Connect with us

Firmalardan

Vestel CEO’su Turan Erdoğan, Asya pazarındaki fırsatları Tokyo’da anlattı

Editör
Abone Ol:

Tokyo’da gerçekleştirilen 17. Nikkei Global Management Forum’a (Küresel Yönetim Forumu) Türkiye’den katılan tek isim olan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Büyüyen Asya’da Pazar Fırsatlarını Bulma” başlıklı oturumda konuştu.

Nikkei Asian Review Genel Yayın Yönetmeni Akio Fujii’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Büyüyen Asya’da Pazar Fırsatlarını Bulma” başlıklı oturuma katılan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, önde gelen küresel Japon markalarının tedarikçisi olduklarını belirterek “Vestel, Samsung ve LG’den sonra Avrupa’daki en büyük televizyon pazar payına sahip. Yüzde 20’lik pazar payımızla Philips, Sony, Panasonic, Toshiba ve Sharp gibi global markaların önündeyiz” dedi. Konuşmasında Internet of Things (Nesnelerin İnterneti) konusuna da değinen Turan Erdoğan, “Vestel olarak ev ve ofisler için akıllı cihazlar üretiyoruz. Tüm bu cihazlarımız birbiriyle konuşabiliyor. Müşterilerimize, Avrupa’nın en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel City’de ürettiğimiz akıllı telefonumuz Venus ile tüm bu cihazları yönetebilme imkanı veriyoruz” diye konuştu. Yükselen Asya’daki pazar imkanlarından da bahseden Turan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Asya pazarı denilince akla 42 ülkedeki 4.2 milyar insan geliyor. Bu, dünya nüfusunun yarısından fazlası demek. Vestel olarak bu bölgedeki hedefimiz 34 ülkedeki 4 milyar insan. Vestel pazar fırsatlarını araştırırken hedefinde bulunan ülkeleri bazı şartlara göre belirliyor. Minimum yüzde 5 ekonomik büyümeye ve minimum 35 milyon nüfusa sahip, kişi başına düşen yıllık milli geliri en az 5.600 dolar olan ülkeleri hedefliyoruz. Asya’daki tahmini pazar boyutu; 570 milyon akıllı telefon, 95 milyon televizyon, 77 milyon pişirme aletleri, 72 milyon buzdolabı, 41 milyon çamaşır makinesi, 4 milyon bulaşık makinesi”.

Vestel savunma sanayinde de aktif
Vestel Savunma’nın ürettiği insansız hava aracının teknik detaylarını da katılımcılarla paylaşan Erdoğan, diğer savunma araçlarıyla ilgili geliştirilen teknolojileri de anlattı. Erdoğan, stratejik vizyon alanlarını; mobil cihazlar, giyilebilir teknolojiler, elektrikli otomobil, akıllı ev ve bulut hizmetleri olarak sıraladı. Japonya’da büyük ilgi gördüklerini belirten Turan Erdoğan, “Bir Türk firmasının tüm dünyada nasıl başarılı olduğunu anlattık. Ürettiğimiz LED ve 4K televizyonlar ile beyaz eşyaların gelişmiş ülkelere satıldığını anlattık. Bazı katılımcıların şaşırdıklarını gördük. Dünyadan 500’den fazla üst düzey katılımcının yer aldığı forumda Türkiye’ye ve Vestel’e olan ilgiyi pozitif yönde artırdık. Özellikle Japonya’dan büyük ilgi gördük. Bu Japonya’ya da ürün satabileceğimizi gösteriyor” dedi. Katıldıkları uluslararası toplantılarda Japon iş dünyasının Avrupalı katılımcılardan önce ilk olarak kendileriyle yemeğe çıkmak istediklerini belirten Erdoğan, “Kültürlerimiz ve geleneklerimiz birbirine çok benziyor. Bu olumlu etkiyi kullanmamız gerekiyor. Bugüne kadar Japonya’nın en büyük teknoloji markalarıyla Avrupa pazarı için işbirlikleri yaptık. Bu önemli firmaların bize bu güveni göstermeleri çok önemli. Bundan sonra da ilişkilerimizi ve işbirliklerimizi artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER