Connect with us

Firmalardan

Pınar Süt, Protein Ailesi ile yine sektörün öncüsü

Editör
Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı,Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş
Abone Ol:

Pınar Süt; markanın özünde bulunan yenilikçi bakış açısını, güçlü AR-GE altyapısı ve tüketicinin nabzını tutan profesyonel analiz süreçleri ile birleştirdi, yepyeni ürün grubu ‘Pınar Protein Ailesi’ni NG Wellness Sapanca’da gerçekleştirdiği toplantıyla tanıttı.

Pınar Süt; yatırımını bu kez Pınar Protein’e yaptı. Pınar Süt; üç yıllık ciddi bir pazar araştırması ve buna paralel ürün geliştirme sürecinin sonucunda, doğru beslenmeyi amaçlayan ve hayatında spora yer veren herkesin en çok ihtiyaç duyduğu ‘proteini’, sağlıklı yaşamın en önemli gıdalarından “süt” ve “yoğurt” ile birleştirdi.

Pınar Süt’ün yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırımla beğeniye sunduğu yepyeni ürün grubu Pınar Proteinli Süt ve Yoğurt tanıtım toplantısında “sağlıklı birey sağlıklı toplum” mesajı veren Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; “Pınar Süt olarak hem tüketicilerimize hem de gelecek nesillere sorumluluğumuz çok büyük ve biz, bunun farkında bir markayız. Tam da bu nedenle; “Daha iyi bir yaşam için” sloganıyla yola çıktık ve nesillerin sağlıklı ve mutlu bir geleceğe sahip olması adına, üretimden rafa kadar her aşamada faaliyetlerimizi yürütüyoruz. İnsanı odak noktasına alan çalışmalar ve ürünlerimizle daha iyi bir yaşam kurgulayarak, yatırım kararlarımızı sorumlu yönetim anlayışıyla alıyoruz. Aynı zamanda da dünya trendlerini yakından takip ediyoruz. Türkiye’yi tanıştırdığımız ilklerle her zaman sektörün bir adım önünde yola devam ediyoruz. Yenilikçi yaklaşımımız ile AR – GE faaliyetlerimize ağırlık vererek hem Türkiye pazarında hem de yurtdışı pazarında yeni ürünler sunmaya ve yeni ambalajlar geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise konuşmasında; “Modern süt sektörünün kurucusu olma onuruna sahip bir kuruluş olarak değerli bir sektör yaratıldığını düşünüyoruz. Bugün Türkiye’de 18-19 milyon tona kadar süt üretiliyor, bu anlamda dünyanın 8 ülkesinden biri haline geldik. Süt sektöründe milyarlarca dolarlık bir iç üretimimiz var. Aynı başarıyı ihracatta, dış ticarette sürdürebilmek için en önemli dinamik “inovasyon”. Yeni ürünlere yatırımın artmasıyla özellikle süt sektöründe Türkiye’nin dış ticarette değer yaratma kapasitesi gelişecek. Biz böyle değerli bir sektörün öncüsü olarak süt sektöründe de inovasyona devam ediyoruz. Çünkü geleceğimiz süt sektöründe ve bugünkü 300 milyon dolarlık ihracatı 1 milyar dolara çıkarmak çok zor bir şey değil. Yeter ki bu tür katma değeri yüksek ürünleri yaratalım, üretelim. İnovasyon ve AR–GE Türkiye’nin kurtuluşu, geleceği, katma değerli ürünler üretmenin başka yolu yok. Pınar Proteinli yoğurt ve süt de bu anlamda çok değerli ürünler diye düşünüyoruz. Yaşar topluluğu olarak 4 AR – GE merkezimiz var. İki tanesi boya sektöründe diğer ikisi de gıda sektöründe. Süt ve ette yeni başladık, ancak boya sektöründeki faaliyetimiz biraz daha eski. Kimya sektöründe Sanayi Bakanlığı tarafından son 3 yılda üst üste Türkiye’nin en iyi AR–GE merkezi seçildik. Tabii meseleye sadece sanayi tarafında bakmamak lazım. Değer zincirinin bütününde inovasyona ihtiyaç var. Pınar’ın misyonu Türkiye’nin bu sektörde değer yaratma kapasitesini geliştirmek” dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez; süt tüketimi, proteinin hayatımızdaki yeri, günlük hayatta ne kadar kullanılması ve hangi yiyeceklerden nasıl alınması gerektiğiyle ilgili çok özel bir sunum yaptı. Isı kontrollü pastörizasyon ve UHT süreçlerine dikkat çeken Selahattin Dönmez, hijyenik koşullarda üretilmeyen sütün, büyük riskler taşıyabileceğini ve tüketilmesinin uygun olmayabileceğini söyledi; “Türkiye protein kalitesi bakımından kalitesiz besleniyor. Toplumumuzun süt ve süt ürünleri tüketiminin arttırılması gerekiyor. Bu nedenle herkesin peynir, yoğurt ve benzeri süt ürünleri grubunun yanı sıra mutlaka günde en az 1 bardak süt içmesi gerekiyor.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER