Firmalardan
“Hayat ve tüketici dijitalde”
DESA Yönetim Kurulu Üyesi Burçak Çelet, Desa’da mobilden sipariş oranlarının desktoptan siparişlerle kıyaslandığında iki kat fazla olduğunu vurguladı.
DESA Yönetim Kurulu Üyesi Burçak Çelet, “Desa’da mobilden sipariş desktoptan siparişlerle kıyaslandığında iki kat fazla. Sektöre göre ortalama sipariş tutarımızın yüksek olması nedeniyle genel e-ticaretteki mobil oranı doğal olarak düşük kalıyor. Edindiğimiz verilere göre yüksek fiyatlı ürünlerde müşteri daha fazla incelemek, daha büyük görseller görmek ve sitede vakit geçirmek istiyor. Uzun süredir iletişimde olduğumuz bir müşteri kitlemiz var ve mail, sms, push gibi kanallardaki açılma, tıklanma, ziyaret gibi kriterleri sektör rakamları ile karşılaştırdığımızda başarılı sonuçlar aldığımızı görüyorum. Son zamanlarda mobil alışverişin yanında aplikasyonlar da öne çıkmaya başladı. Desa ios ve android mobil aplikasyonlarını 2019 yılında devreye aldık ve yoğun bir şekilde duyurularına yeni başlamamıza rağmen erken dönemde cironun önemli bir payının aplikasyonlardan gelmeye başladığını görüyoruz. Başarılı bir dönüşüm sağladık.
Mobil site ve app’lerde gezinme ve alışveriş adımları marka imajından da ödün vermeden user friendly tasarlamalı ve sepet ortalamasını arttırarak siparişi sonuçlandırmaya destek olması ve teşvik etmesi gerektiğine inanıyoruz. Tüm markalar müşterileri ile iletişim için aynı kanalları kullanıyor ve müşteri mesaj bombardımanına tutuluyor maalesef. Bu noktada kişiye özel iletişim ve müşterilerimizin haber alma isteklerine saygı duyarak gönderilen duyurular önem kazandı. 2019 yılında mağaza, online ve Desa Mobil App ile müşterilerimizin veri ve iletişim izinlerini sağlıklı almamızı sağlayan entegrasyon yazılımına yatırım yaptık.
Özellikle son zamanlarda artan anlık sipariş teslimatı yapan appler ile sipariş verme yaşının çok düştüğünü görüyorum. Yeni nesil artık makul isteklerini evden çıkmadan, herhangi biri alışverişe gitmeden hızla ulaşmayı tercih ediyor. Biz de şirket olarak 2020 yılının ortalarında aynı gün teslimat hizmetini sunmaya başlayacağız. Alışverişin bu hızında ödeme yöntemleri de çok önem kazanıyor, müşteriye havale ve birçok kartla taksitle ödeme imkanının yanında artık kartı yanında olmadan alışveriş yapma imkanı sunacak sistemleri de önümüzdeki dönemde devreye almayı planlıyoruz.
Müşteri online’de her istediğini bulabilirken mağazalarda beden tükenmesi veya beğendiği modelin/rengin o mağazada olmaması sonucu mutsuz müşteri ve satış kaybı yaşanır. Yakın zamanda tüm mağazaların depo ve diğer mağazaların stoklarını görebildiği ve talep edebildiği, müşteri adına sipariş oluşturabildiği omnichannel entegrasyonlar ile mağazada olmayan ürünün müşterinin adresine kargolayabileceğimiz çözümler de planlıyoruz.
Kişiselleştirme, kişiye özel ürünler her geçen gün daha da önem kazanıyor. Web sitemiz ve mağazalarımızda müşterinin beğendiği deri rengi ile ürününü tasarlayıp, deri ceket, çanta ve deri aksesuar üzerine kendine veya sevdiğine özel mesajını yazdırarak sipariş verebileceği deneyimleri de sunuyoruz. Tüketici ilk yıllarda internette indirimli ürün bulunur algısına sahip iken zamanla beğendiği ürünü fiyatından bağımsız alır hale gelmeye başladı. Özellikle bilinçli müşteri için markanın kendi web sitesinden sezon ürünü deneyimi sunabilmek çok özel bir hizmet. Desa.com.tr en büyük Desa mağazamız, Flagship mağazalarımız için özel üretilen niş ürün gruplarından, tüm mağazalarda bulunan deri ceket, çanta, ayakkabı koleksiyonuna ve hatta sezon sonu ürünlere bir tıkla ulaşma fırsatı sunuyoruz. 2020 yılının ilk çeyreğinde kuruluş yılımıza ihtafen yarattığımız ve dünyada ve özellikle modanın merkezi İtalya’da 150’den fazla butikte satışta olan NineteenseventytwoDESA markamızın web sitesi yayına alınacak ve 1972Desa koleksiyonu tüm dünyadaki deri ceket ve çanta tutkunları tarafından bir tıkla sipariş verilebilir olacak. Bu sitenin özelliği ise tüm ürünler siparişi geldikten sonra üretimi başlayacak, müşterinin talebi olan renk ve malzemeler ile üretilebilecek.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.