Firmalardan
İki çevre dostu buluştu: Sofia ve Ediz Hun
Lila Kağıt’ın Sofia markası ile 2014 yılında başlattığı ‘Sofia Ormanları Yok Etmez’ kampanyası, yoluna Ediz Hun ile devam ediyor.
Lila Kağıt, ‘Sofia Ormanları Yok Etmez’ kampanyasına Sanatçı ve Ekolog Ediz Hun ile devam ediyor. Reklam kampanyasının ön gösterimi için düzenlenen toplantıda konuşan Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, Sanatçı ve Ekolog Ediz Hun ile Sofia reklam kampanyasında bir araya gelerek aynı amaca beraberce hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sanatçı ve Ekolog Ediz Hun ise ilk defa bir reklam filminde oynadığını ve Türkiye’ye değer katan bir proje içinde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu paylaştı. Ediz Hun, “Sanat camiasının sevilen bir ismi olarak, çeşitli projeler için birçok teklif alıyorum. Şimdiye kadar yapılan bu teklifleri açıkçası benimseyememiştim. Ancak Sofia gibi hammadde temininde bu derece hassasiyet ve titizlik gösteren bir kuruluşun, Türkiye’de ilk olan endüstriyel ağaç tarımı projesi içinde yer almak benim için gurur vesilesidir” dedi.
Hedef %30 büyüme
Lila Kağıt’ın hedefleri hakkında da bilgi veren Öğücü, “1.5 milyar TL büyüklüğünde olan Türkiye temizlik kağıtları pazarında Lila Kağıt olarak % 12 paya sahibiz. Sektörde ilk üçte yer alıyor ve 50’den fazla ülkeye yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirerek ihracatta liderliğimizi sürdürüyoruz. Başlıca ihracat yaptığımız ülkeler arasında İngiltere, İrlanda, Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, İsrail, Filistin, Irak, Tunus, Fas, KKTC ve Türki Cumhuriyetler ilk sıralarda yer alıyor” dedi.
150 bin ton kapasiteyle sadece Türkiye’nin değil, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika bölgelerindeki tek kampüs içindeki en büyük kağıt üretim tesisine sahip olduklarını belirten Öğücü, 2014 yılında bobin ve hızlı tüketim ürünleriyle bir önceki seneye oranla toplamda yüzde 35 oranında büyüme sağladıklarını, 2015 yılında ise cirolarını yüzde 30 oranında arttırmayı hedeflediklerini belirtti.
Öğücü: “Büyüme hedefimize paralel olarak da bu sene 50 Milyon TL yatırım ile markalı ürün üretimimizi %200 artıracak yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımımız sayesinde ailemize katılacak, 100’ün üzerinde yeni istihdam yaratmayı planlıyoruz” dedi.
Temizlik kağıdı kullanımı Türkiye’de sadece 5kg.
Pazarın ihtiyaçlarına yönelik olarak da bilgi veren Öğücü; “Temizlik kağıdı kullanım miktarını kişi başına düşen gelir ve eğitim seviyesi etkiliyor. ABD’de 20 kg olan kullanım miktarı, Avrupa’da 15 kg, Türkiye’de ise 5 kg’ye kadar iniyor. Gelişmiş pazarlara kıyasla ülkemizde tüketimin düşük olmasının en önemli nedeni ise pazarda sınırlı kategori ve çeşitlilikte ürünlerin yer alması…”dedi. Öğücü pazarın sağlıklı büyümesi için ürün çeşitliliğinin artırılması, tüketiciye yeni özelliklere sahip ürünlerin sunulması gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Lila Kağıt olarak bu doğrultuda yeni ürünler geliştiriyoruz. Tüketicilerimizin daha pratik, ekonomik veya yeni özellikler sunan ürünler kullanabilmeleri yönünde çalışıyoruz, 2015’te yapacağımızla yatırımlarla yenilikleri tüketicilerimize sunmayı hedefliyoruz.
Hedef 2023’e kadar 700 bin ağaç
2014 yılında kağıt sektörüne uygun Türkiye’nin ilk endüstriyel ağaç tarım projesini ENAT (Endüstriyel Ağaç Tarımı San. ve Tic. A.Ş) ile başlatan Lila Kağıt, sektörün hammaddesi selülozun ülkemizde de endüstriyel kaynaklardan elde edilmesini dair bir duyarlılık akımı sağlıyor. Öğücü “Geçtiğimiz yıl sponsorluğunu üstlendiğimiz endüstriyel ağaç tarımının ilk hasatını ENAT 10-20 yıl sonra alacak. Her yıl fidan dikim sayısını artırarak sürdürmeyi planladığımız farklı projelerle; 2023 yılına kadar 600 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 bin ağaç dikimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda Sofia’nın her yıl yapmış olduğu satış oranı kadar Türkiye’ye endüstriyel ağaç kazandırmış olacağız” dedi.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.