Connect with us

Firmalardan

Merinos 500 mağaza açacak

Editör
Abone Ol:

Toplam 120 milyon euro yatırımla Torbalı’yı mobilya üretim üssü haline getiren Merinos Mobilya, büyümede çıtayı yükseltti. Halen 500 mağazası olan Merinos Mobilya, bu sayıyı 5 yılda bine çıkarmayı hedefliyor.

Yatırım tutarı 120 milyon euroyu bulan tesisi ile Torbalı’yı mobilya üretim merkezi haline getiren Merinos, halıda olduğu gibi mobilyada da iddialı. 2014’ü ihracatta yüzde 40 büyüme ile geçiren Merinos Mobilya, iç pazarda da sağladığı güçlü büyüme ivmesini, mevcut 500’ü aşkın mağaza sayısını 5 yılda bine çıkararak daha da yukarılara taşımayı hedefliyor. Başarılı bir yıl geçiren Merinos Mobilya, grubun diğer şirketlerinde olduğu gibi karının yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştıracak.
Halıda Türkiye’nin uluslararası markasını çıkarmayı başaran Merinos Grup, mobilyada da güçlü bir marka yaratma yolunda hızlı adımlar atıyor. İzmir Torbalı’da 120 milyon euro yatırım yaparak 750 bin metrekare açık alanda 130 bin metrekaresi kapalı bir tesis kuran Merinos Mobilya, burada dünyadaki son teknoloji ile bir evde ihtiyaç duyulacak her türlü mobilyayı üretiyor. Torbalı’daki tesisi tam entegre bir mobilya üretim üssüne dönüştürmeyi hedefleyen Merinos, mobilyada dünya markası olmayı hedefliyor. Merinos’un halıda olduğu gibi mobilyada da sektörün en büyüğü olmayı hedefl ediği için Torbalı’daki üretim üssünü büyük tuttuklarını Dünya Gazetesi’ne açıklayan Merinos Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Feza Çiftçi, tesisi kurmadan önce, 8 ay boyunca dünyadaki en iyi fabrikaları incelediklerini ve en son teknolojiye sahip fabrikayı İzmir’e kurduklarını söyledi. Çiftçi, Torbalı’da üretim tesisi ve Ar-Ge sisteminin yeni oturduğunu, artık iç ve dış pazarda agresif bir büyüme için çalışmaya başladıklarını belirterek, “Mobilya için 120 milyon euro tutarında yatırım yaptık. Pazardaki payımız biraz daha arttıktan sonra burayı tam entegre bir mobilya tesisine dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Torbalı tesislerimizde şu anda bir ev için gerekli tüm mobilya gruplarını üretiyoruz” diye konuştu.
Merinos Mobilya’nın Türkiye’de 500’ün üzerinde mobilya mağazası bulunduğunu aktaran Feza Çiftçi, iç pazardaki büyümeye paralel olarak mağaza sayısını 5 yılda binin üzerine çıkaracaklarını söyledi. İç pazardaki büyümenin yanı sıra yurtdışı pazarlarda da güçlü bir marka olmak istediklerini vurgulayan Çiftçi, “Mobilya ihracatımız da hızla artıyor. 2014 yılında bir önceki yıla göre ihracatımızı yüzde 40 arttırarak 10 milyon doların üzerine çıkardık. Avrupa, Ortadoğu başlıca pazarlarımız. 2014 ihracat miktarı 10 milyon doların üzerinde gerçekleşti” dedi.
Feza Çiftçi, Türkiye’de mobilya pazarının yüzde 30’unun markalı ürünlerin elinde olduğunu, pazarın yüzde 70’inin ise servis ve satış sonrası hizmeti veremeyen merdiven altı firmalar tarafından değerlendirildiğini vurguladı. ABD ve Avrupa’da markasız üretimin olmadığını, servis hizmeti olan ve garantili mobilyanın da Türkiye’de tercih edilmeye başladığını belirten Çiftçi, “Mobilyada da pazar lideri olmak istiyoruz” dedi.
Kârın yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştıracak
Merinos Grup’un, her yıl kârının yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştırdığını hatırlatan Feza Çiftçi, Torbalı’daki yatırımlarını belirli bir seviyeye getiren Merinos Mobilya’nın da bu yıl kârının yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştıracağı bilgisini verdi. Çiftçi, Merinos Mobilya’da 600 kişinin çalıştığını belirterek, “Mobilyada şimdiye kadar çok büyük yatırım yaptığımız için bu uygulamayı bu yıl ilk kez gerçekleştirmiş olacağız. 2014 yılında sağladığı karın yüzde 15’ini bütün şirket çalışanları arasında paylaştıracağız. Dolayısı ile biz hep birlikte kazanıp, kazandığımızı paylaşıyoruz. Halıda Gaziantep’te 5 yılını dolduran herkese 132 metrekare büyüklüğünde daire veriliyor. Bu uygulamayı burada da hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER