Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Metro Türkiye’den Global Yürütme Kurulu’na transfer

Editör
Metro Toptancı Market Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan
Abone Ol:

Kubilay Özerkan, Türkiye ve İtalya’dan Sorumlu “Operating Partner” olarak Metro Toptancı Market’in Global Yürütme Kurulu’nda görev alacak.

Metro dünyasında ilk defa bir üst düzey Türk yönetici uluslararası yürütme kurulunda görev alıyor. Özerkan yeni göreviyle Metro Türkiye’nin Türk mutfağının geleceğine yatırım yapma vizyonunu global arenaya taşıyacak.

1997 yılından bu yana Metro Group bünyesinde farklı görevler üstlenen Kubilay Özerkan, 13 Nisan 2018 itibarıyla yeni görevine başlayacak. Kubilay Özerkan’ın bu göreve atanmasında en büyük etkenler arasında Metro Toptancı Market Türkiye’nin istikrarlı büyümesi, Türk gastronomisine katkıları ve başarılı liderlik modeli öne çıkıyor.

2000-2005 yılları arasında Metro Toptancı Market Romanya, Macaristan, Bulgaristan Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005-2008 yılları arasında Real Hipermarketleri Romanya ve Ukrayna’nın Yönetim Kurulu Üyeliğini, 2008-2011 yılları arasında ise Real Hipermarketleri Türkiye’nin Genel Müdürlüğü’nü yapan Kubilay Özerkan, 2011 yılında Metro Toptancı Market Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Göreve geldiği ilk günden itibaren Türkiye gastronomisine, Türk mutfağına ve değerlerine sahip çıkma prensibiyle çalışmalarını sürdüren Kubilay Özerkan; sürdürülebilir tarım, hayvancılık ve balıkçılık konularında hayata geçirdiği projeler, Türkiye’nin Gastronomi Keşif Platformu olarak gastronomi profesyonellerine ilham veren Gastronometro’nun kurulması, Türkiye’nin yeme içme değerleri araştırmaları, gıda atık ve kaybı konusu gibi toplumsal duyarlılık taşıyan çalışmaları ile tüm sektöre ilham vermiştir. Türkiye’ye özgü, eşsiz lezzetleri kayıt altına alarak, gelecek nesillere bırakılacak kültür mirasını oluşturmak adına yürütülen coğrafi işaretli ürünler projesiyle kaybolmaya yüz tutan ürünlere sahip çıkılmasını sağlayan Özerkan liderliğindeki Metro; çalışmalarıyla devletin de dikkatini çekmiş ve Türk Patent Ödülleri 2016’da coğrafi işarete en çok katkı yapan marka ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat kendisine takdim etmiştir. Yerel ürünlerin Türkiye’de ve Metro’nun yer aldığı diğer ülkelerde satışa sunulmasında da önemli bir rol oynayan Özerkan, gıda atık ve kaybı projesinde de yine gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek adına gerek hükümet gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri gerçekleştirmiş, gıda israfını ülke gündemine taşımıştır.

Özerkan, Metro Türkiye’nin Türk mutfağına ve değerlerine sahip çıkma stratejisinin uygulanması için büyük çaba sarf ederek bu alanda, araştırmalardan, yerel kooperatiflerle iş birliklerine, üretici eğitimlerinden, şeflerin gelişimine desteğe kadar çok farklı ve öncü projenin oluşumunda büyük rol oynadı. Özerkan yeni göreviyle Metro Türkiye’nin Türk mutfağının geleceğine yatırım yapma vizyonunu global arenaya taşıyacak. Metro dünyasında ilk kez uygulanan fikirler ve projeler böylece uluslararası boyutta farklı coğrafyalarda da uygulanacak. Kubilay Özerkan atamasıyla ilk defa Metro dünyasında bir Türk yönetici bu kadar üst düzey bir göreve geliyor.

Özerkan 2017 yılından bu yana organize perakendenin çatı örgütü olan ve sektörün köklü derneklerinden AYD, BMD, GPD, KMD ve TURYİD’in oluşturduğu Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) başkanlığını yürütüyor.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Perakende Zirvesi 2025, yarın başlıyor

Editör

Yazar:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 15 yıl boyunca düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) bu yıl Perakende Zirvesi adıyla 10-11 Eylül’de Haliç Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Zirvenin gündem başlıklarından biri enflasyonla mücadele

TPF Başkanı Ömer Düzgün, açılış öncesi yaptığı açıklamada, gıda perakendesinin toplumun en hassas alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Enflasyonla mücadelede sadece fiyat denetimleri değil, üretimden tüketime kadar tüm zinciri içine alan kalıcı düzenlemelere ihtiyaç var. Tedarik süreçlerinin şeffaflaştırılması, lojistikte verimliliğin artırılması, kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması tüketiciye doğrudan yansıyacak önlemlerdir. Ayrıca gramaj oyunları ve aldatıcı fiyat uygulamalarına karşı yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz yerel zincirler olarak hem üreticinin emeğini hem de vatandaşın sofrasını koruyacak adımların destekçisiyiz.”

“Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız”

Düzgün, yaptığı açıklamada, “Bu yıl Perakende Zirvesi adıyla daha geniş kapsamlı bir açılım yapıyoruz. Sektörümüzün ortak sesi olmayı hedefliyoruz. Burada ortaya konacak fikirler ve alınacak kararlar, üreticilerimizden tedarikçilerimize, perakendecilerimizden tüketicilerimize kadar herkese dokunacak. Rekabeti mağaza sayılarıyla değil, sunduğumuz değerlerle yapmalıyız” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Tansaş, İzmir’de yeniden hayat bulacak

Editör

Yazar:

Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarıyla müşterilerine ulaşan Migros, gross konseptiyle Tansaş’ı yeniden müşterileriyle buluşturuyor.

Tansaş Gross, 19 Ocak’ta Sultanbeyli Atlaspark Alışveriş Merkezi’nde kapılarını açmıştı. Ardından Adapazarı Outlet Center’da ikinci mağazası açılan Tansaş Gross’un üçüncü mağazası yıllarca şehrin gözdesi olmayı başardığı İzmir için geri sayıma başladı.

Devamını Oku

Genel Haberler

Melih Şahinöz g2m’den ayrıldı

Editör

Yazar:

Melih Şahingöz, Linkedin hesabından uzun yıllardır sürdürdüğü g2m Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini azınlık hisselerini Yıldız Holding’e devrederek bıraktığını duyurdu.

1981 yılında Nihat Şahinöz tarafından kurulan g2m’in 2008 yılında Actera tarafından %50’si satın alınmıştı. 2015 yılında da Yıldız Holding tarafından Actera’dan g2m payları satın alınmıştı. Firma daha sonra Eksper Gıda şirketi ile birleşerek g2mEKSPER Satış ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş. kurumsal kimliğini almıştı.
2023 yılına gelindiğinden g2m’nin Yıldız Holding A.Ş. elinde bulunan %90 oranındaki payları Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. tarafından devir alınmıştı.

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı da olan Şahinöz, duyurusunda gıda, tarım ve lojistik alanlarında Poleks Gıda, Nesos ve FoodX Logistics firmalarıma yatırımlarıyla devam ettiğini de bildirdi.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER