Firmalardan
Koroplast, sektöründe yüzde 15 büyüdü
Avrupa’nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo Grup’un Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü’ndeki markası Koroplast, yüzde 15 büyüyerek pazardaki liderliğini sürdürüyor.
Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi ve Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi M. Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında; 30. yılını geride bırakan ve Türkiye’nin ilk çöp torbasını ve buzdolabı poşetini üreten Koroplast markasının 2011 performansı, Korozo’nun dünya ve Türkiye pazarındaki konumu değerlendirildi.
Koroplast markasının bundan 30 yıl önce Türkiye’de Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri sektörünün temellerini attığını belirten Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi, “Bundan 30 yıl önce Türkiye’de çöplerin biriktirilmesi, taşınması büyük bir sıkıntı konusuydu. Hatta o dönemlerde çöp kovalarına kağıtlar yerleştirilir, çöpler bunun içine koyulurdu. Sonrasında da o çöp kovaları temizlenmek için deterjanlarla yıkanırdı. İşte böyle bir dönemde Koroplast markamızla büyük bir maceraya atıldık. Türkiye’nin ilk çöp torbasını ürettik ve tüketicilerimize sunduk. Koroplast bu sayede tüketicileri büyük bir dertten kurtardı. Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Tüketicilerimiz çöplerini akıtmayan, dışarıya kötü koku vermeyen, sağlam, sızdırmayan çöp torbaları kullanmaya başladı. Yine bundan 30 yıl önce Türkiye’nin ilk buzdolabı poşetini sunarak değişen yaşam şartlarının getirdiği yeni ihtiyaçlardan birini daha karşılamış olduk. Tüm bu beklentilere karşı geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle Koroplast Türkiye’de yepyeni bir sektörün temellerini attı; Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü Koroplast ile hayat buldu” dedi.
Koroplast’ın başarısının arkasında Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstlenen ve Avrupa’nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo’nun olduğunu ifade eden Jeki Mizrahi; “Koroplast markamızın bugünlere gelmesinde yaptığı ihracat ve sağladığı istihdam ile sektörüne ve Türkiye ekonomisine değer katan, yüzde 100 Türk sermayeli Korozo Grup yer alıyor. Korozo olarak bugün İstanbul ve İzmir’deki toplam 130.000 m2 kapalı alana sahip 7 fabrikamız ve İngiltere, Almanya ve Fransa’daki bölge ofislerimiz ile toplam 1400 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıllık 80.000 tonun üzerinde üretim hacmine sahip olan tesislerimiz Orta Doğu ve Avrupa’nın en büyük tesisleri arasında yer alıyor” dedi.
2011 yılının Korozo için başarılı bir yıl olduğunu ve Korozo’nun Türkiye’yi global arenada başarıyla temsil ettiğini belirten Mizrahi; “2011 yılında yayımlanan ‘İSO ilk 500 sanayi kuruluşu’ listesinde 165. sırada yer almanın mutluluğunu yaşadık. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre de Türkiye’nin 80. ihracatçı firmasıyız. Korozo, yolculuğunu emin adımlarla sürdürmeye devam etti: 2011 yılını 458 milyon TL’lik net ciro ile kapattık. Bu da yüzde 27’lik bir büyümeye tekabül ediyor. Üretimimizin yüzde 55’ini Avrupa Birliği ülkeleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika, İskandinavya ve Amerika başta olmak üzere 70’i aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. 145 milyon $’lık net ihracat ciromuz ile Türk ihracatçıları listesinde sektör liderliğini üstlenmenin gururunu yaşıyoruz. 2012’nin ekonomik anlamda durgun geçeceğine yönelik beklentilerin olmasına rağmen biz ihracatımızı yüzde 11 artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Lizi M. Yılmaz gerçekleşen toplantıda dünyadaki ve Türkiye’deki çöp torbası kullanım oranlarından da bahsetti. Türkiye genelinde çöp torbası kullanımının özellikle Avrupa ile karşılaştırıldığında yeterli seviyeye ulaşmadığını belirten Lizi M. Yılmaz; “Türkiye’deki evlerin sadece yüzde 18’i çöp torbası kullanıyor. Bu da her 5 aileden sadece birinin çöp torbası kullandığı anlamına geliyor. Ama bir Fransa örneğine bakacak olursak; hane sayısının yüzde 72’sinin çöp torbası kullandığını görüyoruz. Yani her 5 aileden 4’ü çöp torbası kullanıyor. Diğer taraftan markamız adına gurur duyduğumuz bir tablo var ki, o da; Türkiye’de çöp torbası kullanan her 3 aileden birinin sektör lideri Koroplast’ı tercih ediyor olması. Aynı şeyi buzdolabı poşeti için de söyleyebiliriz. Hanelerin yüzde 44’nün buzdolabı poşeti kullandığını görüyoruz ve kullanan her 2 aileden 1’i de Koroplast’ı tercih ediyor. Koroplast tercih ediliyor çünkü bu marka kalite, hijyen ve güven kavramlarını bir araya getiriyor. Koroplast tüketicilerinin, ürünlerimizi kullanırken içleri rahat ediyor” dedi.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.