Yalçın, Cemal Parlak, Besim Açıkgöz, Faik Karadağ, Orhan Toka, Muhsin Aslan, Metin Şakar, Ahmet Özdemir, Ünal Nayman, Nahit Kiler, Abdurrahman Kopuz, Kenan Şişeci, Şaban Ulu, Mustafa Kağan, Alirıza Şişeci, Mustafa Aslan.

Oturanlar: Mehmet Genç, Ahmet Hamdi Kanal, Halil Göktürk, Alirıza Karadağ, Metin Toka, Hüsnü Yazıcı, Fehmi Kale

Devamını Oku

Genel Haberler

Restorantlar, Michelin Yıldızı ile ödüllendirildi

Editör

Yazar:

Michelin, Michelin Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum’un yeni restoran seçkisini duyurmanın mutluluğunu yaşıyor. Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de ve 19’u Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.

İstanbul seçkisine yeni eklenen 25 restorandan 2’si birer Michelin Yıldızı alırken, 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü. Böylece İstanbul’da listeye restoran listesi 77’ye yükseldi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada seçkiye dair bilgiler paylaşan Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Müfettişlerimiz bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldı. Karma kültüre sahip bir dünya şehri olan İstanbul, klasik Türk meyhanelerinden, son moda veya uluslararası restoranlara, aynı zamanda tam anlamıyla bir mutfak deneyimi sunan rahat restoranlara kadar oldukça zengin bir gastronomik panoramaya sahip. İkinci seçkiye bu yıl eklenen 2 yeni Michelin Yıldızı da dahil olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılmış 24 yeni restoranın yer aldığı 2024 Seçkisi, aynı zamanda gelenekleriyle de gurur duyan cesur şefler neslinin yönlendirdiği gastronomi standartlarındaki yükselişi de gözler önüne seriyor” dedi.

Poullennec, İzmir ve Bodrum ile ilgili olaraksa, “Michelin Rehberi ailesine kayda değer derecede etkili bir şekilde giriş yapan İzmir ve Bodrum’da ekiplerimiz, bu iki bölgeyi birbirinden ayıran farklılıklardan özellikle çok etkilendi. Yerel kökler, bölgeye olan bağlılık ve yerel üreticilerle kurulan güçlü bağların, İzmir ve çevresinde seçkiye giren restoranların çoğunun paylaştığı ortak özellikler olduğunu söyleyebiliriz. Michelin Yeşil Yıldızı’nın bölgedeki üç restorana verilmesi, bu güçlü bağlılığı kanıtlıyor. Bodrum ise gastronomik açıdan bütünleyici bir konsept sunuyor: Sahilde lüks ve uluslararası mekanlar yer alırken, Bodrum’un merkezi özellikle pitoresk, erişmesi kolay, küçük ve bağımsız restoranlara ev sahipliği yapıyor” diye konuştu.

Devamını Oku

Genel Haberler

Perakendecilerden indirim müjdesi!

Editör

Yazar:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçen günlerde Cumhuriyetin 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklamıştı. Arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yaptığı açıklamada bu konuda destek beklediklerini ifade etmişti. Hükümet kanadından gelen bu konudaki mesajlar üzerine zincir marketlerden ardı ardına destek açıklamaları geldi.

BİM, enflasyonla mücadeleyi destekliyor

BİM birçok üründe yaptığı indirimlerle yüksek kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine ulaştırırken enflasyonla mücadeleyi de desteklemeye devam ediyor. BİM Ekim ayı içerisinde 500 üründe %50’ye varan indirimler yapacak. BİM’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“BİM olarak pazardaki ağırlığımızın ve bunun getirdiği sorumlulukların farkındayız. Bu kapsamda başta halkımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza değer katmaya odaklanıyoruz. Ekim ayı boyunca yapacağımız indirimlerle ülkemizin enflasyona karşı mücadelesini desteklerken, müşterilerimizin temel ürünlere erişimini de kolaylaştıracağız. Ürün maliyetlerinde artış olmadıkça ürün fiyatlarında artış yapmama ilkemizi, kurulduğumuz ilk günkü kararlılığımızla sürdüreceğiz.”

A101, enflasyonla mücadeleyi desteklemeye devam ediyor

A101, yıl boyu sürdürdüğü kampanyalar ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına, hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam ediyor.

66.000’den fazla çalışanı ve 600’ün üzerinde tedarikçisi ile A101, yılın 12 ayı boyunca yaptığı haftalık kampanyalarla, kaliteli ürünleri her daim en uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak enflasyonla mücadelede tüketicinin yanında olmaya devam edecek.

Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde 12.000’i aşkın marketiyle hizmet veren A101’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “A101’in temel misyonu kaliteli ürünleri en ucuz fiyatla müşterilerine sunmaktır ve kurulduğu günden beri bu misyonla hareket etmektedir. A101 olarak, tüketicilerin temel ürünlere erişimini kolaylaştıracak her türlü adımı sadece belirli bir dönemde değil, 12 ay boyunca atıyoruz. Artan maliyetlerde ve zorlu piyasa koşullarında müşterilerimize tüm ürün kategorilerinde en ucuz fiyatları sunmaya dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz. A101, en ucuz fiyatlarına ek olarak, yıl boyu her gün en az 1000 üründe %50’ye varan indirim yapmaktadır. A101, kendisi ile özdeşleşmiş kampanyalarına ek olarak halkımızın ihtiyacı olan tüm ürün kategorilerinde de düzenli olarak indirim yaparak enflasyonla mücadelede tüketicinin ve tüm kurumlarımızın yanında olmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Migros’tan binlerce üründe indirim ile aile bütçesine katkı

Migros, 70. yılı vesilesiyle her güne özel kampanyalar düzenliyor. Migros, “Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” kampanyasıyla temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde uyguladığı en dip fiyatlar ve özel kampanyalarla müşterilerinin bütçesini rahatlatmaya devam ediyor. Migros, tüketicilerin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için  12 Ekim itibariyle başlayarak Kasım ayının sonuna kadar olan süreçte Migroskop ve aile indirimleri ile evin tüm temel ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 15.000’i aşkın üründe %20’den %50’ye varan indirimler sunacak.

Onur Market’te Cumhuriyetimizin 100.yılına özel indirimler

Onur Market, cumhuriyetimizin 100. Yılını özel bir kampanya ile kutluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Onur Market Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, “Onur Market olarak mevcut kampanyalarımıza ek olarak hem Cumhuriyet’imizin 100.yılına özel hem de enflasyonla mücadele kapsamında indirim fırsatlarını Ekim ayıyla birlikte iki katına çıkardık. Yaptığımız kampanya ile binlerce üründe %20’den %50’ye kadar indirimler sunarak tüketicilerin bütçelerini her zaman rahatlatmaya devam ediyoruz. Onur Market olarak gıdadan kozmetiğe, taze sebze meyveden şarküteri ürünlerine kadar tüm temel tüketim kategorilerinde yıl boyunca tüketicilerin en çok tercih ettikleri ürün ve markalarda kampanyalar ve indirimler yapmaya devam ediyoruz.  Yaptığımız tüm çalışmalarda, geliştirdiğimiz her projede, aldığımız tüm kararlarda her zaman alışverişçilerin lehine olacak faaliyetler içinde bulunmak gibi bir prensibimiz var. Sloganımıza da yansıttığımız Onur Sözlerimizle müşterilerimize; tazelikte, kalitede, lezzette, hizmette ödün vermeden Fiyatta Onur Sözü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER