Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Boyner Mağazacılık, 2011 yılı ilk 6 ayda da büyümesini sürdürdü

Editör
Asli_Karadenizz
Abone Ol:

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. 2011 yılı ilk 6 ay sonuçlarını açıkladı.

Şirketin 2011 yılı ilk 6 ay net cirosu önceki yıla göre %19,1 artarak 306 Milyon TL’ye ulaştı. Brüt kar, ciro artışının üzerinde artarak %22,4 büyüdü. Faaliyet karı ise %9,8’lik bir artışla 17,2 Milyon TL’ye ulaşırken net finansman giderlerinin ciro payı %3,0’dan %1,9’a geriledi. Böylelikle Şirket’in 2010 yılı ilk 6 ayda vergi öncesi karı 8,0 Milyon TL iken, 2011 yılı ilk 6 ayda vergi öncesi karı 11,3 Milyon TL’ye ulaştı.

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz yaptığı açıklamada, “2011 yılında ilk 6 ayda vergi öncesi karımız bir önceki yıla gore %40,3 büyüdü. Ciro büyümemizi, stok seviyelerimizi büyütmeden ve satış verimliliğimizi arttırarak gerçekleştirdik. Böylece ciro büyümemizin üzerinde bir brüt karlılık yarattık. Güçlenen finansal yapımız ve gelişen faaliyet performansımız nedeniyle 2011 ilk 6 ayda finansal giderlerinin de ciro payını %3,0’dan %1,9’a düşürmeyi başardık” dedi.

Karadeniz açıklamasında, Boyner’in bu yıl ilk 6 ayda 119,000 m2 satış alanına eriştiğini, büyüme hedeflerinin yeni açılacak Çarşı mağazaları ile revize edildiğini ve yılın ikinci yarısında satış alanında 26.500 m2 ilave büyüme hedeflediklerini ifade etti.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Yılmaz Attila’dan “Perakende Yaşamımdan Damıttıklarım” kitabı

Editör

Yazar:

Yılmaz Attila. 1951 doğumlu. 1976 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Makineleri

Bölümünden mezun oldu. Pazarlamaya olan ilgisi nedeniyle plastik borudan janta, hayvan yeminden et ve ürünlerinin satışına kadar değişik sektörlerde çalıştı.

1994 yılında Bornova Kipa’nın acılış ekibinde yer aldı, tekstil reyonlarının hazırlanmasına nezaret etti. 1996 yılında Bornova Kipa’nın mağaza müdürü oldu. 1998’den 2003 yıllına kadar Kipa’nın Genel Müdürlüğünü yaptı. 2003 yılında Kipa Tesco’ya satıldıktan sonra Pazarlama direktoru olarak Kipa’da calışmaya devam etti. 2010’a kadar değişik görevlerden sonra emekli oldu.

Yılmaz Attila, tüm sektör tecrübe ve birikimlerini “Perakende Yaşamımdan Damıttıklarım” kitabında topladı. Attila, kitabıyla ilgili şu bilgilere yer veriyor:

“Kitabı perakende dünyasında çalışan firma yöneticileri ve perakende dünyasına yeni girmiş meraklı gençlerle tecrübelerimi, çok gerilerde kalsa da paylaşmak için yazıyorum.

Perakende dünyasının tümünü değil, gıda ağırlıklı perakendecilikle ilgili konuları yazdım.

Gıda perakendeciliği üzerine bazı yerlerde gereğinden fazla, bazı yerlerde de gereğinden az, lojistik gibi tecrübemin olmadığı konularda ise çok az detay bulacaksınız.

Elinizdeki akademik bir kitap değil; bir el kitabı diyebiliriz. Konularla ilgili yazarların görüşlerinin yanında kendi görüşlerimi de koyarak, kararı okuyucuya bırakan bir yaklaşım bulamayacaksınız. Sık sık iş yaşamımda zevk alarak çalıştığım Kipa’dan örnekler vermemi okuyucunun hoş karşılamasını umuyorum.”

Kitabı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

www.attiladanismanlik.com.tr

Devamını Oku

Genel Haberler

Perakende Zirvesi 2025, yarın başlıyor

Editör

Yazar:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 15 yıl boyunca düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) bu yıl Perakende Zirvesi adıyla 10-11 Eylül’de Haliç Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Zirvenin gündem başlıklarından biri enflasyonla mücadele

TPF Başkanı Ömer Düzgün, açılış öncesi yaptığı açıklamada, gıda perakendesinin toplumun en hassas alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Enflasyonla mücadelede sadece fiyat denetimleri değil, üretimden tüketime kadar tüm zinciri içine alan kalıcı düzenlemelere ihtiyaç var. Tedarik süreçlerinin şeffaflaştırılması, lojistikte verimliliğin artırılması, kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması tüketiciye doğrudan yansıyacak önlemlerdir. Ayrıca gramaj oyunları ve aldatıcı fiyat uygulamalarına karşı yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz yerel zincirler olarak hem üreticinin emeğini hem de vatandaşın sofrasını koruyacak adımların destekçisiyiz.”

“Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız”

Düzgün, yaptığı açıklamada, “Bu yıl Perakende Zirvesi adıyla daha geniş kapsamlı bir açılım yapıyoruz. Sektörümüzün ortak sesi olmayı hedefliyoruz. Burada ortaya konacak fikirler ve alınacak kararlar, üreticilerimizden tedarikçilerimize, perakendecilerimizden tüketicilerimize kadar herkese dokunacak. Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Tansaş, İzmir’de yeniden hayat bulacak

Editör

Yazar:

Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarıyla müşterilerine ulaşan Migros, gross konseptiyle Tansaş’ı yeniden müşterileriyle buluşturuyor.

Tansaş Gross, 19 Ocak’ta Sultanbeyli Atlaspark Alışveriş Merkezi’nde kapılarını açmıştı. Ardından Adapazarı Outlet Center’da ikinci mağazası açılan Tansaş Gross’un üçüncü mağazası yıllarca şehrin gözdesi olmayı başardığı İzmir için geri sayıma başladı.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER