Firmalardan
İnovatif içecek Aspire, Gratis ile Türkiye pazarına girdi
Özel formülü sayesinde kutu başına 200 kalori yaktırma özelliği ile Türkiye Gazlı İçecek Sektörü’nde bir ilke imza atan Aspire, satışa sunuldu.
Türkiye Gazlı İçecek Sektörü’nün en yeni oyuncusu Aspire, bir kutusunda 200 kalori yaktırma özelliği ile pazara güçlü bir giriş yaptı. Dünya çapında büyüyen bir marka olan Aspire, Türkiye’de tüm Gratis Kişisel Bakım Marketleri’nde ve www.aspire.com.tr web sitesi üzerinden satışa sunuldu. İlk yıl için Türkiye’de 250 bin adetlik satış hedefi belirleyen marka, aynı zamanda Türkiye’den 8 ülkeye* ihracat gerçekleştirecek. Markanın 2017 yılı için belirlediği hedef ise Aspire’ın Türkiye’de üretilmesi.
Dünya çapında 10 ülkede** satışta olan Aspire, Türkiye’nin ardından Amerika, Almanya, Avusturya, Rusya, Ukrayna, Macaristan, İsviçre ve Malta’nın yanı sıra Orta Doğu & Kuzey Afrika Ülkeleri’nde de satışa sunulacak.
Sahip olduğu özel içerikle metabolizmayı hızlandırarak kalori yaktıran ve yaban mersini aromasıyla hafif gazlı bir içecek olan Aspire, Türkiye Gazlı İçecek Pazarı’nda önemli bir boşluğu dolduracak. Bir kutusu 3,90 TL’den piyasaya sunulan Aspire, yeni bir segment yaratarak pazardan önemli bir pay almayı hedefliyor.
“Hedefimiz ihracatla birlikte 2 milyon adet seviyelerine ulaşmak”
Aspire markasını Türkiye’ye getiren CenSoy Gıda’nın Kurucu Ortağı Arif Cengiz, Türkiye’de yıllık gazlı içecek tüketiminin 2013 yılında 3,5 milyar litreyi aştığını, buna rağmen enerji içeceği ve meyveli maden sularının ardından pazara yenilikçi bir ürünün sunulmadığını belirtti. Cengiz şunları söyledi: “Türk toplumu genç nüfusun artmasıyla birlikte daha farklı içecek alternatifi arayışına girdi. Pazar hızlı büyümesini sürdürüyor. Ancak, nitelikli ve inovatif ürüne duyulan ihtiyaç bir hayli fazla olmasına rağmen, sektör aynı hızda alternatif ürün geliştirme konusunda yavaş kalıyor. Özellikle sağlıklı yaşam bilincinin her geçen gün artması, beraberinde sağlıklı yaşam içeceklerine olan talebin de artmasını sağlıyor. Aspire’ı tam da bu noktada, önemli bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olarak sunuyoruz.”
Arif Cengiz ayrıca, “Türkiye’nin kişi başına düşen gazlı içecek tüketimi Avrupa’nın oldukça gerisinde kalsa da, hızlı büyüyen genç nüfus ve artan tüketim alışkanlığı, gazlı içecek sektörünü her geçen yıl ortalama yüzde 20 oranında büyütüyor. İçecek piyasasında en büyük payı alan gazlı içecekler, pazarın en çok tercih edilen ürünlerini temsil ediyor. Kolalı ürünler hariç gazlı içecek pazarının toplam büyüklüğü ise 1,5 milyar litrenin üzerine çıkarken, yine kolalı ürünler hariç gazlı içecek sektörünün 1,5 milyar liranın üzerinde bir ciro büyüklüğüne sahip olduğu tahmin ediliyor. Diğer taraftan Avrupa’da gazlı içecek tüketimi yıllık kişi başı ortalama 90 litreye yaklaşırken, Türkiye’de bu rakam 45 litre seviyesinde kalıyor. Bu da bize, önümüzde büyümek için pek çok yol ve fırsat olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.
Aspire markası ile önemli hedefleri olduğunu belirten Cengiz, “2014 yılında 250 bin adetlik satış gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 2015 yılında bu hedefi iki katına çıkaracağız. 2016 yılında yaklaşık olarak Türkiye’deki 700 bin adetlik satış hedefimizin yanı sıra markayı Türkiye’den aralarında Kıbrıs, İran, Azerbaycan gibi ülkelerin de bulunduğu 8 ülkeye ihraç edeceğiz. İhracat hedeflerimizi ise; 2014’te 125 bin, 2015’te 500 bin, 2016’da ise 800 bin olarak belirledik” dedi.
Arif Cengiz markanın en önemli hedefinin ise 2017 yılında toplam satış ve ihracat rakamlarının 2 milyon adede ulaşması ile Türkiye’de üretime geçilmesi olduğunu belirtti.
Aspire markasının yaratıcısı ve Aspire Kurucu Ortağı Darren Linnell, ürünün İngiltere’de en çok perakende kanalı ile satıldığını, Türkiye’de de Gratis markasıyla yola çıkmanın doğru bir adım olduğunu söyledi. Markanın dünya çapında hızla yayıldığını ve yeniliğe açık, lezzete önem veren, sağlıklı yaşamaya özen gösteren, sporu bir hayat tarzı olarak benimsemiş herkesin Aspire’ı günlük hayatına dâhil ettiğini belirten Linnell, genç nüfus avantajı nedeniyle markanın Türkiye’de de kısa zamanda başarıya ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.