Firmalardan
Batman ve Superman ile Kruvasanda Türk atağı
Tek hat üzerine dünyadaki en büyük kruvasan tesisini Eskişehir’e kuran Elvan Grubu, Warner Bros Consumer Products’la yaptığı işbirliği ile kruvasanda Türk markası atağını sürdürüyor.
Türk gıda sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran Elvan Grubu, yenilikçi ürünleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tek hat üzerine dünyanın en büyük kruvasan üretim tesisini Eskişehir’de kuran Elvan, dünyada bir ilke daha imza atarak, baharatlı ve zeytinyağlı kruvasan üretti.
Elvan Grubu, Türkiye’nin kruvasan üssü Eskişehir tesislerinin kapısını 3 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiği programla medyaya açtı.
Yaklaşık 50 milyon avroluk yatırımla Eskişehir’i unlu mamuller konusunda sadece Türkiye değil, dünya çapında bir üretim üssüne çevirdiklerini belirten Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “Tek hat üzerine dünyadaki en büyük kruvasan tesisi ile sektör literatürüne girdik. Geçen yıl işletmeye açılan tesisimiz tam kapasite çalışıyor. Türkiye ve dünya insanına yüz milyonlarca kruvasan yedirdik. Şimdi dünyada ilk olan zeytinyağlı ve baharatlı çeşitlerle menüyü zenginleştiriyoruz. Çünkü dolgusuz kruvasan için çok yoğun bir istek oldu. Biz de bunu karşılıksız bırakmadık” dedi.
Warner Bros. Consumer Products Inc. firması ile işbirliğine gittiklerini belirten Hidayet Kadiroğlu, şöyle devam etti: “Elvan olarak Turquality Marka Desteği kapsamındayız. Bu programın da katkısıyla marka yatırım bütçemizi yaklaşık 20 kat artırdık. Kendi özgün markalarımıza yatırıma ilaveten dünya çapında popüler karakterlerle de lisans anlaşmaları yapıyor, marka algımızı güçlendiriyoruz. Bu kapsamdan olmak üzere Warner Bros. Consumer Products Inc. firması ile de işbirliğine gittik. 2016 başında gösterime girmesi beklenen ve büyük ses getirecek olan Dawn of Justice, Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman ve Superman ilk defa bu filmde birlikte başrol oyuncusu) filminin lisansları için anlaştık.”
Global lisans işbirliklerini okyanuslardaki Alize rüzgarlarına benzeten Kadiroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yelkenli gemiler devrinde alize rüzgarlarının keşfi kıtalararası ticarette yeni bir ivme kazandırmıştır. Amerika ile Avrupa arasındaki ticareti sağladığı için alizelere Ticaret Rüzgarları denmiştir. Lisans işbirliklerini ben alizelere benzetiyorum. Lisansların global marka dünyasında 150 milyar dolarlık bir değer oluşturduğu dikkate alındığında rüzgarın gücü daha iyi anlaşılabiliyor. İşte biz bu rüzgarı da arkamıza aldık, istikametimiz dünya markası olmak.”
Elvan Grubu CEO’su Özmen Genç ise gruptaki değişim-dönüşüme ve yeni gündemlere dikkat çekti. Geçen yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 41. sırada olan Elvan’ın 2014 verilerine göre 243 basamak birden yükselerek lig atladığını ve ilk 500 listesinde 298. sıraya yerleştiğini hatırlatan Özmen Genç, şöyle devam etti: “Elvan, dünyanın en büyük şekerleme firmalarını sıralayan Candy Industry Global 100 listesine girebilen 3 Türk firmasından birisi… Üretimde Türkiye ve dünya sıralamasında olan şirketimizde yeni odağımız pazarlama ve marka yatırımları. Çünkü 1 milyar dolarlık ciro hedefimizi marka değerimizi artırarak gerçekleştirebileceğimizin farkındayız.”
Elvan Eskişehir Genel Müdürü Nevzat Çelik, TODAY çatı markası altındaki kruvasanların standart makine ile değil projelendirilmiş özel tasarımlarla kurulan tesislerde üretildiğini anlattı. Nevzat Çelik, tesisler hakkında şu bilgileri verdi: “Kruvasan tesisi toplam 4 bin metrekare alanda tamamen hijyenik koşullarda el değmeden üretim yapıyor. Dünyadaki benzerlerinden yüzde 50 daha büyük üretim kapasitesine sahip. Tesisin toplam kapasitesi; büyük boyda günlük 700 bin adet. Tesisimizde 8 gr-200 gr arasında istenilen gramajda ve istenilen çeşitlerde de üretim yapabiliyoruz. Kruvasan tesisinin 1,5 yıllık faaliyeti süresince mini ve büyük boyları birlikte değerlendirdiğimizde yaklaşık 500 milyon adet üretim yapmış ve bunu Türkiye’ye, dünyaya yedirmişiz.”
Elvan Eskişehir tesislerinin Türkiye unlu mamuller sektöründeki en yeni nesil yatırım olduğunu hatırlatan Çelik, “Eskişehir tesislerimizin temeli 1927’de Cici Çikolata ile atılmış. 2010’da kapısı kapalı olarak grubumuz bünyesine dahil olan bu tesislerde şu anda yaklaşık bin kişi istihdam ediliyor. Yeni yatırımlar sayesinde 2013 yılında da Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi ödülünü aldık” diyerek nereden nereye gelindiğini özetledi.
Elvan, kruvasan üretim üssüne dönüşen Eskişehir tesislerinde bir ilki daha gerçekleştirdi ve dünyada ilk kez ambalajda zeytinyağlı kruvasan üretti. Kekik ve fesleğenle zenginleştirilen kruvasan üretiminde gerçek zeytinyağı kullanıldı. 6 ay raf ömrü olan zeytinyağlı kruvasan, Elvan Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen özel maya sayesinde son kullanma tarihine kadar özel kıvamını ve lezzetini koruyor. Pizza çeşnili ve baharatlı kruvasan da üreten Elvan, sadece dolgulu-tatlı kruvasan yemek istemeyenleri de kruvasan lezzetiyle buluşturuyor.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.