Firmalardan
Elvan Group, kruvasanda pastayı 15 kat büyütecek
Tek hat üzerine dünyadaki en büyük kruvasan tesisini Eskişehir’de kuran Elvan Grubu, Türkiye’yi kruvasan üssü yapmak için kolları sıvadı.
Türk gıda sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran ve yeni geliştirdiği ürünlerle iç pazarın yanında ihracatla Türk ekonomisine katkıda bulunan Elvan Grubu, şimdi de dünya çapında bir ilke imza attı. Tek hat üzerine dünyadaki en büyük kruvasan tesisini Eskişehir’de kuran Elvan Grubu, hem Türkiye’de hem de ihraç pazarlarında kruvasan kategorisini geliştirmeyi planlıyor.
Elvan’ın dünyada ve Türkiye’de sıralamalara giren bir şirket olduğunu hatırlatan Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, şöyle devam etti:
“Son bir yılda ilkleri ve enleri de gerçekleştiren bir kuruluş olduk. Dünyada ve Türkiye’de ilk olan girişimlerimizin başında şüphesiz kruvasan yatırımı geliyor. Tek hat üzerine dünyanın en büyük kruvasan tesisini Eskişehir’de kurmayı başardık. Dünyadaki standart yatırımlardan eni yüzde 30, boyu ise yüzde 50 daha büyük olan bu tesisle sektöre yeni açılımlar yapmayı planlıyoruz. Çünkü söz konusu tesis, gerek ürün çeşitliliği ve gerekse üretim kapasitesi ile sadece Türkiye’de değil, ihraç pazarımız olan komşu ve çevre ülkelerde de adından söz ettirecek.”
Kruvasan kategorisinin şu anda çok küçük olduğunu belirten Hidayet Kadiroğlu, söz konusu yatırımla hedefledikleri konusunda da şunları kaydetti:
“Kruvasan yatırımı ile özellikle Türkiye’deki öncelikle amacımız pastayı büyütmek… Çünkü bu kategorinin Türkiye’deki Pazar büyüklüğü 13 milyon dolar (2013) seviyesinde… Büyüme hızı ise yüzde 1 bile değil… Oysa bu kategorinin de içinde yer aldığı Şekerli Mamuller sektörünün büyüme oranı, yüzde 15’i buluyor. Elvan Grubu’nun büyümesi ise 10 puan daha fazla, yüzde 25… Dolayısıyla biz kruvasan kategorisindeki büyümeyi de en azından sektör gerçeklerine yaklaştırmayı, pastayı büyütmeyi planlıyoruz. Öte yandan ihracatçı bir grup olarak bunu yurt dışına ihraç edeceğiz, özellikle komşu ve çevre ülkelerde de alanı genişleteceğiz. Böylelikle tüm Türkiye kazanacak.”
Yıllık kapasite 220 milyon adet
Today çatı markası altındaki kruvasanların Eskişehir tesislerinde üretildiği bilgisini veren Eskişehir Genel Müdürü Nevzat Çelik, tesislerin standart makine ile değil projelendirilmiş özel tasarımlarla kurulduğunu söyledi.
Elvan Grubu Pazarlama Müdürü Tarık Muhaffel ise, kruvasanı Fatih Sultan Mehmet’in Şahi topuna benzetti. Tarık Muhaffel açıklamasını şöyle sürdürdü: Test-deneme üretimini bir kenara bırakırsak seri üretime geçeli henüz 3 ay oldu. Hattan çıkan ürünler iç piyasa yanında yurtdışına da gönderildi. İlk 3 ayda Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen kruvasanın yüzde 80’ini gerçekleştirir olduk. Bu bizim için tetikleyici bir motivasyon kaynağı oldu.
Türkiye kruvasan pazarıyla ilgili bir araştırma yaptıklarını dile getiren Pazarlama Müdürü Tarık Muhaffel, “Türkiye’de kişi başına ortalama tüketim ayda 2 adet seviyesinde. Bu oran Avrupa’da günde 1 adet düzeyinde. Dolayısıyla Türkiye’de gidilecek çok yol var. Biz Türkiye’de bu kategorinin kısa sürede 15 kat büyüyeceğini bekliyoruz ve buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz” diye konuştu.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.