Firmalardan
Dünya devi Unıqlo, Türkiye’yi üretim üssü olarak seçti
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin ev sahipliğinde, moda dünyasının devrim yaratan liderlerini biraraya getiren 7. İstanbul Moda Konferansı, bır cok ülkeden çok sayıda temsilcinin katılımı ile başladı.
Her yıl dünyaca ünlü markaların CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlarını ağırlayan İstanbul Moda Konferansı bu yıl 7’inci kez düzenleniyor. Shangri-La Bosphorus’ta gerçekleşen konferansta dünya çapında önemli isimler, sektöre ayna tutacak yeni iş modellerini ve lüks markalaşmayı değerlendirdi.
7. İstanbul Moda Konferansı’nın açılışında konuşan TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, kredi kartları limitinin azaltılmasıyla iç pazarın daraldığını belirterek ihracatın artması için Euro’nun 3 TL’nin altına inmesinin ihracatı zorlayacağını söyledi. Negrin, sözlerine şöyle devam etti: “Bu konferansla da hedefimiz yeni alım anlaşmaları yaparak sektörümüzü geliştirmek. İstanbul’u moda ve hazır giyim sektörünün çekim merkezi haline getirdik. Türkiye 18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bunun yüzde 75’ini Euro bölgesine gerçekleştiriyoruz. Bu oran Avrupa’nın aldığı malın sadece yüzde 7’sine denk geliyor. Burada alacak çok yolumuz var. İç pazardaki güven, vizelerin kaldırılması, açılan yeni AVM’ler, Türk markalarının gelişimi, 2013 yılındaki satışları 52 milyar TL’ye, organize perakendeyi de 34 milyar TL’ye çıkardı. Avrupa’ya son moda ürünleri, Uzakdoğu’dan çok daha hızlı üreterek, başarılı koleksiyonlarla sunuyoruz. İhracat yaptığımız ilk 10 ülke sırasıyla Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Irak, Danimarka, ABD ve Rusya. ABD’ye daha çok ihracat için önümüzün açılması lazım. Euro’nun 3 TL altına inmesi ihracata zor günler yaşatır. Faiz oranlarının düşmesini bekliyoruz.”
Her sezon farklı temalarla hazırladığı koleksiyonlarıyla ünlü Uniqlo Grup Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yoshihiro Kunii, “Uniqlo’nun üretimi 1 milyar. Üretimin büyük bölümü deniz aşırı ülkede gerçekleştiyoruz. Ekim’de Türkiye’de ofis açacağız ve Avrupa’daki ileri buradan gerçekleştireceğiz. Hedefimiz üretim hacmimizi 5 katına çıkarmak. 2013’te 1 Milyar üretim ünitemiz vardı bunu 5 milyar üniteye çıkarmamız lazım. Hindistan, Çin, Güney Amerika, Asya’dan sonra Türkiye 5. üretim ofislerimizden biri olacak. Avrupa’daki ticaretimizi Türkiye’den geliştirmek istiyoruz. Türkiye’ye çok saygı duyuyoruz. Siz AB ve ABD’ye moda yaratıyorsunuz. Sizden çok şey öğreniyoruz. Uzun süreli gerçek ortaklık için sizinle birlikte yüksek kaliteli moda yaratmak istiyoruz.” diyerek önemli mesajlar verdi.
2020 yılında 50 Milyar USD Doları satış hedefi ve her yıl ortalama bin mağaza açmayı hedeflediklerini belirten Kunii, şu anda 16 ülkede, 1,427 mağazalarının 20 tanesinin Avrupa’da bulunduğunu söyledi. Uniqlo Group Başkan Yardımcısı: “ 7 markamız var. Uniglo ana markamız ve grubumuzun yüzde 30’unu oluşturuyor. Geçen yıl 14 milyar USB dolarlık iş yaptık ve yıllık ortalama yüzde 20 büyüyoruz. Dünya’daki 3. büyük şirketiz. 2020’de 50 milyar dolara ulaşma hedefimiz var. Yüksek teknolojili ürünler yapıyoruz. Bizim için kalite fiyattan daha önemli. Fiyatı düşürürsünüz ama kaliteyi asla.” şeklinde konuştu.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.