Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Urgan Ayakkabı: Nebim ile satın alma, hammadde maliyetlendirme ve depo düzeni sağladık

Editör
Abone Ol:

40 yılı aşkın süredir ayakkabı üretimi yapan Urgan Ayakkabı üretim süreçlerini Nebim Üretim ile yönetiyor. Urgan Ayakkabı Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Kenan İşbaşı Nebim Üretim projesi ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Firmanızı kısaca tanıtır mısınız?

Urgan Ayakkabı 1976 yılında Asım Urgan tarafından kurulmuş, yaklaşık 40 yılı aşkın süredir üretim yapan bir ayakkabı üretim firmasıdır.  Urgan Ayakkabı global ayakkabı markalarına üretim yapan bir grup firmasıdır. Urgan ayakkabının günlük 7500, yıllık 1.9 milyon çift üretim kapasitesi mevcuttur. Aynı zamanda Urgan Ayakkabının haziran ayında başlayacak bir iş ayakkabıları projesi var. Haziran ayında kendi iş ayakkabılarımızı da üretiyor olacağız.

Nebim Üretim ile süreci nasıl yönetiyorsunuz, isleyişi anlatabilir misiniz?

Tedarik ve ürün yönetimini şirketimizin üretim süreçlerine göre uçtan uca ve bazı üçüncü parti yazılımlar (RFID) ile de entegreli bir şekilde kurguladık ve sekizinci ayda canlıya aldık. Süreçlerden kısaca bahsedecek olursam; ÜRGE bölümünde müşterilerden gelen numune ürünlerin ve numune ürün teklifleri için ve sipariş öncesi üretim süreçlerinin takibi için süreç takip yöntemini kullanarak ürünlerin süreçlerini sistem üzerinde takip ediyoruz. Gerçekleşen siparişlerin üretim süreçleri sonrasında, reçete, ön maliyet, ön maliyete bağlı gelişen bir satın alma sistemini kullanıyoruz. Yine oluşan iş emirleri ve yapılan satın almaların doğrultusunda depo girişlerini ve bu depolarında ilgili bölümlere transfer edilerek de üretim dağılımlarını gerçekleştiriyoruz.

Depo tarafında top takibi kullanıyoruz. Aynı zamanda depomuzda raf sistemini de kullanıyoruz. Gelen bütün malzemeler rafları ile etiketlenerek ilgili raflarına kaldırılıyor. Bu oluşan iş emirlerinin planlama bölümünde planlama ekibi tarafından ilgili takımlara bölünerek takım takım takip ediyoruz. Emirlerimizi parçalayarak devam ediyoruz kısaca. Üretilen ürünler RFID sisteminden geçerek ki RFID sistemini de Nebim ile entegre ettik, siparişte girilen yükleme bilgilerine istinaden adet kontrolünden geçerek hem üretim hareketlerini, aynı zamanda depolar arası sevkiyatlarını gerçekleştiriyoruz ve en sonunda ürünümüzün müşteriye sevk işlemini de gerçekleştirerek siparişin satışını da gerçekleştirmiş oluyoruz.

Projeyi fiili kullanıma alırken yaşadığınız deneyimlere göre önerilerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Canlıya geçiş sürecinde firmamıza gelen Nebim proje ekibinin deneyimi ile bu işi çok daha hızlı analiz edip sonuçlandırdık. Bu iş fiiliye geçtiğinde öncelikle depo bölümündeki malzeme girişleri, müşterilerin talep ettiği siparişlerin yüklemesel sevkiyat noktalarında bir de AR-GE bölümünde seriye dönecek ürünlerin numune takiplerindeki yerlerde çok fazla revize gördük. Bu süreçleri analiz ile sonrasında biraz değişiklik gösterdi. Canlıya geçişlerde bu bölümlerde biraz vakit harcadık.

 Uygulamanın sağladığı en önemli faydalar nelerdir?

Mevcut durumumuz da üretim süreçlerinde, üretim süreçlerine bağlı olarak kontrollü bir satın alma ve kontrollü bir hammadde maliyeti, kontrollü bir üretim planlama, kontrollü bir depo stok kayıtları ve depo düzeni sağladık.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

Yazar:

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Devamını Oku

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

Yazar:

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Devamını Oku

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

Yazar:

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER