Connect with us

Firmalardan

Mango, 2017 yılını 2.194 milyon Euro’luk satış ile kapattı

Editör
Mango Başkan Yardımcısı Daniel López
Abone Ol:

Online satışlar 339.2 milyon Euro’ya ulaşarak %15,4 artış gösterdi ve toplam faturaların %15.5’ine karşılık geliyor.

Mango-MNG Holding, 2017 mali yılını 2194 milyon Euro’luk satış ve geçtiğimiz yılınkine kıyasla %50 daha fazla olan 115 milyon Euro’luk FVAÖK ile kapattı. Mali yıl, birbirinden çok farklı iki altı aylık döneme ayrılıyor: Birinci dönemde FVAÖK, bir önceki yıla kıyasla önemli bir büyüme kaydetti ve ikinci dönemde ise şirket için en önemli piyasaların çoğunda yaşanan yüksek sıcaklıklardan etkilenildiğinden daha ılımlı bir büyüme kaydedildi. FVAÖK’te yaşanan bu artış nedeniyle Mango grubunun sonuçları, eksi 61 milyondan eksi 33 milyon Euro’ya düşerek %45’lik bir iyileşme kaydetti.

Mango’nun Başkan Yardımcısı Daniel López, şu açıklamada bulundu: “2017 yılında çok kanallı ve fast fashion temelli işletme modelimizin izlenecek doğru yol olduğunu doğruladık. İkinci yarıdaki satışların yılın ilk yarısındaki satışlara benzer performans göstermesiyle Mango grubu kâr elde etmiş olacaktı. Yılın başında hedefimiz buydu. 2018’de de gelişme kaydedeceğimize eminiz. Temmuz ayının sonunda büyük ilerlemeler elde ettik. Toplam satışlar çok güzel bir gelişme kaydetti: Son 5 aydır kesintisiz bir büyüme yaşadık. Aynı zamanda online kanal da yılın başında belirlenen hedeflerin üzerinde büyüme kaydediyor.  Şirketin kararlarının müşteri odaklı olmasını sağlayarak attığımız tüm adımlar başarılı olmaya devam ediyor. Stratejimizin temel aldığı eksen de bu.”

Aynı şekilde, 2017 yılı boyunca Mango, bilançosunda önemli bir güçlenme elde etti ve banka pasiflerinde güçlü bir azalma ve net finansal borcunda düşüş kaydetti. Rakamlara bakacak olursak, 31 Aralık 2017 tarihinde net finansal borç, 617 milyondan 415 milyon Euro’ya düşerek %33’lük düşüş elde etti ve böylece, grubun varlık durumunda önemli bir gelişme kaydedildi.

Faturaların %77’si uluslararası etkinliklere, %23’ü ise ulusal piyasaya karşılık geliyor. İşletme ürün grupları bakımından Man, Kids ve Violeta grubunun performansı, toplam faturanın %18.3’üne karşılık gelerek önceki yıla göre %17.6’lık bir artış elde etti.

Online satışların büyümesinde ve Grup içerisindeki göreceli ağırlıklarında hızlanma kaydedildi. 2017 yılında bu kanaldan satış rakamları 339.2 milyon Euro’ya kadar çıkarak %15.4’lık bir artış gösterdi ve toplam faturaların %15.5’ine karşılık geldi. 2018’in ilk yarısının mükemmel başlangıcı ile şirket, 2019 yılı boyunca online satışların faturaların %20’sine ulaşacağını düşünüyor. Bu rakam, önceden 2020 yılı sonları için hedefleniyordu.

Mango, 83 ülkede online satış yapıyor ve fiziki mağazalar ile tamamen entegre bir alışveriş deneyimi sunuyor. 2018 yılında bu kanalın İran ve Ukrayna’ya da ulaşması bekleniyor. Şirket, dijital kanalı aracılığıyla halihazırda başlıca Avrupa şehirlerine ve İspanya’nın tüm şehirlerine ertesi gün teslimat sağlıyor. Mango mağazalarından teslim alma veya ilgili çoğu şehirde adrese teslimat gibi farklı teslimat seçenekleri de bulunuyor.

2017 yılında Mango’nun web sitesi 450 milyonun üzerinde ziyaretçi kaydetti ve bu da bir önceki yıla kıyasla 50 milyonun üzerinde bir artışa karşılık geliyor. Ayrıca, mobil cihazlar veya tabletler üzerinden gerçekleştirilen alışverişler de toplam alışverişlerin %52’sine ulaşarak ve 2016 yılının %44’lük oranının üzerine çıkarak ilk defa masaüstü bilgisayarları aştı. Ziyaretler de %67’lik oranın mobil cihazlardan gerçekleştirilmesi ve bir önceki yıla göre 4 puan artış kaydedilmesi ile benzer bir performans gösterdi. Şirketin sosyal medyadaki farklı profilleri dahilinde 21.5 milyon takipçisi bulunuyor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER