Firmalardan
PayU Pazaryeri ile satıcılar da, alıcılar da, Pazaryerleri de mutlu!
Beş binden fazla üye işyeri ile çalışan, Türkiye’nin bankalardan sonra en büyük online ödeme kuruluşlarından biri olan PayU Türkiye, pazaryeri çözümü ile e-ticarete katkı sağlamaya devam ediyor.
PayU, yakın zamanda yürürlüğe giren “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu”nun e-ticaret alanında getirdiği yeni zorunluluklar doğrultusunda e-ticaret sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya ve ekosistemi büyütmeye devam ediyor.
27.06.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6493 sayılı “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu”na göre pazaryeri modeli ile çalışan ve bu amaçla üzerlerinde fon bulunduran e-ticaret sitelerinin BDDK tarafından verilmiş “Ödeme Kuruluşu” lisansı olmadan ödeme almaları mümkün olmayacak. İlgili kanun gereğince doğrudan ödeme alamayan pazaryeri modelindeki e-ticaret siteleri, PayU Pazaryeri (Marketplace) çözümü ile bu problemi ortadan kaldırıyor.
PCI DSS ve SSL sertifikalarına sahip ödeme sayfalarının kullanıldığı çözümde, alıcının web sitesinden (pazaryeri) yapacağı alışveriş sonrası teslim aldığı ürünleri onaylaması ile satış işlemi tam anlamıyla gerçekleşmiş oluyor. PayU; pazaryeri (marketplaces) modelinde çalışan işyerine, satıcıya veya farklı satıcılara (Aynı sepette farklı satıcılara ait ürünlerin olması bu süreçte bir engel değildir.) ilgili komisyon oranları kesildikten sonra tutarın dağıtımını gerçekleştiriyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer; “PayU; 18 ülkede faaliyet gösteren, 100 binden fazla üye işyeri ile çalışan ve “pazaryeri çözümü” ile Allegro, eMAG, Flipcard gibi dünyanın önde gelen pazaryerleri (marketplaces) tarafından tercih edilen global bir şirket. PayU Pazaryeri altyapısı üzerinde yılda 6 milyar dolardan fazla işlem başarıyla gerçekleştiriliyor. PayU Türkiye olarak biz daha önce birçok ülkede aldığımız bu lisans için Türkiye’de gerekli hazırlıklarımıza çok önceden başladık. Bu kapsamda yurtdışındaki yerleşik sunucularımızı Türkiye’ye taşımak üzereyiz. Yeni dönemde yatırımlarımıza devam ederek e-ticaret işletmelerinin çözüm ortağı olmaya devam etme arzusundayız. Ayrıca sunduğumuz Tek Tıkla Ödeme, Tekrarlayan Ödeme gibi diğer katma değerli hizmetlerle pazaryerlerinin ödeme alanındaki bütün ihtiyaçlarını karşılamayı ve satışlarını artırmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Amacımız ilerleyen dönemde yurtdışında sunduğumuz diğer katma değerli ürün ve hizmetleri de Türkiye e-ticaret ekosistemine kazandırmak” dedi. Güzer, yeni yasal düzenleme sonrası pazaryeri modelinde faaliyet gösteren e-ticaret sitelerine bu alanda uzman, başka ülkelerde benzer lisanslama sürecinden başarı ile geçmiş tecrübeli şirketlerle çalışmalarını önerdi.
“PayU 2 yılda 24 milyon TL’lik sahtecilik girişimini engelledi”
100’ü aşkın sahtecilik (fraud) filtresiyle, pazaryerlerinin (marketplaces) ters ibraz (chargeback) riskini ve olası kayıplarını minimum düzeyde tutan PayU, sahtecilik konusunda uzman ekibiyle ödeme işlemlerini pazaryerlerinin yerine 7 gün 24 saat inceliyor; riskli işlemleri anında iptal ediyor veya sitelerin iptal etmesi için bilgilendirerek oluşabilecek muhtemel zararları ortadan kaldırıyor. PayU sahip olduğu özel yazılımlar ve uzman ekibi ile sadece Türkiye’de, 2 yılda 24 milyon TL’nin üzerinde sahtecilik girişimini engelledi.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.