Firmalardan
İstiklal Caddesi’nde dükkan kiralarının m2’si 335 $’a kadar çıkıyor
EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre günümüzde raylı sistemler, deniz yolu, metro ve metrobüs ile birlikte erişilebilirliği oldukça yüksek bir ilçe olan Beyoğlu, her geçen gün değerlenmeye devam ediyor.
Galataport ve Haliçport projelerinin de faaliyet geçmesiyle birlikte Türkiye’nin tartışmasız en değerli noktalarından biri olarak konumlanacak ilçede ziyaretçi sayısında da ciddi artış bekleniyor.
Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Lisanslı Değerleme Uzmanı ve Ortağı Özdil Şahin; alışveriş merkezlerinden dahi geniş ölçekte bir cadde perakendesine sahip, büyük otellerin, tiyatroların, sinemaların, okulların, konsoloslukların, yabancı kültür merkezlerinin, sanat galerilerinin bulunduğu Beyoğlu’nun, İstanbul’un en canlı ve gözde semtlerinden biri olma özelliğini uzun yıllar sürdüreceğini artmakta olan gayrimenkul değerleri ile gösterdiğini belirtiyor.
Şahin, İstanbul’un en önemli perakende caddelerinden olan ve her mevsim milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan İstiklal Caddesi üzerinde yer alan dükkanların değerlerini incelerken caddeyi Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölüm, Galatasaray Lisesi’nden Tünel’e kadar olan bölüm ve ara sokaklar olarak ayrıştırmak gerektiğini belirtiyor.
Restoranlar, giyim mağazaları, kitabevi-kafeler, bankalar ve sinemaların bulunduğu, yerli yabancı pek çok markanın yer aldığı Taksim’den Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölümün caddenin en değerli kısmı olduğunu söyleyen Şahin, burada dükkanların kira değerlerinin m2 aralıklarının 125 ile 335 $ arasında değiştiğini belirtiyor. Şahin; Fransız Konsolosluğu, Akbank Sanat, Atlas Pasajı, Çiçek Pasajı ve Demirören AVM gibi dikkat çeken mekanların da bulunduğu bu aksta yer alan dükkanların kira değerlerinde genellikle yıllık %15-20 oranlarında artış gözlemlediklerini de söylüyor.
Sanat galerilerinin, kitabevlerinin, iş hanlarının ve konsoloslukların ağırlıkta olduğu Galatasaray Lisesi ile Tünel arasındaki kısmın önceki yıllara oranla gittikçe değer kazandığını söyleyen Şahin, bu aralıktaki dükkanların kira değerlerinin m2 aralıklarının 50 ile 145 $ arasında değiştiğini belirtiyor. Şahin; Saint Antonio Kilisesi, Beyoğlu İş Merkezi, Narmanlı Han, Hollanda Konsolosluğu, Rusya Konsolosluğu, İsveç Konsolosluğu ve Ziraat Sanat Galerisi gibi dikkat çeken mekanların yer aldığı bu aksta dükkanların kira değerlerinde genellikle yıllık %10 -%15 oranlarında artış görüldüğünü de sözlerine ekliyor.
Caddeden ayrılan ara sokaklarda ise ağırlıklı olarak eğlence mekanları, kafeler, butik oteller ve marketlerin yer aldığını belirten Şahin, buralarda bulunan dükkanların kira değerlerinin m2 aralıklarının ise 65 ile 140 $ arasında değiştiğini söylüyor. İstiklal Caddesi ile Tarlabaşı Bulvarı arasında kalan kısımda eğlence mekanlarının, bulvara yaklaştıkça otellerin, diğer taraflarda kafelerin yoğun olarak bulunduğu ara sokaklarda ise kira değerlerinin genelde yıllı %10 arasında arttığını ifade ediyor Şahin.
Beyoğlu’nda atıl vaziyetteki binaların çoğunun yatırımcılar tarafından satın alınıp restore edildiğini ve apart olarak değerlendirildiğini söyleyen Şahin, bunun özellikle yabancı turistler için bölgeyi daha cazibeli hale getirdiğini ifade ediyor. Genellikle düşük oda kapasitesine sahip apartların günlük kiralarının sezonuna göre 80 ile 160 Euro arasında değiştiğini belirten Şahin, bu tarz yapılara Tomtom Gardens, Doğan Apartmanı, Pamir Bey Apartmanı, Rizzo Apartmanı, Botter Apartmanı’nı örnek olarak gösteriyor.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.