Connect with us

Firmalardan

5.623 şubeli BİM’in 2016 cirosu 20 milyar TL’yi geçti

Editör
BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç
Abone Ol:

BİM’in Türkiye’deki çalışan sayısı 34.000’i aşarken, Türkiye’deki mağaza sayısı ise 5.623 oldu.

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. her yıl Mart ayında geleneksel olarak düzenlediği basın toplantısıyla, 2016 yılı mali sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. BİM İcra Kurulu Üyeleri Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’nun katıldığı toplantıda şirketin ticari ve finansal performansının yanı sıra 2017 yılı hedefleri ele alındı.

2016 Türkiye açısından her bakımdan zor bir yıl olmasına rağmen, BİM istikrarlı gelişimini sürdürerek bir önceki yıla göre satışlarda ve kârlılıkta %15 artış ile ilk kez satış cirosunda 20 milyar TL eşiğini aştı. Bu süreçte BİM 562 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirirken, yurt içinde 4.000’e yakın kişiye de yeni iş olanağı sağladı.

bim infographic 2017Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç sözlerine Türkiye’ye duydukları sonsuz güveni ifade ederek başladı: “Hepinizin bildiği gibi 2016 yılı her bakımdan zorlu bir yıldı. Türkiye 15 Temmuz’da yüzlerce şehit, binlerce gazi pahasına FETÖ’cü darbe girişimine geçit vermedi. Peş peşe gelen terör saldırılarına rağmen ülkemiz ekonomik ve siyasal istikrarını korumayı bildi. Türkiye perakende sektörünün lideri BİM olarak, ülkemizin geleceğine ve güçlü ekonomik potansiyeline güveniyoruz.

BİM geçtiğimiz 10 yıl içerisinde toplam 2 milyar 742 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdi ve yine bu süre içerisinde 2007 yılında 10.000 olan yurt içi çalışan sayısını 2016 itibarı ile 34.000’e yükseltti. Bugün mağazalarımızdan ortalamada günde 3,7 milyon, ayda 100 milyona yakın alışveriş yapılmaktadır. BİM olarak ülkemize güvendiğimiz kadar, yatırımlarımızla, çalışanlarımızla ve sağladığımız yüksek tüketici sadakati ile Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven unsuru olmaya devam edeceğiz.”

2016 yılında BİM, yurt içinde çalışan sayısını %13 artırarak 3.841 yeni çalışana istihdam sağladı ve Türkiye çapında 630 yeni mağaza açtı. Böylelikle yıl sonu itibarı ile BİM’in mağaza sayısı 5.602’ye yükseldi, çalışan sayısı ise 34.073 oldu. BİM’in büyümesinde ve müşteri memnuniyetini artırmasında önemli rol oynayan üzel markalı ürünlerin satışı ise, bir önceki yıla göre %12 artarak 13,1 milyar TL düzeyine çıktı.

File mağazaları başarılı

BİM’in, yeni perakende konsepti File mağazalarının sayısı geçen yıl İstanbul’un komşu illerine doğru yayılmaya başlayarak 9’dan 21’e çıktı.

Fas ve Mısır’da büyüme sürüyor

BİM 2016’yı Fas’ta 50 yeni mağaza açarak 329, Mısır’da ise 75 yeni mağaza açarak 215 mağaza ile kapattı. Her iki ülkedeki toplam BİM çalışanı sayısı 3.400’e yükseldi.

BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, BİM’in 2017 hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. BİM’in müşterileri ile kurduğu güçlü güven ilişkisinin temelinde fiyat istikrarı ve minimum kâr marjının bulunduğuna dikkat çeken Dortluoğlu şunları söyledi:

“Türkiye’nin perakende lideri olarak istikrarı seviyoruz ve minimum kar marjları ile çalışıyoruz. 2015’de net kâr marjımız %3.3 idi; 2016 da aynı oranda. Aynı istikrar FAVÖK (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) marjımız için de geçerlidir. Geleceğe güvenle bakıyoruz. 2017’de yine büyüme hedefimiz çift haneli. %15-%18 aralığında bir büyüme öngörüyoruz. 500 milyon TL yatırım yaparak altyapımızı güçlendirmeyi ve 500 BİM ve 25 File mağazası açarak 4.000 kişiye yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Öte yandan İran’da yatırım olanaklarını araştırırken, Fas ve Mısır’da yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Bu yıl içinde Fas’ta 60, Mısır’da 50 yeni mağaza açacağız.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER