Firmalardan
Arçelik, Tayland’da üretim tesisi kuruyor
Global beyaz eşya sektörünün önde gelen oyuncularından biri olan Arçelik A.Ş., Tayland’da buzdolabı fabrikası kuruyor.
Türkiye’nin lider; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nin 2’nci büyük beyaz eşya şirketi olan Arçelik A.Ş., Güney Doğu Asya’da üretim merkezi olarak Tayland’ı seçti. Beko’nun Tayland’da temelleri atılan, 263 bin metrekare üzerine kurulu fabrikasında buzdolabı üretilecek. Arçelik A.Ş.’nin bu yatırımı, global markası Beko ile Avrupa pazarındaki başarısını ASEAN’da da (Association of South East Asian Nations – Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) tekrarlama hedefinin önemli bir adımını oluşturuyor.
Beko’nun Tayland buzdolabı üretim tesisinin temel atma töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, gelişmekte olan pazarlara açılmanın, Arçelik’in küresel büyüme stratejisinde her zaman önemli bir yer tuttuğunu hatırlatarak, Tayland’ın Güney Doğu Asya bölgesinin en çok gelecek vaat eden, en parlak ekonomilerinden biri olduğunu ifade etti.
Koç; “Güney Doğu Asya Bölgesi, dünya ekonomisinin en önemli ağırlık merkezlerinden biri haline geldi. Tayland’ın bu bölgede üretim üssü olabilecek çok güçlü bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Tayland’ın yükselen ekonomisi, güçlü sanayi sektörü, gelişmiş altyapısı, bölgedeki merkezi konumu ve bunların da ötesinde Tayland halkına duyduğumuz güven, bizi bu ülkede uzun vadeli yatırım için cesaretlendirdi. Topluluğumuzun bu bölgedeki ilk yatırımı kapsamında, Beko markalı ürünlerimizi ASEAN pazarındaki tüketicilerimize sunmak üzere, bölgesel üretim merkezi olarak Tayland’ı seçmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.
“Arçelik A.Ş. Beko markasıyla global bir başarı hikayesi yazmıştır.”
Arçelik A.Ş.’nin farklı tüketici beklentilerini, yüksek kaliteli ürünlerle karşılayabilme yetkinliği sayesinde Beko markasıyla global bir başarı hikayesi yazdığını ifade eden Koç, “Bu başarıyı elde etme ve sürdürmede, donanımlı insan kaynağının, ileri teknolojiye sahip ürünler ile esnek pazar koşullarına göre üretim yapmanın ve Ar-Ge çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirtti. Koç; “Bu alanlardaki başarımız, ürünlerimizi çok hızlı bir şekilde inovasyon ile buluşturup, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi, beyaz eşya pazarının en rekabetçi olduğu ülkelerde pazar payı kazanmamızı sağladı” dedi.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Arçelik A.Ş.’nin global konumunu daha da güçlendireceğine inandıkları Tayland yatırımı hakkındaki değerlendirmesinde; “Tayland’da pazarın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verecek bölgesel bir üretim merkezine sahip olmamız, Güney Doğu Asya Bölgesi’ndeki hedeflerimize ulaşmamızın anahtarlarından biri olacaktır” dedi.
“100’den fazla ülkede tüketicilerle buluşan global markamız Beko, son altı yılda Avrupa beyaz eşya pazarında pazar payını en çok artıran ve böylece sektörün en hızlı büyüyen markası oldu” diyen Çakıroğlu, “Beko, 2014 yılında da, Avrupa’nın ikinci büyük beyaz eşya markası konumunu sürdürüyor. Yıllardır İngiltere beyaz eşya pazarında liderliğini koruyor. Polonya beyaz eşya pazarından sonra, 2014’ün ilk yarısında Fransa solo beyaz eşya pazarında da birinciliğe yükseldi. Ayrıca, Avrupa’nın en büyük beyaz eşya pazarı olan Almanya’da, son 5 yılda pazar payını iki katından fazla artırarak, pazarın en hızlı büyüyen markası oldu. Tayland’ı, Avrupa’daki başarı hikayemizi tekrar etmeyi hedeflediğimiz ASEAN için bir merkez olarak görüyoruz” dedi.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.