Connect with us

Firmalardan

Elif Ebru Atölyesi, internet mağazası için Niyeo’yu tercih etti

Editör
Elif Ebru Atölyesi kurucusu Banu Nazlı
Abone Ol:

Elif Ebru Atölyesi’nin Ebru Sanatı’nı modern tasarımlarla birleştiren koleksiyonu, Niyeo internet mağazacılığı platformu ile dijital ortama taşındı.

2009 yılında Sanatı Üzerinizde Taşıyın” sloganıyla Banu Nazlı tarafından kurulan Elif Ebru Atölyesi’nin kumaş ve deri üzerine Ebru sanatını uygulayarak oluşturduğu koleksiyonu dijital ortama taşındı. Niyeo internet mağazacılığı çözümünün kurulumu ve kullanımı kolay teknik özelleri sayesinde çok kısa sürede açılan mağaza, Ebru sanatının eşsiz tasarımlarını üzerinde taşımak isteyenler tarafından her geçen gün daha fazla ziyaret edilmeye başladı.

UNESCO tarafından dünya kültürel mirasları listesine alınan Ebru Sanatı’nı yaşatmak ve sanata, el emeğine değer veren insanlarla buluşturmak üzere yola çıkan Elif Ebru Atölyesi, zamanla bu alandaki çalışmalarını bir koleksiyona dönüştürmeyi başardı. Bir hayalden tutkuya dönüşen markanın hikayesi, 2014 yılında IRO (İstanbul Rehberler Odası) tarafından düzenlenen yarışmada “En İyi Otantik Ürün” dalında birinciliğe layık görülmesiyle taçlandı.

Elif Ebru Atölyesi, Anadolu’nun kadın üreticilerinin emeklerini ve yaratıcılıklarını da ekonomik değere dönüştürebilmeleri için destek veriyor ve ürettikleri birbirinden güzel tasarımları da sürekli büyüyen koleksiyonuna ekliyor.

İstanbul ve Ankara’da geçen öğrenim süreci ve dış ticaret alanında farklı şirketlerdeki iş hayatının ardından Ebru Sanatı ile tanışan Elif Ebru Atölyesi’nin Kurucusu Banu Nazlı, markanın hikayesini şöyle anlatıyor, “Farklı firmalardaki profesyonel iş hayatımın ardından kendimi en iyi sanatla ifade edebildiğimi gördüm ve Ebru Sanatı’nı öğrenmeye başladım. Ebru Sanatı’nın giderek hayatımda önemli bir edinmeye başlamasıyla birlikte 2009 yılında Elif Ebru Atölye’sini hayata geçirdik.

Bu süreçte bu eşsiz sanatın tanınması ve daha fazla insana ulaşabilmesi için Arjantin’den Japonya’ya kadar pek çok ülkede etkinliklerde yer aldık. Bugün geldiğimiz noktada geleneksel Türk Ebru Sanatı’nı saf ipek ve hakiki deriyle buluşturarak tasarladığımız her biri dünya üzerinde sadece bir tane olan kişiye özel ürünlerden oluşan bir koleksiyonumuz var. Ürünlerimizi Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki turistik alanlarda Ebru severlere ulaştırmaya devam ederken, giderek dijitalleşen dünyada ziyaretçilerimize daha hızlı erişebilmenin kaçınılmaz olduğunu gördük. Bununla birlikte internet mağazamızı oluşturma fikri ortaya çıktı. Bu süreçte online mağaza kurmanın düşündüğümüzden fazla kapsamlı ve detaylı bir iş olduğunu fark ettik. Ürünlerimiz hazırdı ancak teknik detaylar arasında kaybolmak istemiyorduk. Hedefimiz ziyaretçilerimize en kısa sürede ulaşabilmekti. Bu noktada Niyeo internet mağazacılığı çözümü ile tanıştık ve internet mağazamızı hayata geçirmek için kolları sıvadık. Niyeo ile mağaza temamızı hızlıca belirledik, koleksiyonumuzu sisteme hızla entegre ettik. Sitemizin daha ilk günlerini yaşamasına rağmen her gün çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmekte olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor.”

Sono Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Akınsal Akıncı ise “Ebru Sanatı’na modern bir yaklaşım kazandıran Elif Ebru Atölyesi’nin çalışmalarını uzun zamandır yakından takip ediyoruz. Bu geleneksel sanatı yeniden yorumlayarak bir girişimcilik serüvenine dönüştürmeyi başaran Banu Nazlı ve kurduğu Elif Ebru Atölyesi Türkiye’deki tüm kadın girişimciler için çok değerli bir örnek. İnternet mağazasını açmaya karar verdiklerinde kendileriyle aynı heyecanı yaşayarak hızlıca yola koyulduk ve bizzat kendilerinin sistemi kolayca kurarak yönetmeye başladıkları bir yapıya dönüştürdük. Böylesine önemli bir sanatı ziyaretçileriyle online ortamda buluşturma noktasında Niyeo çözümünü tercih ettikleri için Elif Ebru Atölyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye ifade etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER