Connect with us

Firmalardan

Meyna Kuruyemiş, rakiplerinden yeni ve farklı ürünleriyle ayrışıyor

Editör
Abone Ol:

Uzun yıllar hızlı tüketim ürünleri dağıtımı ve perakendeciliği alanlarında faaliyet gösterdikten sonra, kuruyemiş, kuru meyve ve şekerleme üretimine adım atan Meyna Kuruyemiş, yer fıstığının hammadde olarak kullanılacağı yeni ürünler geliştirmeye odaklandı.

 

Osmaniye’nin yer fıstığı üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi olduğu ve Meyna olarak geliştirdikleri projeler için bu noktanın çok önemli olduğuna işaret eden Meyna Kuruyemiş şirket ortağı Faruk Pilge, “Toplam kapasitemizin yaklaşık yüzde 12’sini yer fıstığı oluşturuyor. Yer fıstığını hammadde olarak kullanacağımız bazı yeni ürünler geliştirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız şimdilik Ar-Ge aşamasında” dedi.

Yıllık 12 bin ton kapasiteli işleme ve paketleme tesisi yatırımını Hollandalı uzman bir danışman ekibinin katkılarıyla 2009 sonu itibarıyla Osmaniye’de gerçekleştirdiklerini hatırlatan Pilge, sektörün hızla geliştiğini, rekabetin sertleştiğini ve bu şartlarda farklılık oluşturmadan başarılı olmanın çok zor olduğunu söyledi. Dolayısıyla yenilik yapan şirketlerin daha hızlı büyüdüğünü vurgulayan Faruk Pilge, Meyna’nın da bu noktada rakiplerinden yeni ve farklı ürünleriyle ayrıştığını dile getirdi.

“Ambalajlamada yüksek koruyucu alüminyum malzeme kullanıyoruz ve ambalaj içindeki oksijeni paketleme esnasında alarak, azot dolumu uyguluyoruz.

Böylece ürünlerimizin oksijensiz bir ortamda ilk günkü tazeliğinde çok uzun süre korunmasını sağlıyoruz” diyen Pilge, “Bununla birlikte, deniz tuzlu kavrulmuş ürünler serimizi insanların beğenisine ilk kez biz sunuyoruz. Glikoz içermeyen Meyna Cromax krokanı da Türkiye’de ilk defa biz üretiyoruz ve bu hususta Türkiye’nin en saygın tüketici birliği ürünlerimize 2011 yılı Altın Marka Ödülü ve Tüketicilere Tavsiye Edilir Ödülü verdi” açıklamasını yaptı.

Faruk Pilge, yıllık 12 bin ton kapasiteli işleme ve paketleme tesisiyle toplam 140 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. Üretime başlayalı henüz iki yılı tamamlamış olmalarına rağmen, ihracat konusunda da önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Pilge, “Bugün itibariyle 12 ülkede oluşturduğumuz distribütörlerimize ihracat yapıyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) onur plaketiyle bu başarımızı ödüllendirdi. İç pazarda da yurt genelinde bayilik sistemiyle, 52 ilimizde yapılanarak işimizi büyütüp geliştiriyoruz” dedi.

Ürün çeşitleri hakkında da bilgi veren Faruk Pilge, kuruyemiş grubundaki başlıca ürünlerinin yer fıstığı, fındık, badem, Antep fıstığı, kaju, kabak çekirdeği, soslu mısır ile san ve beyaz leblebiden oluştuğunu belirtti.

Kuru meyvelerden kayısı, üzüm, incir, gün kurusu ve cevizin de ürün portföylerinde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Pilge, şunları söyledi:

“Meyna Mix ise atıştırmalık kuruyemiş kokteylleri, kuru meyve kokteyleri ve kuru meyve ve kuruyemiş karışımları olarak farklı gramajdaki ambalajlarda pazardaki yerini aldı. Meyna Cromax krokanlarımız; yer fıstığı, fındık, badem, Antep fıstığı, susam çeşitleriyle raflardaki yerini aldı. Meyna Gül Baba grubumuzda da geleneksel mutfağımızın vazgeçilmez tadı cezerye ve Antep ezmesi ürünlerine yer verdik.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER