Firmalardan
Ekici Peynir, 20 milyon dolarlık yatırım yapacak
Türkiye süt ve süt ürünleri sektöründe sadece peynir üretimine odaklanan Ekici Peynir, 2013 yılını yatırım yılı olarak belirledi.
Yılsonu itibariyle perakende kanalda yaklaşık 37 bin, ev dışı tüketim kanalında ise 3 bin 500 noktaya sürekli ve düzenli ulaşabilmeyi hedeflediklerini söyleyen Ekici Peynir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekici, “2013 yılı yatırım yılı olacak. Gerek kapasite gerekse teknolojik yatırımlarımızın toplamı 20 milyon dolan bulacak. Tüm bu yatırımlar gelecekte Türkiye’nin peynircisi olma inancımızı güçlendirmektedir” diye konuştu. 2012 yılının son çeyreğinde perakende pazardaki daralmanın tüm sektörleri olduğu gibi süt ürünleri sektörünü de olumsuz etkilediğini vurgulayan Ekici, batan ve kapanan firma sayısının son yıllardaki ortalamanın çok üzerine çıktığını ifade etti. Ekici, bu nedenle risk kontrolünün satışın önüne geçtiğini söyledi. “Ancak firma olarak tüm bunlara rağmen hedeflerimizi realize ettik” diyen Ekici, 2011 yılma göre ortalama yüzde 26 büyüme sağladıklarını kaydetti. 2012 yılında ev dışı tüketim kanalında yeniden yapılanarak Ekici Profesyonel grup çatısı altında yeni bir satış ve dağıtım organizasyonu oluşturduklarını bildiren Mustafa Ekici, 2013 yılında da ortalama yüzde 25 cirosal büyüme hedeflediklerini açıkladı.
Firma olarak yarım asrı aşkın süredir faaliyet alanını peynir üretimi olarak belirlediklerine işaret eden Ekici, “Bugün Türkiye genelinde dağıtım yapan, hatta yenilikçi ürünlerimizle Türkiye’de peynir sektöründe etkili bir şirket haline geldik” dedi. 1986 yılında Antalya Varsak beldesinde ilk büyük işletmelerini açtıklarını hatırlatan Ekici, “Ürünlerimiz tüketiciler tarafından beğenildikçe daha iyisini yapma gayretine girdik ve bunun için de büyümemiz ve halihazırdaki tesisimizi geliştirmemiz gerekiyordu. 1995 yılında Ekiciler A.Ş. kuruldu. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bugünkü işletmenin inşaatına başladık ve 1997 yılında da şimdiki tesisimiz hayata geçti. Bugün 12 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere, toplam 42 bin metrekareye sahip modern tesislerimizde üretim yapıyoruz. Ekici Peynir olarak günde 400 ton süt işleme kapasitesine sahibiz” diye konuştu.
2000’li yıllarda markalaşma çalışmaları yapmak yönünde bir karar aldıklarına işaret eden Mustafa Ekici, “En iyi ürünü üretip ve en doğru işleri yapsak bile bunu bir şekilde tüketiciye anlatmamızın yolu marka olmaktan geçiyordu. Bugün geldiğimiz nokta da günlük 300 ton süt işleyerek beyaz peynir, kaşar peyniri, krem peyniri, örgü peynir, lor peynir, çeçil peynir, eriyen peynir mozzarella ve ilk Türk tipi küflü peynir olan Mai Keyf ile İtalyanların meşhur Ricotta’sını sofralara sunuyoruz” bilgisini verdi. Ekici Peynir olarak sadece peynir üretimine odaklandıklarının altını çizen Ekici, “Sloganımızda belirttiğimiz gibi işimiz sadece peynir olduğundan peynir dışındaki süt ürünlerini üretmiyoruz” dedi. En çok satış elde ettikleri ürünün lokum kıvamındaki beyaz peynir olduğunu söyleyen Ekici, bu ürünle ilgili yatırım planları olduğunu aktardı.
Ekici, “Şu ana kadar geleneksel yöntemle üretilen bu peyniri otomasyonla üretilmesini sağlayacak yatırımın projelendirme çalışmaları sonuçlanmıştır. Bu proje ile daha standart kalitede bir peynire ulaşacağız. Böylece daha az iş gücüne ihtiyaç duyan verimli, rekabetçi ve daha fazla üretim kapasitesine sahip olan bir işletmeye dönüşeceğiz” açıklamasını yaptı.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.