Firmalardan
SAP Business One ile artık fırınlar da entegre yönetim sağlıyor
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, KOBİ’lere rekabetçilik, kârlılık ve verimlilik artışı sağlayan yenilikçi SAP Business One çözümünü geliştirmeyi sürdürüyor.
Türkiye’de işletmeleri geleceğe taşıyan yenilikçi teknolojiler geliştiren, kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, sektörlerin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak vizyonuyla yeni bir iş birliğine imza attı. SAP Business One kurumsal kaynak yönetimi (ERP) çözümü hızlı, doğru, tam zamanında faturalama, satış ve dağıtım yönetimi konularında fırıncılara hizmet sunuyor. SAP Business One özelinde Otantik Bilişim ile hayata geçirilen proje sonucunda artık unlu mamuller üreten işletmeler de kurumsal kaynak planlamanın sağladığı verimlilik ve kârlılık artışından faydalanarak maliyetlerini düşürebilecek. Alanında bir ilk olan çözüm içinde ücretsiz mobil uygulamasını ve raporlama araçlarını da barındırıyor ve düşük maliyetiyle dikkat çekiyor. Mobil uygulama, verilere gerçek zamanlı erişim, sistemde kolayca dolaşma süreçleri uzaktan yönetme imkanı sağlıyor.
SAP Business One altyapısıyla fırıncılara sunulan ERP çözümü, faturalama ve dağıtım gibi iş süreçlerinin gerçek zamanlı entegrasyonunu sağlıyor; dolayısıyla fırıncıların günlük operasyonlarında hız artışı sağlarken, nakit akışındaki görünürlüğü artırıyor ve maliyetleri düşürüyor. Ekmek üreticilerinin ve dağıtıcılarının net kârlarını artırabilmeleri hedefiyle; sabit varlık yönetimi, depo ve lojistik lokasyon yönetimi, fiyatlama gibi süreçleri artık çok daha kolay takip edilebiliyor. Tüm bu işlemler gerçek zamanlı raporlamaya imkan sağlayan
dünyanın ilk ve tek gerçek zamanlı bellek içi platformu SAP HANA ile sağlanıyor. Bilanço, stok devri ve satış analizi gibi sıradan raporlama işlemleri bu çözümle daha da hızlanıyor.
Fırıncılar, unlu mamuller üreticileri ve dağıtıcıları için tasarlanan çözüm, SAP Business One’ın KOBİ’lere sunduğu kurumsal kaynak yönetimi çözümüyle entegre olarak testler dâhil yedi gün içinde müşterilerin iş süreçlerine entegre ediliyor ve kullanışlı hale geliyor. Yaşayan bir proje olarak tasarlanan iş çözümü, müşterilerden gelen talepler doğrultusunda sürekli geliştiriliyor. Teknolojinin kullanımı ile fırın ve fırıncılık sektörlerinde yer alan şirketler, eski ve atıl iş yapış şekillderinden kurtularak, üretimden sıcak ve soğuk satış uygulamalarına, maliyetlendirmeden bütçeye, müşteri ilişkileri yönetiminden (CRM) en geniş raporlamalara kadar tüm süreçlerini entegre takip edebildikleri bir yapıya kavuşuyor.
SAP Ekosistem ve Satış Direktörü Selçuk Öznal, konu hakkında şunları söyledi:
“SAP Türkiye olarak Türkiye ekonomisinin itici gücü olan KOBİ’lere destek verme vizyonuyla, onların iş süreçlerine değer katacak uygulama ve yazılım çözümleri geliştiriyoruz. Bu alandaki global liderliğimizle KOBİ’lerin hizmetine sunduğumuz SAP Business One, işletmeler için rekabetçilik, verimlilik ve kârlılık artışı sağlayarak maliyetlerin azalmasını ve tasarruf imkanları yaratmayı hedefliyor. Uçtan uca bir kurumsal kaynak yönetimi çözümü olarak tasarlanan SAP Business One, işletmelerin tüm fonksiyonlarının kısa sürede bütünleşik çalışmasına zemin oluşturuyor. Başta perakende, otomotiv, hizmet, hızlı tüketim ve dağıtım gibi ana sektörler olmak üzere 150 ülkede 44.000 müşterisi bulunan SAP Business One çözümümüzün, Türkiye’deki şirketler tarafından da büyük ilgi görmesinden mutluluk duyuyoruz. Otantik Bilişim iş birliğiyle unlu mamuller üreticilerine ve tedarikçilerine sunduğumuz çözümümüzle, SAP Business One’ın eriştiği ve verimlilik artışı sağladığı sektörlere bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Türkiye’de faaliyet gösteren tüm unlu mamuller üreticilerini ve tedarikçilerini Otantik Bilişim iş birliğiyle SAP Business One altyapısında hayata geçirdiğimiz çözümümüzü kullanmaya ve işlerini büyütmeye davet ediyoruz.”
Otantik Bilişim Genel Müdürü Tanju Canay, iş birliği hakkında şunları söyledi:
“Müşterimiz olan zincir mağazaların iş süreçleri, tedarikçilerden beklenen bilgilerin zamanında ve doğru bir şekilde gelmemesinden dolayı aksıyordu. Maddi ve manevi zararlara neden olan bu durumu düzeltmek için, projeyi hayata geçirdik. Projemizin güçlü bir ERP entegrasyonuna ihtiyacı vardı. Köklü bir geçmişi ve parlak bir geleceği olan, ulaşabileceğimiz en iyi ve en güvenilir ERP uygulaması ile projemizi entegre ettik. SAP Business One çözümünü sunarak dünyanın en iyisine ulaşabildiğimiz ve bize bu imkanları sağladığı için SAP’ye müteşekkiriz.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.