Firmalardan
Elvan Gıda, Hindistan’daki duvarı fabrika kurup aşacak
Hindistan’a yatırım yapan dünya devlerinin lobisi ithalatı zorlaştırınca Elvan da burada yatırım yapma kararı aldı. İlk etapta 3 fabrika kurulacak. Mısır’a ikinci fabrika da yatırım planları arasında.
Elvan Grubu; şekerlemeden çikolataya, bisküviden kruvasana 800’dan fazla ürünü Türkiye ve dünyada tüketicilerin beğenisine sunuyor. Cici Bebe, Balaban gibi markaları satın alarak güçlenen Elvan, Türkiye’de yeni ürünlerle pazar payını artırırken yurt dışında da yeni yatırımlara hazırlanıyor. Hindistan’a yatırım yapan dünya devlerinin lobisi başarıya ulaşıp ithalat zorlaşınca Elvan da burada yatırım yapma kararı aldı. İlk etapta 10 milyon euroluk yatırımla 3 tesis kurulacak ve çikolatayla şekerleme üretimi yapılacak.
Mısır’da 15 milyon euro yatırım yapan grup, burada da ikinci fabrikanın hazırlıklarını yapıyor. Elvan Grubunun Başkanı Hidayet Kadiroğlu ile yeni projelerini Vatan Gazetesi’ne anlattı. Hindistan pazarının ciddi bir potansiyel olduğunu anlatan Kadiroğlu, “Biz Hindistan’a 4 ana ürün grubuyla Hindistan’a yılda 6 milyon dolar seviyesinde ihracat yapıyorduk. Ancak bu ülkeye ihracat sıkıntıya girdi. Çünkü uluslararası şekerleme firmaları Hindistan’a doğrudan yatırım yapınca lobi etkisiyle ithalatı zorlaştırdılar. Gümrük duvarları yüzünden mal satamaz hale geldik. Ürünlerimizin orada taklitleri çıkmaya başladı. Bunun üzerine biz de doğrudan yatırımı gündeme aldık. Oradaki iş ortağımızla şu anda şirket kuruluşunu yapıyoruz. ilk etapta 10 milyon euroluk bir yatırımla 10 bin metrekare alana çikolata ve şekerleme üzerine 3 tesis kuracağız” dedi.
Mısır’da da yeni yatırım planları olduğunu kaydeden Kadiroğlu, “Her şeye rağmen Mısır yatırımımız devam ediyor. Çünkü biz yatırımlarımızı öz kaynakla yapıyoruz ve kurumsal yaklaşımımız olan ‘Duygusal İstikrar’ kavramıyla hareket ediyoruz. Buna göre sıkıntı anlarında tamamen içimize kapanmıyor veya işler iyi olduğunda da haddinden fazla açılmıyoruz.
Şimdiye kadar Mısır’a 15 milyon euro yatırdık. Mısır tek fabrika ile kalacak bir pazar değil… 15 milyon euroluk bir yatırım planımız daha var. Irak cesaret verdi, Mısır’da da marka iletişim çalışmalarına başladık” diye konuştu. Hidayet Kadiroğlu, yeni yatırım planlarını anlattı.
Hidayet Kadiroğlu, Türkiye’den kruvasan ihracatının yüzde 80’ini kendilerinin yaptıklarını anlattı. Today markasıyla kruvasandan sonra donut ve Hollanda’ya özgü Caramel Waffle üretmeye başladıklarını belirten Kadiroğlu, şöyle devam etti:
“Balaban tesislerini alalı 8 ay oldu. Bu tesisleri yeniden yapılandırdık, yeni yatırımlar yaptık. Bunlardan biri Caramel Waffle… Türkiye’de ilk ambalajlı Caramel Waffle’ı üretmeye başladık. Waffle tesisi 2 milyon euroya mal oldu ama devamı gelecek. Çünkü makine üreticisi ile anlaştık, kimseye satış yapmayacak, 2 yılda bir biz tesis kuracağız, 2 yıl sonra biz bir tesis daha alacağız.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.