Firmalardan
Perakendenin geleceği dijitalleşmede
Perakende, toptan satış ve üretim sektörlerine yönelik ERP ve mağazacılık yazımları üreten Nebim, özellikle hazır giyim, konfeksiyon, ayakkabı, büyük mağazacılık, ev tekstili, halı, mobilya, züccaciye, optik, kozmetik, aksesuar ve diğer gıda dışı perakende sektörlerinde uzmanlaşmış durumda. Nebim Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demiroğlu, V3 yazılımı ile ilgili şu bilgilere yer veriyor:
“Firmalar, Nebim V3 yazılımı ile merkezlerinde ve üretim tesislerinde, satın almadan üretime, depo yönetiminden ürün dağıtım ve lojistik süreçlerine, finans yönetiminden insan kaynakları yönetimine kadar, tüm iş süreçlerini aynı platform üzerinde, baştan sona entegre bir şekilde yönetiyorlar.
Omni Channel kaçınılmaz
Perakendenin geleceği sadece fiziksel mağazalarda ya da sadece e-ticaret’te değil. Omni Channel’in ana fikri; 100 kapısı olan 100 farklı fiziksel mağazayı ve e-Ticaret sitesini, çok kapısı olan tek bir mağaza gibi görüp, müşteriler hangi kapıdan girerse girsin, diğer bütün kapıların arkasındaki fırsatlara eşit şekilde ulaşabilmelerini sağlamaktır. Yani ürün denemek, satın almak, değiştirmek, indirim kampanyalarından faydalanmak, puan kazanmak ve kullanmak, tadilat ve ürün durumlarını sorgulamak gibi birçok işlemi her noktadan aynı kolaylıkla yapabilmelerini sağlamaktır. Bunu başarmanın sırrı da ERP’deki stok yönetimi, mağazalardaki ve e-Ticaret sitesindeki satış, lojistik ve yine ERP’deki indirim kampanyası, loyalty, CRM sistemlerini, gerçek zamanlı ve lokasyon bazında entegre edebilmekten geçiyor. Nebim’in Nebim V3 ürünüyle yaptığı da tam olarak bu. Nebim kullanıcıları, merchandise planlama ile başlayan, ürün tahsisat-tamamlama ve transfer ile devam eden, kendi mağazaları, franchise mağazaları ve konsinye satış noktalarının da satış ve envanterlerinin entegre bir şekilde yönetildiği, önde gelen tüm e-Ticaret platformları ile entegre çalışan Nebim V3 ile Omni Channel dünyasına kolaylıkla uyum sağlıyorlar.
Trend Omni Müşteri’de
Omni-kanal vizyonunun bir adım ilerisi; müşterilerin tüm alışveriş geçmişleri ve dijital izleriyle birlikte tanınabilecekleri, ürün veya kampanyalara ilişkin anlık öneriler alabilecekleri, satın alım ve teslimat deneyimlerini kişiselleştirebilecekleri “omni müşteri” vizyonudur. Nebim tüm bu ihtiyaçları da karşılamak ve desteklemek üzere yakında mağaza içerisindeki satış temsilcilerinin mobil cihazlar üzerinde kullanacakları, müşteriyi ve ürünü tanıyan, gerçek zamanlı envanteri sorgulayan, arka planda akıllı bir ürün öneri motoru barındıran ve mağazalarda satışı ve müşteri memnuniyetini artırabilecek yeni uygulamalar geliştiriyor.
Ödeme sistemleri de dijitalleşiyor
Mağazalarda kullanılan Nebim V3 POS yazılımı ile, mevzuat gereksinimlerini karşılayan e-Fatura, e-Arşiv ve Yeni Nesil ÖKC entegrasyonları dışında, anlık Tax Free entegrasyonu, Paro, Hopi ve Zubizu gibi harici müşteri sadakat yönetimi sistemleri ile anlık entegrasyonları, hediye kartı, para puan ve indirim kampanyası yeteneklerini, Elektronik Ticaret Kanunu kapsamında zorunlu olan toplu iletişim opt-in ve opt-out desteğini, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereksinimlerini, tüm mobil operatörlerin desteklendiği anlık SMS entegrasyonunu, optik ve taksitli perakende satış sektörlerine yönelik özellikleri, satış sonrası servis ve destek uygulamalarını, dinamik ürün konfigüratörlerini ve önümüzdeki dönem yaygınlaşmaya başlayacağı öngörülen mobil ödeme uygulamaları ile entegrasyon olanaklarını destekliyor. Türkçe’nin yanı sıra 17 farklı dilde ve 30’den fazla ülkede kullanılmakta olan Nebim V3 POS tüm bu özellikleri ile Türk perakendecilerinin kullandıkları en fonksiyonel POS çözümü olmaya devam ediyor.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.