Genel Haberler
‘Teknik Kadro’ İstanbul’da buluştu.
Türkiye’nin ilk ‘Market Ekipman ve Teknolojileri Konferansı’, ‘Teknik Kadro Buluşuyor’ üst başlığı ile 21 Nisan’da, İstanbul Byotel’de gerçekleştirildi.
www.ortakalan.com.tr tarafından desteklenen ‘Market Ekipmanları Dergisi’ sektörün gelişimi adına önemli bir çalışmaya imza attı.
Market Ekipmanları ve Teknolojileri Konferansı, sektördeki gelişmelerin ve yeniliklerin paylaşılması amacıyla marketlerin teknik kadroları ile ekipman ve teknoloji üreticilerini bir araya getirdi.
Marketlerin en çok ihtiyaç duyduğu 8 önemli ekipman ve teknoloji kategorisinde sunumların gerçekleştiği konferans; güvenlik, raf sistemleri, OT / VT, yazılım, POS, market aksesuarları, soğutma ve sarf malzemeleri konularında bilgi paylaşımlarının gerçekleştiği bir platform yarattı.
Konferansa İstanbul merkezli birçok market zinciri, tüm üst düzey yöneticileri ve teknik kadroları ile katılarak destek oldu.
Market Ekipman ve Teknolojileri Konferansı’nın aynı zamanda dizi bir konferans olma özelliği taşıdığını söyleyen Market Ekipmanları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Babür Akyol, “İstanbul’da gerçekleşen ‘Teknik Kadro Buluşması’, dizinin İstanbul ayağını oluşturdu. Konferans, ilerleyen tarihlerde Anadolu’da özellikle organize perakendenin yoğun olduğu kentlere de taşınacak” dedi.
Genel Haberler
Yılmaz Attila’dan “Perakende Yaşamımdan Damıttıklarım” kitabı
Yılmaz Attila. 1951 doğumlu. 1976 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Makineleri
Bölümünden mezun oldu. Pazarlamaya olan ilgisi nedeniyle plastik borudan janta, hayvan yeminden et ve ürünlerinin satışına kadar değişik sektörlerde çalıştı.
1994 yılında Bornova Kipa’nın acılış ekibinde yer aldı, tekstil reyonlarının hazırlanmasına nezaret etti. 1996 yılında Bornova Kipa’nın mağaza müdürü oldu. 1998’den 2003 yıllına kadar Kipa’nın Genel Müdürlüğünü yaptı. 2003 yılında Kipa Tesco’ya satıldıktan sonra Pazarlama direktoru olarak Kipa’da calışmaya devam etti. 2010’a kadar değişik görevlerden sonra emekli oldu.
Yılmaz Attila, tüm sektör tecrübe ve birikimlerini “Perakende Yaşamımdan Damıttıklarım” kitabında topladı. Attila, kitabıyla ilgili şu bilgilere yer veriyor:
“Kitabı perakende dünyasında çalışan firma yöneticileri ve perakende dünyasına yeni girmiş meraklı gençlerle tecrübelerimi, çok gerilerde kalsa da paylaşmak için yazıyorum.
Perakende dünyasının tümünü değil, gıda ağırlıklı perakendecilikle ilgili konuları yazdım.
Gıda perakendeciliği üzerine bazı yerlerde gereğinden fazla, bazı yerlerde de gereğinden az, lojistik gibi tecrübemin olmadığı konularda ise çok az detay bulacaksınız.
Elinizdeki akademik bir kitap değil; bir el kitabı diyebiliriz. Konularla ilgili yazarların görüşlerinin yanında kendi görüşlerimi de koyarak, kararı okuyucuya bırakan bir yaklaşım bulamayacaksınız. Sık sık iş yaşamımda zevk alarak çalıştığım Kipa’dan örnekler vermemi okuyucunun hoş karşılamasını umuyorum.”
Kitabı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Genel Haberler
Perakende Zirvesi 2025, yarın başlıyor
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 15 yıl boyunca düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) bu yıl Perakende Zirvesi adıyla 10-11 Eylül’de Haliç Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Zirvenin gündem başlıklarından biri enflasyonla mücadele
TPF Başkanı Ömer Düzgün, açılış öncesi yaptığı açıklamada, gıda perakendesinin toplumun en hassas alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Enflasyonla mücadelede sadece fiyat denetimleri değil, üretimden tüketime kadar tüm zinciri içine alan kalıcı düzenlemelere ihtiyaç var. Tedarik süreçlerinin şeffaflaştırılması, lojistikte verimliliğin artırılması, kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması tüketiciye doğrudan yansıyacak önlemlerdir. Ayrıca gramaj oyunları ve aldatıcı fiyat uygulamalarına karşı yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz yerel zincirler olarak hem üreticinin emeğini hem de vatandaşın sofrasını koruyacak adımların destekçisiyiz.”
“Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız”
Düzgün, yaptığı açıklamada, “Bu yıl Perakende Zirvesi adıyla daha geniş kapsamlı bir açılım yapıyoruz. Sektörümüzün ortak sesi olmayı hedefliyoruz. Burada ortaya konacak fikirler ve alınacak kararlar, üreticilerimizden tedarikçilerimize, perakendecilerimizden tüketicilerimize kadar herkese dokunacak. Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız” dedi.
Genel Haberler
Tansaş, İzmir’de yeniden hayat bulacak
Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarıyla müşterilerine ulaşan Migros, gross konseptiyle Tansaş’ı yeniden müşterileriyle buluşturuyor.
Tansaş Gross, 19 Ocak’ta Sultanbeyli Atlaspark Alışveriş Merkezi’nde kapılarını açmıştı. Ardından Adapazarı Outlet Center’da ikinci mağazası açılan Tansaş Gross’un üçüncü mağazası yıllarca şehrin gözdesi olmayı başardığı İzmir için geri sayıma başladı.
