Sosyal Medya Hesaplarımız

FMCG ve Retail Pazarı

Ipsos KMG’de ‘Promosyon Etkileri Raporu’

Editör
Abone Ol:

Şirketlerin marka iletişimlerinin de etkili yöntemleri arasında yer alan promosyonların satış etkisini ölçmek ve takip etmek artık mümkün hale gelecek.

Ocak ayında çıkacak “Ipsos KMG Promosyon Etkileri Raporu”; tercih edilen promosyon türleri, promosyon yöntemlerinin geçerlilik ve etkinlik derecesi, farklı SES gruplarının promosyonlara verdikleri tepkileri ve daha fazlasını içeren kapsamlı bir kaynak oluşturacak.

Raporda yer alacak konu başlıkları ise;

En çok tercih edilen promosyonlar hangileri?

En çok hangi kategorilerde promosyonlu alışveriş yapılıyor? Farklı kategorilerde öne çıkan promosyonlar hangileri?

Farklı promosyon tiplerinin markaya etkisi nasıl oldu? Marka geçişine mi sebep oldu, sadık hanelerin daha fazla alım yapmasında mı etkili oldu?

En çok hangi SES grupları promosyonlu alışveriş yapıyor? Farklı SES grupları farklı promosyonları mı tercih ediyor?

Hızlı tüketim ürünleri sektöründe rekabetin artması, markaların her geçen gün daha farklı promosyon mekanizmaları geliştirip, daha fazla promosyon üretmelerini gerektiriyor. Bu da promosyonlara harcanan bütçelerin artmasına sebep oluyor. Promosyon Etkileri Projesi; alışverişçilerin promosyon algılarını ve promosyonların hane tüketimine etkisini bilerek, boşa harcanacak promosyon bütçelerinin ve kategorideki değer erozyonunun önüne geçmeye olanak sağlamayı hedefliyor.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

FMCG ve Retail Pazarı

Ayın Kategorisi: Kadın&Erkek Traş Bakım Online Market Birim Satış Fiyatları Trendi (Mart 2020 – Mart 2021)

Editör

Yazar:

Geçtiğimiz seneye göre kadın tıraş bakımı ürünlerinde % 95,3’lük, erkek tıraş bakım ürünlerinde ise % 57,7’lik bir artış olmuştur.
Devamını Oku

FMCG ve Retail Pazarı

Hane Tüketim Paneli HTÜ değerlendirmesi Şubat 2021

Editör

Yazar:

Hanelerin alışveriş davranışında son 1 yılda görülen değişim, Şubat ayında farklı bir yön almaya başladı. Tüm yıl boyunca alışverişçinin daha az alışverişe giderek daha büyük sepetler yaptığını konuştuk. Ama bu durum Şubat ayı itibariyle değişim gösterdi. Ocak ayına göre hanelerin Hızlı Tüketim Ürünleri harcaması %1 daraldı bu daralma Ocak ayına göre sepet değerinin ve sıklığının azalmasından kaynaklandı.

IPSOS subat 2021 4

Tabi ki Ocak – Şubat toplamında bakıldığında geçen seneye göre hala çok yüksek artışlar var. %40 harcama artışı enflasyondan arındırıldığında ~%20 büyümeye devam etmekte.  Geçen seneye kıyasla sepet değeri artışı devam ediyor ama bundan sonraki süreçte aylık davranışlarda azalma olacak gibi görünüyor. Özellikle de pandemi başlangıcı olan ve yüksek artış görülen Mart ayına göre daralmalar olabilir.

Bu zamana kadar sepet sayısında ve harcamada artış gösteren «Temel gıda» ve «Atıştırmalık» ürünler Şubat ayında daralmaya en yüksek katkı sağlayan kategoriler oldu. Yağ kategorisi de daralmaya katkısı yüksek olan bir diğer kategori olarak öne çıkmakta. Fiyat artışlarının etkisi ve ekonomik durum birleşince tüketicinin alım gücünde azalma olması beklenen bir durum olarak davranışlarına yansımaya başladı.

Alışverişçinin davranışını bir önceki aya göre incelemek ve trendi takip etmek artık daha önemli olmaya başladı, geçen seneye göre ciddi büyüme gösteren indirim marketleri Şubat ayında daralmaya en yüksek katkıyı sağladılar.

IPSOS subat 2021 3

Devamını Oku

FMCG ve Retail Pazarı

Türkiye Toplam FMCG Ciro Trendi ve Büyüme Oranları (Şubat 2019 – Şubat 2021)

Editör

Yazar:

Toplam FMCG (Alkol ve Sigara Hariç) pazarı, Şubat 2021'de bir önceki aya kıyasla %7,7 küçüldü.
Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER