Firmalardan
Mapıc 2015’te 14 Türk Markası, Türkiye’yi temsil edecek
MAPIC 2015, hedefini dünyada markalaşma yönünde belirlemiş Türk perakende devlerinin gövde gösterisine sahne olacak. Geçen yıl ilk kez kurulan Turkish Brands çatısı altındaki firma sayısı yüzde 100’e yakın bir artışla 14’e ulaştı.
Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC, bu yıl 18-20 Kasım tarihleri arasında 21. kez Fransa Cannes’da düzenlenecek. Dünyada markalaşma kararlılığında olan Türk perakende devlerinin bu hedef doğrultusunda en önemli platform olarak nitelendirdikleri MAPIC’te Turkish Brands çatısı altına giren firma sayısı yüzde 100’e yakın artış gösterdi. İlk kez kurulduğu MAPIC 2014’te Turkish Brands çatısı altına giren firma sayısı 8 olurken, bu sayı MAPIC 2015’te 14’e ulaştı. Turkish Brands çatısı altında katılım gösteren firma ve kuruluşlar Birleşmiş Markalar Derneği ve Ankara Ticaret Odası’nın katılımıyla Avva, Chakra, So CHIC, Kiğılı, Mavi, Penti, Collezione, Damat Tween, Faik Sönmez, Hatem Saykı, Karaca Porselen ve Mudo isimlerinden oluşuyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Vadistanbul ve Tarık Ediz firmaları da MAPIC 2015’e stant ile katılıyor.
74 ülkeden ve 100 şehirden 8.400’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak MAPIC 2015’e 700 standla 2.400 perakendeci, 2.300 geliştirici ve 340 yatırımcı şirketi bir araya gelecek, MAPIC’in bu yılki konsepti “Dijitalin Perakende Sektörüne Etkisi” olarak belirlendi.
MAPIC 2015’teki çarpıcı gelişmelerden bir diğeri ise BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile yürüttüğü müzakerelerde anlaşmaya varan İran’ın MAPIC 2015’e İran Mall ile katılıyor olması. Anlaşma sonucunda Türkiye dahil Batı ülkelerinin İran’a MAPIC sırasında büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor. Yurtdışı adımlarını hızlandıran Türkiye perakende sektörü için bir diğer önemli gelişme, MAPIC 2015’te Onur Ülkesi olarak seçilen ABD’nin en büyük karma projesi Hudson Yards ile katılımı. Türkiye perakendecileri de, yabancı katılımcılar ile fuarda pek çok birebir randevu gerçekleştirecek. İran dışında MAPIC 2015’e katılan büyük AVM yatırımcıları arasında ayrıca BAE’den Majid Al Futtaim, Katar’dan Place Vendome, Nijerya’dan South Energy, Çin’den Wanda Group, Singapur’dan CapitaMalls Asia, Avrupa’dan Hammerson, Westfield, Klepierre, Unibail-Rodmaco ve Sonae Sierra da bulunuyor.
Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, ticari gayrimenkul pazarının dünyadaki en önemli araçlarından biri olan MAPIC’te, bu yıl çok daha büyük bir katılım olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: “MAPIC 2015’in uluslararası iş bağlantılarının sağlanmasında çok güçlü bir zemin oluşturulacağına inancım tam. Bunu, MAPIC 2014’te de gözlemlemiştik. Türkiye’nin yatırım açısından ne kadar cazip bir lokasyon olduğu görülürken, Türk perakendecisi de dünyadaki yeni yatırımlarına zemin sağlamak için pek çok görüşme gerçekleştirdi. Uzak olmayan bir gelecekte dünyanın perakendedeki yıldız şehirlerinde ve yıldızlaşacak şehirlerinde Türk markalarının aranan isimler arasına gireceği kesin. Ayrıca, Türkiye’nin dünyaya İstanbul dışında da yeni yıldız şehirler ekleyeceği de bir bu kadar kesin. İşte tüm bu hedefler ve beklentilerin gerçekleştirilmesinde MAPIC, en önemli platformlardan biri olacak.”
Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise, Onur Ülkesi ABD olarak seçilen MAPIC 2015’e bu yıl İran’ın ilk kez katıldığını belirterek, dünyanın perakende liderleri kadar yatırımcı gruplarının da MAPIC’e ilgisinin giderek arttığına dikkat çekti. Turkish Brands standındaki gelişmelerin de altını çizen Aközer, “2014’te ilk kez kurulan Turkish Brands standına 8 firma katıldı ve markalarımız 520’den fazla birebir randevuyla uluslararası yatırımcı ve master franchise’lar ile görüştü. Güçlü temsil ve gerçekleşen birebir randevuların da etkisiyle sayımız şu an itibariyle 14’e ulaşmış durumda. Şimdiden 100’e yakın uluslararası firma ile B2B toplantılar organize ettik. Turkish Brands standında uluslararası temsili tercih eden firmalarımız ve kuruluşlarımız Birleşmiş Markalar Derneği’nin önderliğinde Ankara Ticaret Odası’nın katılımıyla Avva, Chackra, So Chic, Kiğılı, Mavi, Penti, Collezione, Damat Tweeen, Faik Sönmez, Hatem Saykı, Karaca ve Mudo” diye konuştu.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.