Connect with us

Firmalardan

Deresallar, Deray markasıyla bölgenin üç ürününü pazara sunacak

Editör
Abone Ol:

Konya, Karaman ve Aksaray bölgelerinde 1984 yılından bu yana ulusal ve uluslararası 14 markanın bölge distribütörlüğünü yürüten Deresallar Gıda, ‘Deray’ markasıyla bölgenin fasulye, nohut ve mercimeğini yüksek kapasitede işleyip önce ulusal sonra uluslararası pazarlara sunacak.

Konya-Ereğli yolunda yer alan tesislerinin 10 bin metrekare arazi üzerinde yer alırken farklı hacimlerde toplam 2 bin 500 tonluk yedi siloda ürünleri değerlendirdiklerini anlatan Deresallar Gıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Deresal, siloların yanı sıra 2 bin metrekarelik tesislerinde iki ayrı kalibrasyon ünitelerinin bulunduğunu belirtti. Deresal, “Bu iki kalibrasyon ünitesinden biri nohut, fasulye ve barbunya gibi iri taneli ürünler için,’ diğeri de mercimek gibi küçük taneli ürünler için kullanılıyor. Tam entegre olan tesisimizde sortex (renk ayırıcı) makinemiz de mevcut. Bu cihaz ile her bir üründe tek tip kalibrasyon ve tek tip standardında kalite sağlanmış oluyor. Bu teknolojiyle farklı tarlalardan hatta ithal yerli ayrımı bile ürüne göre aynştırılabiliyor” şeklinde bilgi verdi.

Bölge ürünlerinin yeterince değerlendirilemediği kanaatiyle bu yatırımı yapmaya karar verdiklerini anlatan Mustafa Deresal, Konya ve çevresinin fasulye, nohut ve yeşil mercimeğin ana vatanı olduğunu aktardı. Deresal, bu potansiyeli değerlendirecek tam entegre tesisin bölgede olmadığını görerek, bu yatırımı yapmaya karar verdiklerini söyledi. Bu tür tesislerin daha çok Mersin’de olduğunu ve ürünlerin bu bölgeye kaydığını belirten Deresal, “Bu açık bizi tetikledi ve yatırıma yöneltti. 10 yıllık deneyimli bir sürecin bundan sonraki aşamasında yurtiçi ve yurtdışı satışa endeksli bir yapı hedefledik ve yatırıma başladık. Bölgemizin üç ürününü üreticiye ve esnafa çözüm ortağı olarak ‘Deray’ markasıyla bölgeye ve ülkeye kazandırmış olduk” diye konuştu.

Firma olarak ayrıca ‘Gökdere’ markasıyla yaklaşık 10 yıldır paketleme yaptıklarını kaydeden Deresal, bakliyat çeşitlerinin tümünde 1, 2.5 ve 5 kilogramlık ambalajlarda İç Anadolu Bölgesi’nde perakende sektöründe irili ufaklı birçok satış noktasında yer aldıklarını vurguladı. Borsadan iki yıldır ürün alımı yaptıklarını ve bu yıl da tam kapasiteyle ürün alımına devam edeceklerini anlatan Mustafa Deresal, şunları söyledi: “Markalı bölge ürünlerini 25 kilogramlık ambalajlarlarda; oteller, yemek fabrikaları, catering firmaları ve kendi markasıyla pakedeme yapan firmalara toplu pazarlayacağız. Ayrıca diğer bakliyat çeşitlerini de yelpazemize ekleyerek Deray markamızı perakende sektöründe de nihai tüketiciyle buluşturup ulusal ve uluslararası bir marka haline getirerek, bölge ve ülke sınırlarını aşacağız.”

İhracat çalışmaları

Yurtdışı çalışmalarına da başladıklarını anlatan Mustafa Deresal, nohut, fasulye ve mercimek tüketebilecek pazarlarla ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bakliyat sektörünün yanında 2008 yılında yatırımını yaptıkları Arpi Çikolata ile de 2009 yılından bu yana ikramlık çikolata ve şekerleme ürettiklerini kaydeden Mustafa Deresal, kardeş işletmeleri olan Arpi Çikolata ve Şekerlemenin ürünlerinin yüzde 75’inin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerine ihraç ettiğini sözlerine ekledi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER