Connect with us

Firmalardan

İnci Deri, Türkiye’nin 100 yaşında moda perakende markası

Editör
İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş
Abone Ol:

2016’yı 220 milyon TL ciro ve 1 milyon 800 bin satış adediyle kapatan İnci Deri, bu yılsonunda ise yaklaşık 280 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. 100. yılını kutlayan İnci Deri, bir lostra salonundan bir moda perakende markasına dönüştüğü 2017 yılında, 16,500 m²’lik toplam satış alanında 800’ün üzerinde çalışanıyla hizmet veriyor.

Geçtiğimiz yıl itibariyle hız kazanan Omni-channel (çok kanallı) yaklaşımını pazarlama ve satış stratejisine entegre eden İnci Deri, 2016 yılının başından bu yana e-ticaret yatırımlarına ağırlık veriyor.

İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş; İnci Deri olarak 2016 yılının başından beri e-ticaret yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirterek 2017 öngörülerini paylaştı: “incideri.com 2016’yı %100 büyüme ile kapattı. Yaptığımız yatırımlarla bu rakam daha da yükselecek. İnternet mağazamızın toplam cirodaki payını da %2’den %5.5’e çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca, önümüzdeki dönemde aktif hale gelecek mobil aplikasyonumuzun satışlarımıza %20 oranında etki edeceğini öngörüyoruz.”

Asırlık bir marka olan İnci Deri, modayı ve trendleri etkileyen, takip eden kitleye daha yakından dokunuyor. 100. yılında İnci Deri’yi her alanda “İyi Hissettiren Marka” olarak yeniden konumladıklarının altını çizen Kızıltaş, bu stratejilerinin mağaza dekorasyonundan İK politikalarına, tüm çalışmalarına yön vereceğini açıkladı.

Kızıltaş; global bir marka olma yolunda atılan adımları da şöyle aktardı: “Dünyada tanınan Türk markaları geliştirmek ve Türk markalarının global birer oyuncu olabilmesini sağlamak amacıyla başlatılmış devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality’ye başvurumuz yakın zaman önce onaylandı. Turquality’den alacağımız destekle yurtdışı yatırımlarımızı da artıracak, Türkiye’yi ve markamızı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Yurtdışı yatırımlar nezdinde baktığımızda; İran ile bayilik görüşmelerimiz devam ediyor. Fas ve Tunus odaklı olarak Kuzey Afrika’yı araştırıyor, bu bölgelere de girmeyi planlıyoruz. Doğu Avrupa pazarlarında hızla ilerliyoruz. Körfez Bölgesi ve Türki Cumhuriyetler de hedeflerimiz arasında. Bu yatırımlarımızın Turquality ile büyük hız kazanacağına inanıyoruz.”

Bugün Kıbrıs’ta 3, Türkmenistan’da ve Kosova’da birer mağazası bulunan marka, Nahcivan’daki satış noktalarıyla birlikte toplam 5 mağaza ve 700 m2’lik satış alanı ile yurtdışında da faaliyet gösteriyor.

Global bir moda markası olma hedefi doğrultusunda 2017 yılı için imzası tamamlanmış 3 projeyi hayata geçireceklerini belirten Kızıltaş, “2017 sonunda yaklaşık 280.000.000 TL’lik ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

2016 yılını 100 mağaza, 220.000.000 TL’lik ciro ve 1 milyon 800 bin adetlik satış adediyle kapattıklarına dikkat çeken Kızıltaş; “2016 yılının başından bu yana açtığımız mağazalarla birlikte Türkiye’deki toplam satış alanımız 16,500 m² oldu. Geçtiğimiz yıl 6 farklı ilde toplam 10 mağaza açtık. Yeni açılan mağazalarımızla birlikte, bünyemizde görev yapan 800’ün üzerinde çalışanımız var” dedi.

2017 yılında büyüme hedeflerinin devam ettiğini ifade eden Kızıltaş; beklentilerini ve hedeflerini paylaşarak; “Önümüze baktığımızda, orta vadede verimliliğin büyük önem taşıyacağını görebiliyoruz. Şirketlerin her alanda optimizasyona giderek verimlilik üzerine yatırım yapacakları bir dönem olacak. Biz de bu bilinçle hareket ediyor, yatırımlarımızı verimlilik esasına göre şekillendiriyoruz. Perakende sektöründe 2017 yılı için yaklaşık %7 oranında bir büyüme bekleniyor. Şartlar bu şekilde devam ederse, İnci Deri olarak bu oranın üzerinde bir büyüme rakamına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yaklaşık 100 farklı tedarikçiden oluşan bir üretim ağı yönettiklerini belirten Kızıltaş; 2016 yılını 2.000.000 TL’lik ihracatla kapattıklarını, 2017’de ihracatta %100 büyüme, 2019’da ise bu rakamı çift haneli rakamlara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER