Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Üçge, Digi’nin Türkiye distribütörü oldu

Editör
İş birliği sözleşmesi Üçge Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras ve Teraoka Seiko Yönetim Kurulu Başkanı Kazuharu Teraoka tarafından Üçge BOSB Ana Fabrikası’nda imzalandı.
Abone Ol:

Birkaç ay kadar önce Alman elektronik firması Bizerba’nın Türkiye’de kendi ofisisini açmasından sonra Üçge’de Japon elektronik firması Digi Türkiye distribütörü oldu.

Konu ile ilgili Üçge’den yapılan ilk açıklama şöyle: “Perakendenin mağaza ekipmanları ve raf sistemleri alanında dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Üçge ile perakende elektroniği alanında dünyanın en önemli ve en teknolojik ürünlerini sunan Japon elektronik devi Digi stratejik işbirliği kararı aldı.

Bu işbirliği kapsamında, temsilciliğini yürüttüğü diğer markalarla birlikte Digi’nin de Türkiye distribütörlüğünü sürdürecek olan Üçge, Digi’yi Türkiye’de her alanda temsil edecek.”

Teraoka Seiko Yönetim Kurulu Başkanı Kazuharu Teraoka Üçge ile yapılan stratejik iş birliğinden çok memnun olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Üçge, rafların tek tek elle yapıldığı dönemde, perakende raf sistemleri üretiminde sanayileşmiş dünyadaki ilk firmalardan bir tanesi ve bu Üçge’yi bu kategoride pazarın lideri konumuna getirmiştir. Bu yaklaşım Teraoka/Digi ile büyük benzerlik gösteriyor. Biz de dünyadaki ilk elektronik tartıyı 1965 yılında geliştirdik ve o dönemden beri perakende ve gıda endüstrisi çözümleri için yenilikler yapıyoruz. Digi kendi iş alanında dünya lideri konumunda. İki firmanın da kurumsal kültürü ve kimyası birbirine çok yakın. Müşteri odaklı yaklaşımımız çok güçlü ve iki firma da kendi teknolojileri ile pazarda lider konumda. İnanıyorum ki bu birliktelik elde edebileceğimiz en iyi kombinasyon ve eminim ki bu iş birliğimiz, perakende sektörü temsilcilerine, yaşadıkları zorluklarla başa çıkabilecekleri en yüksek değeri ve çözümleri sunacaktır.”

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Karnaval, Türkiye podcast pazarının büyümesine liderlik ediyor

Editör

Yazar:

Küresel dijital ses pazarı son yıllarda hızla büyürken, Türkiye yüzde 215,1’lik oranla dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Bu büyümenin en dinamik alanlarından biri ise podcast sektörü.

Türkiye’de podcast dinleme süresi günlük 45 dakikaya ulaştı. Podcast Index verilerine göre Türkiye’de 2025 itibariyle 20 binin üzerinde Türkçe podcast kanalı ve 400 binin üzerinde Türkçe podcast bölümü dinleyicilerle buluşuyor. Podcast dinleyici sayısı yalnızca 2024 yılında yüzde 26 arttı. Listen Notes verileri ile Podcast, Türkçe’yi dünyada en çok içerik üretilen 15. dil konumuna yükseltti. Radyo yayıncılığındaki köklü deneyimini dijital ses yayıncılığına taşıyan Karnaval, bu yükselişin en önemli aktörlerinden biri. Podcast, yalnızca bir eğlence biçimi değil; bilgiye erişimin, topluluk oluşturmanın ve markalarla bağ kurmanın güçlü bir dijital mecrasına dönüştü. Bu büyümenin merkezinde yer alan Karnaval, 2025 vizyonu doğrultusunda dinleyicilerini; içerik üreticilerini destekleyen ve markalara yenilikçi ses çözümleri sunan stratejisiyle Türkiye podcast pazarının büyümesine yön veriyor.

Radyoda yayıncılığındaki kalitemizi podcaste taşıyoruz

Türkiye’nin en kapsamlı podcast ağı olma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Karnaval COO Ali Şahinbaş, “Radyo yayıncılığındaki güçlü mirasımızı ve geniş dijital erişim altyapımızı podcast alanında aynı kalite ve erişilebilirlikle sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda üreticiyle dinleyiciyi buluştururken ihtiyaçları gözetiyor, en uygun çözümleri hayata geçiriyoruz. Aralarında Yedik-İçtik (Deniz Alphan ve Hülya Ekşigil) – Bildiğin Kadarıyla (Erman Arıcasoy – Caner Dağlı), Anlatamadım (Ayşe Balıbey – Cem İşçiler) – Diyar Diyar Piksel (Canberk Balcı) gibi dikkat çekici projelerin yer aldığı 12 yeni orijinal podcastimizi yayın ağımıza ekledik. İç veya dış yapım fark etmeksizin ses reklamcılığındaki tecrübemiz sayesinde üreticileri doğru markalarla eşleştiriyor, geniş içerik havuzumuzla markaların hikâyesini en etkili şekilde anlatacak ve dinleyicilerle güçlü bir bağ kuracak podcastlerle buluşturuyoruz. 17 ayrı podcast başlığıyla 300’ün üzerinde podcast içeriklerimizi 2026 yılında da geliştirmeye ve yeni projeler eklemeye devam edeceğiz” dedi.

Gençler arasında en güçlü dijital mecra

Araştırmalar, podcast’in günlük yaşamın bir parçası olduğunu, dinleyici davranışlarında kalıcı bir yer edindiğini gösteriyor. Podcastler özellikle yürüyüşte (%29), çalışırken (%12), oyun oynarken (%8), toplu taşımada (%8) ve temizlik yaparken (%7) bizimle geliyor. Her üç dinleyiciden biri her gün, en az bir bölüm dinliyor. Gençlerde podcast tüketimi oldukça yoğun.  Buna göre 12-34 yaş grubunun yüzde 66’sı son bir ayda en az bir bölüm podcast dinlediğini belirtiyor. Bu veriler, podcast’in özellikle gençler arasında en güçlü dijital içerik kanallarından biri haline geldiğini ortaya koyuyor.

Podcast, niş değil artık ana akım bir mecra haline geldi. Podcast pazarı ise, yalnızca dinleyici davranışları açısından değil markalar için de güçlü bir fırsat alanı oluşturuyor. Araştırmalar, podcast reklamlarının yüksek dönüşüm oranlarını ortaya koyuyor. Dinleyicilerin yüzde 78’i yayında duyduğu ürünleri araştırıyor, yüzde 57’si de o ürünü gerçekten satın alıyor. Bu tablo, podcast’in pazarlama, eğitim, topluluk oluşturma ve marka bilinirliği için artık vazgeçilmez bir mecra haline geldiğini gösteriyor.

Devamını Oku

Firmalardan

Gedik Piliç, Anuga 2025’de

Editör

Yazar:

Uluslararası gıda endüstrisi ticaret fuarı Anuga 2025, Almanya’nın Köln kentinde bulunan Koelnmesse Fuar Alanı’nda 4–8 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Gıda ve içecek endüstrisinin lider üreticilerinden perakendecilere, ithalatçılardan gastronomi profesyonellerine kadar geniş bir kitleyi bir araya getiren fuarda Gedik Piliç, mevcut iş birliklerini güçlendirecek ve yeni ticari bağlantılar kurmayı ve yeni ihracat pazarları için görüşmeler yapmayı planlıyor.

Gedik Piliç Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Özbey, “Sektörün önde gelen profesyonellerinden potansiyel iş ortaklarımıza kadar birçok değerli ziyaretçimizi ağırladığımız bu fuar, bizim için hem ilham verici hem de yeni bağlantılarla dolu bir deneyim oluyor. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ve kıymetli yönetim heyeti standımızı ziyaret ederek bilgi paylaşımında bulunmuş ve bizleri onurlandırmıştır. Gedik Piliç olarak, kaliteli üretim gücümüz ve güvenilir markamızla Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Ziyaret eden, ilgi gösteren ve destekleyen tüm misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Devamını Oku

Firmalardan

La Lorraine’de üst düzey atama

Editör

Yazar:

La Lorraine Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığını Aralık 2023’ten bu yana başarıyla sürdüren Neslihan Nigiz Ulak, 1 Eylül 2025 tarihi itibarıyla La Lorraine’in yeni Türkiye & Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Kadın istihdamının artması ve iş hayatında kapsayıcı politikaların yaygınlaşması için 15 yılı aşkın süredir çalışmalar yürüten Ulak, halen LEAD Network Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Neslihan Nigiz Ulak, evli ve bir çocuk annesi.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER