Connect with us

Firmalardan

‘Tasarım’ ve ‘İnovasyon’ Banat için çok önemli iki değer

Editör
Yalçın Kaynak
Abone Ol:

2010 yılını başarıyla kapatan, satış hedeflerini yakalamanın dışında, pazara sunduğu yenilikçi ürünlerle yine ilklere ve ödüllere imza atan Banat, bu yıl ayrıca sosyal sorumluluk kapsamında da önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile 3 yıllık ürün işbirliği sözleşmesi yaptıklarını kaydeden Banat Satış Direktörü Yalçın Kaynak, “Bu sözleşme kapsamında Banat ürünlerinin satışından elde edilen gelirin bir kısmı TEGV’e bağış olarak gidiyor. Yani aldığınız her Banat ürünü ülkemizin gelecek nesillerinin yetişmesine katkı sağlıyor. 2010 yılında Banat’ı son tüketici ile daha yakından buluşturmak üzere sürdürdüğümüz çalışmalara 2011 yılında da tüm hızıyla devam ediyor olacağız” dedikten sonra Turquality marka destek programının Banat’a sağladığı katkıları şöyle özetledi:

“Turquality programı güçlü ve global markalar geliştirerek, ülkemizin ihracatına katkıda bulunmak ve geliştirilen Türk markaları aracılığıyla ‘Türk Malı’ imajını ve Türkiye’nin itibarını güçlendirmek üzere yürütülmektedir.

Banat olarak biz de bu doğrultuda 2009 yılından itibaren bu programa dahil edilmiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Böylece, belirli ülkelerde Türkiye’nin ve Banat markasının en iyi şekilde tanınması adına faaliyetlerde bulunuyoruz.

Turquality programı aynı zamanda bizlerin de diğer ülkelerle olan ticari faaliyetlerinin gelişimi açısından büyük fayda sağlıyor. Bugün, ulusal ve uluslararası kuruluş ve şirketlerin markalarına özel (Private Label) üretim yapıyoruz ve 35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.

Hedefimiz almış olduğumuz Turquality marka desteği ile ihracat yaptığımız ülke sayısını 50 ve üzerine çıkartmak.”

Acrobat’ın başarısı

Dizaynı Kunter Şekercioğlu tarafından yapılan “Acrobat” diş fırçası özel tasarımıyla ABD Chicago Atheneaum Müzesi’nin 1950 yılından beri düzenlediği Good Design yarışmasında Kişisel Bakım kategorisinde ‘Good Design 2009’ ödülünü aldığını söyleyen Kaynak, “Böylece Banat olarak biz de, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından olan ‘Good Design Award’da ödüle lâyık görüldük ve ‘sektörde ödül kazanan tek Türk şirketi’ olma onurunu ve prestijini kazandık. Banat Acrobat bu yıl ayrıca, Alman Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uluslararası yarışmalarda ödüle layık görülmüş binlerce ürün arasında düzenlediği başka bir yarışmada da aday gösterildi. Alman Tasarım Konseyi’nin organize ettiği ‘Ödüllerin Ödülü’ olarak bilinen ‘Alman Tasarım Ödülleri: Designpreis Deustchland 2011’de uluslararası ödüllü ürünlerle yarışacağız. ‘Tasarım’ ve ‘İnovasyon’ Banat için çok önemli iki değer. Biz pazarı sürekli gözlemleyen ve tüketici talepleri doğrultusunda ürünlerini geliştirerek pazara sunan bir markayız. Marka olarak yaşlanmadan pazar dinamiklerine uyum sağlayabilmemizin, bugün pazarda olan bir çok global marka ile rekabet edebilmemizin sebebi bu. Banat olarak sürekli yenilikçi ürünler pazara sunmaya ve umarız daha başka başarılar, ödüller kazanmaya devam ediyor olacağız” dedi.

Kaynak, Acrobat diş fırçası ile birlikte son tüketicinin Banat markasına güvenini bir kez daha tazelenmiş olduklarını vurguladıktan sonra şu açıklamada bulundu:

“Acrobat hem işlevsel ve hem estetik tasarımıyla kısa sürede çok popüler bir ürün haline geldi. Aynı zamanda Banat markasının hem genç hem eski nesil tarafından tercih edildiğini bir kez daha görmüş olduk. Bu kuşkusuz satışlarımıza da yansıdı.

Aynı ivmeyi 2006 yılında Banat Triaction serisini pazara sunduğumuzda da yakalamıştık. İyi ve işlevsel tasarımlar tüketici tarafında her zaman etkisini gösteriyor.”

Önümüzdeki yıl içerisinde tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yapılan AR-GE çalışmaları doğrultusunda yenilikçi ürünler üretmeye devam edeceklerini kaydeden Kaynak, “Diş ve ağız sağlığı, kişisel bakım ve ev bakım kategorilerindeki ürün portfoyümüzü geliştireceğiz. Banat olarak, yurt içi pazarında zaten çok güçlü olan bir satış ve dağıtım organizasyonumuz var ve pazarda etkin bir konuma sahibiz. Yakın dönemli hedeflerimiz doğrultusunda bu konumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER