Connect with us

Firmalardan

Globalleşen Koton, dünyaya tasarım ihraç edecek

Editör
Yılmaz Yılmaz
Abone Ol:

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, global bir moda markası olmak için büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduklarını belirterek,  “Artık dünyada Türkiye’yi temsil eden moda markası Koton olacak. Dünyaya tasarım ihraç edeceğiz” dedi.

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, düzenlediği sohbet toplantısında, 2015 yılını değerlendirirken, gelecek hedeflerini açıkladı. Yılmaz, moda ve perakende sektöründe önemli gelişmelerin yaşandığı 2015’te, Koton olarak hem büyüme hem de globalleşme adına önemli bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.
Koton’un bugün, 159’u yurtdışında, 270’ten fazlası yurtiçinde olmak üzere yaklaşık 434 mağazası ve dünya genelinde 800’den fazla satış noktası bulunduğunu belirten Yılmaz Yılmaz, 2015 yılında toplam 155 milyon TL’lik yeni yatırım ile 83 yeni mağaza açtıklarını söyledi. Yılmaz şöyle devam etti: “Daha hızlı ve verimli bir ulaşım ağı sağlamak üzere 7 milyon TL’lik lojistik ve 3 milyon TL’lik e- ticaret yatırımı ile büyümemizi sürdürdük. Bu yılsonu itibarıyla ciromuzda yüzde 30 düzeyinde artış bekliyoruz. Yılı 2 milyar TL ciro ile kapatmayı öngörüyoruz. Koton, 2015 yılında hedeflediği büyüme oranlarını yakalayarak yurtiçinde 6500’ün üzerinde, yurt dışında ise 2000 kişiye ulaşan çalışanı ile yaklaşık 8.500 kişiye istihdam sağlamıştır.”

2016’da yüzde 55 büyüme hedefi
Koton olarak 2016 yılında da hızlı büyüme hedefini sürdüreceklerini belirten Yılmaz Yılmaz, “2016 yılında, yurt içinde 30, yurt dışında 61 olmak üzere, toplam 91 mağaza açmayı hedefliyoruz. Yani 2016 yılı, büyümemizin devam edeceği bir sene olacak. 2016 için hedefimizi yüzde 55 büyümek olarak da ifade edebiliriz” diye konuştu.
Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:
“Bu yıl en önemli yatırımı tasarım ve uluslararası marka olma konusundaki hazırlık çalışmalarına yaptık. Yurtdışında 30 yeni mağaza açarken, tasarım ve üretim konusunda özel bir çalışma yürüttük. Global bir moda markası olma hedefimiz doğrultusunda büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Bu kapsamda da 2016 yılında odak noktası tasarım olan yeni binamıza taşınacağız. 2016 yılının Eylül ayında hayata geçmesi planlanan merkez, çalışanlarımızın vizyonlarını ve yaratıcılıklarını artıracak donanım ve mimari yapıda hazırlanıyor. Ekibimizin en iyi olabilmesi için her şeyi yapıyoruz. Hem Türkiye’den hem de dünyadan alanında deneyimli ve başarılı isimleri kadromuza kattık. NewYork, Paris, Londra’da bulunan dünya çapındaki birçok firmanın tasarım ve trend liderliğini yapan Isham Sardouk Koton Tasarım Direktörü olarak göreve başladı. Isham, bundan böyle Koton için trendleri öngörüp, yaratıcılıkta ön saflarda yer alması için çalışacak.”

“Milli takımdan önce Paris’te biz şampiyon olacağız”
Sözlerine 2016 yılı hedeflerini ve planlarını anlatarak devam eden Yılmaz Yılmaz, globalleşme stratejileri çerçevesinde ilk adımı 2016 yılının Mart ayında atacaklarını ve modanın başkenti Paris’te de mağaza açacaklarını açıkladı. Yılmaz Yılmaz, şöyle devam etti: “2015 yılına girerken koyduğumuz hedeflerimize, çalışma arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile ulaşmayı başardık. 2015’in son günlerinde Hırvatistan pazarına giriş yapıyoruz. Önümüzdeki Mart ayında da Paris’te ilk Koton Mağazası’nı açacağız. Modanın başkenti Paris’e, milli takımdan önce biz şampiyon olmaya gidiyoruz. Fransa’dan sonra sırada Fas ve Belarus pazarları var. Fas’ta 3 ve Belarus’ta 4 mağaza açmayı planlıyoruz.”

Hedef 2018’de 5.5 milyar TL ciro
Koton’un 30’uncu yılı olan 2018 için belirledikleri hedefleri de açıklayan Yılmaz, “2018 yılında 700 mağaza ve 5.5 milyar TL’lik ciro ile büyük bir perakende operasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Yılmaz, “Her yıl 50’den fazla koleksiyonda yaklaşık 30.000 farklı model ortaya çıkarıyoruz. Yeni ve hızlı koleksiyon üretebilme kapasitemizin yanı sıra çeşitliliğimizle de sektördeki öncü konumumuzu koruyoruz” diye sözlerini tamamladı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER