Firmalardan
E-fatura SAP sistemlerine entegre edildi
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hizmete alınan e-fatura uygulaması SAP sistemleri üzerinden kullanılabilecek.
SAP’nin e-fatura çözümü ile şirketler, online fatura alıp gönderebilecek; basılı fatura gönderme ve saklama zorunluluğu ortadan kalkacak.
Dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, 397 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin yayımı ile entegrasyon için talep edilen tüm standartları yerine getirerek Türkiye’de SAP e-fatura çözümünü kullanıma sundu. SAP’nin şirketlere sunacağı Elektronik Fatura çözümünden farklı büyüklükteki anonim ve limited şirketler faydalanabilecek.
SAP e-fatura çözümü sayesinde, SAP ve SAP dışı sistemlerde oluşturulan tüm faturalar elektronik ortama taşınıp Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura sistemi ile entegre çalışır hale getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlemiş olduğu tüm standartlara uygun olarak geliştirilen SAP e-fatura çözümü hızlı, güvenilir ve raporlanabilir yapısı ile dikkat çekiyor.
E-fatura çözümünün kazanımları
SAP e-fatura çözümü ödeme, teyit ve muhasebe süreçlerini kısaltıyor; nakit akışını hızlandırıyor, baskı, çıktı alma, kağıt, posta giderlerini azaltıyor, müşteriler ile kurum arasındaki uyuşmazlıkların azalmasına yardımcı oluyor. SAP e-fatura çözümü sayesinde kurumların yasal yükümlülükleri yerine getirmesi kolaylaşırken; yanlış bilgiyi düzeltmek daha kolay ve daha az maliyetli olacak. SAP kullanan firmalar için ek başka bir uygulamada işlem yapma zorunluluğunu ortadan kaldıran SAP e-fatura çözümü, mevcut SAP sistemi ile entegre bir şekilde çalışarak tüm süreçleri SAP üzerinden yönetilebiliyor. SAP dışı sistemlerle beraber çalışabilen SAP e-fatura çözümü e-fatura uygulamasını kullanmak isteyen tüm kurumlar için hazır bir içerik sunuyor. Yatırım geri dönüşünün yüksek olduğu SAP e-fatura çözümü, hızlı entegre edilmesi, proje uygulama süresinin kısa olması; entegrasyonu izleyebilme ve raporlayabilme özellikleri ile benzeri uygulamalardan farklılaşıyor.
SAP e-fatura çözümünün, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın standartlarını destekleyerek sistemler arasındaki entegrasyonu sağladığını belirten SAP Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Musa Zorbozan, “E-fatura uygulaması, şirketlere sağladığı kazanımların yanı sıra e-devlet projeleri kapsamında da büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan e-Defter uygulaması için de önemli bir altyapı sağlıyor. E-defter tebliği yayımlanınca SAP e-fatura çözümünü kullanan şirketler kolayca e-defter uygulamasına geçiş yapabilecekler” dedi.
Avrupa’da yılda 23 milyar fatura elektronik ortamda e-fatura olarak düzenleniyor. Avrupa’da şirketlerin yüzde 41’i e-fatura uygulamasından yararlanıyor. E-fatura, şirketlerin etkinliklerini yüzde 79 oranında arttırıyor; maliyetlerini yüzde 74 oranında düşürüyor, müşteri ödemelerini yüzde 42 oranında hızlandırıyor; satıcı-müşteri arasındaki anlaşmazlıkları yüzde 29 oranında azaltıyor.
E-fatura uygulaması sayesinde şirketler sisteme kayıtlı olan diğer şirketlere elektronik ortamda fatura gönderimi ve kendilerine gelen elektronik faturaları online alma yeteneği kazanıyorlar. E-fatura çözümünü şirketler e-fatura entegrasyonu ve e-fatura portalı ile kullanabiliyor. Bilgi işlem kapasiteleri yeterli olan şirketler, belirlenen standartlara uygun entegrasyonu sağlamaları koşulu ile e-fatura uygulamasını doğrudan kendilerine ait bilgi işlem sistemleri aracılığı ile kullanabilecekler. Bu altyapı sayesinde kağıt fatura basmadan ya da almadan, fatura işlemleri online olarak gerçekleştirilebilecek. E-fatura uygulamasını entegrasyon yolu ile kullanma konusunda yeterli altyapıya sahip olmayan şirketler, e-fatura çözümünü, bu iş için geliştirilen e-fatura portalı üzerinden yapabilecekler. E-fatura portalı, e-fatura uygulamasına ait temel fonksiyonları bünyesinde barındıran bir web uygulaması. Kullanıcı hesabını aktive eden şirketler e-fatura portalına giriş yaparak e-fatura göndermeye veya almaya başlayabiliyor.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.