Firmalardan
CromPack, vakum ambalajda iddialı
Üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığını koruma amacı ile ambalajlama yapmanın en kolay yollarından biri vakumlu ambalajlardır. Bu ihtiyaca en iyi cevap verebilmek için 2005 yılında kurulan Volved Elektronik, CromPack marka vakum paketleme makinalarını 2008 yılından itibaren satışa sundu.
Bir Türk markası olarak Ortadoğu ve Arap ülkelerine de satış ve servis hizmeti vermeye başlayan CromPack, gelecekte Avrupa’ya da ürün satmayı hedefliyor. Volved Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bilgiç, ambalaj makinaları ve tartım prosesindeki 10 yıllık tecrübelerini 2005 yılında Volved Elektronik Ltd. Şti. çatısı altında birleştirerek sektöre yeni bir soluk getirdiklerini söylüyor ve devam ediyor:
“5 yıllık süreç içerisinde önem vermiş olduğumuz ürün kalitesi satış sonrası hizmet ve müşteri memnuniyeti ilkelerini misyonumuzun birinci maddesi haline getirerek firmamızın güvenirliğini ve kalitesini müşterilerimize benimsetmiş olduk. Alt yapımızı sağlamlaştırırken üretimini yapmış olduğumuz CromPack marka vakum paketleme makinası 2008-2009 yılında Türkiye’de, 2010 yılında Orta Doğu ve Arap ülkelerinde adını duyurmaya başladı. Ürünlerimizin kalite politikası bizi, fiyat politikası müşterilerimizi memnun ettiği için hedefimizi hep yukarıda tuttuk.”
Türkiye’de yeni bir ürünün servis alt yapısını oluşturmadan satışını gerçekleştirmenin önüne geçilememesinden şikayetçi olan Bilgiç, hizmetleri ve çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi: “Markamızın devamlılığı ve güvenirliliği için bünyemizde bulunan elektronik mühendisi arkadaşlarımız ile birlikte AR-GE çalışmalarına önem veriyoruz. Türkiye’de bulunan yetkili bayii ve teknik servislerimiz ile her 3 ayda bir yapılan toplantılarımızda öncelikli konumuz servis alt yapısıdır. İstanbul içi gezici teknik servis araçlarımız 7/24 hizmet vermektedir.”
Pazarlama Müdürü Volkan Bilgiç de CromPack markasının Türkiye ve Orta Doğu’da pazar payının her geçen gün hızla artırmak istediklerini de şu sözleri ile ifade etti: “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bilindiği gibi bir çok firma, Avrupa menşei ürünler ile Türkiye pazarına girmek için rekabet içinde. Biz hiçbir firmayı örnek almayıp kendi markamızı büyüterek öncelikle Türkiye pazarında ki payımızı artırmak istiyoruz. Daha sonra Suriye, İran, Irak, Azarbeycan gibi Orta Doğu ülkelerinde bulunan bayii ve teknik servislerimiz ile el ele vererek bölgeye yayılmak istiyoruz”.
Yeni ürünlerinde kendi bünyelerinde tasarlamış oldukları akıllı kart sayesinde iç ve dış piyasada satış adetlerini artırdıklarını da iddia eden Volkan Bilgiç markanın şu andaki konumu ve geleceğe dönük hedefleri hakkında da iddialarını sürdürdü:
“Markamız için henüz hiçbir şey yapmadık diyebiliriz. Her geçen yıl kaliteyi artırmak adına ürünlerimizin can alıcı noktalarında yapılan değişiklikler çıtayı da aynı oranda yükseltiyor. Bizce hedef hiçbir zaman yakalanmayan bir yer olmalı. Çünkü hedefi yakaladık dediğimiz anda heyecanımız ve isteğimiz azalır. Bizim tek hedefimizin CromPack için yapacağımız her türlü yatırımın Türkiye’de kalmasıdır.”
Türkiye’de gıda yönetmeliğinin Avrupa’yı geriden takip ettiği için 2000’li yıllarda paketlemeye geçilmesine rağmen son kullanıcılar gerek makine seçiminde gerekse sarf malzeme seçimlerinde artık kaliteye önem verdiklerine dikkat çeken Vedat Bilgiç, “Fakat ne yazık ki Uzak Doğu ürünleri Türkiye pazarında azda olsa satılmakta. Son kullanıcılar fiyatsal bakımdan markamız ile Uzak Doğu ürünlerini kıyasladıklarında çok büyük yanılgıya düşmektedir. Kaliteli ürün arayan kullanıcılar ise Avrupa markaları ile bizleri karşılaştırdıktan sonra fiyat-kalite performansını değerlendirerek ürünlerimizi tercih etmektedirler. Buna rağmen firma olarak uğraşlarımızdan birisi de maliyetleri düşürerek ürünlerimizi herkesin maddi gücüne uygun ve kullanıcıları zorlamayacak satış fiyatlarına satabilmektir” diyerek sözlerini tamamladı.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.