Firmalardan
PepsiCo, kız öğrencilerin geleceğini aydınlatmaya devam ediyor
PepsiCo’nun eğitimde fırsat eşitsizliğiyle mücadeleye katkıda bulunmak üzere hayata geçirdiği “Kızlarımız Okuyor” projesi kapsamında eğitimde iş birliği yaparak kız öğrencilerin kendilerine parlak bir gelecek yaratmalarına destek oluyor.
PepsiCo, içinde faaliyet gösterdiği toplumlarda refahı artırmaya yönelik sürdürülebilirlik projelerinden olan “Kızlarımız Okuyor” burs ve staj programının yeni dönem çalışmalarına başladı.
“Kızlarımız Okuyor” projesi ile GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri eğitimlerine katılan ancak sosyo-ekonomik şartlar sebebiyle lise ve sonrası eğitimlerine devam edemeyecek durumda olan başarılı kız öğrencilerin eğitim masraflarına destek veriliyor. PepsiCo ve GAP İdaresi Başkanlığı ortaklığıyla başlatılan GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri, projenin başlatıldığı 2003 yılından beri Güneydoğu Anadolu’nun 9 şehrindeki 13 merkezle 100.000’i aşkın çocuğa ulaştı. Hâlihazırda 37’si ortaöğretim, 38’i yüksekokul ve üniversite öğrencisi olmak üzere 75 kız öğrenciye burs vererek eğitimlerini destekleyen PepsiCo, 2009 yılında 20 öğrenciyle başlattığı projeyi her geçen gün büyüterek yola devam ediyor. PepsiCo, kız öğrencilere sağladığı maddi desteğin yanı sıra, eğitim ve staj programlarıyla kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmayı hedefliyor.
Bu kapsamda PepsiCo iki yıldır düzenlediği eğitimlerin üçüncüsünü bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ortaklığıyla gerçekleştirerek Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen 6 kız öğrenciyi 6 günlük çok özel bir eğitim programıyla İstanbul’da ağırlıyor. Öğrenciler, program sonunda Kişisel Liderlik, Çalışma Yaşamının Püf Noktaları, Mülakat Teknikleri, Kariyer Yönetimi ve Etkili İletişim eğitimlerine katılım sağladıklarına dair Bahçeşehir Üniversitesi sertifikası alacaklar.
Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM)’nin “Kızlarımız Okuyor” katılımcıları için özel olarak tasarladığı program, eğitici olduğu kadar renkli ve öğrencilere eşsiz deneyimler yaşatacak aktiviteleri de içeriyor. Programa Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerinden katılan kız öğrenciler, Prof. Dr. Ela Ünler’den Kişisel Liderlik Eğitimi, Erim Hısım’dan Çalışma Hayatı, Mülakat Teknikleri ve Etkili İletişim eğitimleri, Bahçeşehir Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura’ dan Kariyer Yönetimi eğitimi alacaklar. Ünlü Oyuncu Meltem Cumbul ise ‘Kızım Nereye’ sunumu ile özgür düşünce yapısını açığa çıkararak esas potansiyellerini keşfetmenin ipuçlarını kız öğrencilerle paylaşacak.
Kızlarımız Okuyor projesinin PepsiCo’nun toplumsal sürdürülebilirlik taahhüdünün bir göstergesi olduğunu belirten PepsiCo Türkiye İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Cristina Meson, “PepsiCo olarak “Fayda Gözeten Performans” adını verdiğimiz küresel sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerle toplumsal fayda yaratmayı amaçlıyoruz. Kızlarımız Okuyor projemiz ile birlikte, sosyo-ekonomik koşullarının yetersiz olması nedeniyle eğitimlerine devam edemeyecek olan kızlarımızın geleceğini destekliyor, bu yolculukta karşılaştıkları sorunlarla başa çıkarken ihtiyaç duydukları yardımı sağlıyor, kız çocuklarımızın toplum ve hayat karşısında daha eşit, daha güçlü bir konuma gelmeleri için onların arkasında duruyoruz. Temel hedefimiz kendi başına karar verebilen, bilinçli ve topluma faydalı bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak. Her geçen yıl bu aileyi genişleterek, daha fazla sayıda kızımıza ulaşıp onların hayatlarında böyle bir yere sahip olmak bizim için en büyük mutluluk” dedi.
Bu yıl Kızlarımız Okuyor projesinin bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) Direktörü Dr. Öğr. Üyesi F. Elif Çetin de sözlerine şöyle devam etti:
“BAUSEM olarak, kurulduğumuz günden bu yana, eğitimin herkesin en temel ihtiyacı olduğu prensibinden hareketle, bireylere beceri, uzmanlık ve meslek kazandırabilecek eğitimler ve sertifika programları tasarlıyor, toplumsal gelişime katkı sağlama misyonuyla ilerliyoruz. PepsiCo tarafından hayata geçirilen Kızlarımız Okuyor projesine dahil olarak, kendilerini eğitmek ve geliştirmek isteyen ancak ekonomik kısıtlardan ötürü bu fırsata sahip olamayan kızlarımıza, gelecek planlarını yaparken destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.‘’
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.