Connect with us

Firmalardan

Dakikada 40 bin yaprak ıslak mendile ulaştı, tartışılan ‘paraben’den uzak duracak

Editör
Ataman Özbay
Abone Ol:

Islak mendil pazarının önemli oyuncularında Ataman İlaç ve Kozmetik Ltd.’in sahibi Ataman Özbay, İstanbul Kıraç’ta kurduğu yeni fabrikasındaki üretiminde ABD ve Avrupa’da tartışmalı hale gelen paraben ve kimyasalları kullanmıyor.

Yenidoğan ürün grubundaki mendiller ise sadece organik pamuk ve saf suyla üretiliyor. Yaklaşık 10 milyon dolarlık yeni yatırımla 15 bin 700 metrekare kapalı alana sahip fabrika inşa eden Ataman Özbay, kapasiteyi dakikada 40 bin yaprak, yani günlük 20 milyon yaprak ıslak mendile çıkardıklarını belirterek, “Biz kozmetik alanında üretim yapan bir firmayız. Ancak yine de Good Manfacturing Practices (GMP) belgesi aldık. Böylece, ‘kozmetikte ilaç standartında iyi üretim’ yaptığımızı belgelemiş olduk. Bunu almak hiç de kolay değil. Umarız Türkiye’de hızla yaygınlaşır. Çünkü sektörümüzde ne yazık ki çok kalitesiz ve kötü üretimler sözkonusu” dedi.

Paraben ve kimyasallar

Eşi, oğlu ve kendisinin eczacı, kızının kimya mühendisi olduğunu ve işletmede 12 kimya mühendisi dahil 350 kişilik istihdamları bulunduğunu belirten Ataman Özbay, Uni markalı ıslak mendil ürünlerini Ortadoğu ve Doğu Avrupa’ya ihraç ettiklerini ayrıca İngiltere, Hollanda, İsviçre ve Almanya için de fason üretim yaptıklarını söyledi. Özbay, şöyle konuştu: “Avrupa’da ve ABD’de bizim sektörümüzün ürünlerinde kullanımı tartışmalı hale gelen kısmen yasaklanan paraben başta olmak üzere bazı kimyasallar sözkonusu. Biz yeni tesisimizde bunları da kullanmadan üretim yapıyoruz.”

Bebek ürünlerine dikkat

Islak mendilde ‘en yeni bebek ürünleri’ konusunda araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları yaptıklarını anlatan Ataman Yönetim Kurulu Üyesi Simla Özbay ise, şunları anlattı:

“Özellikle yenidoğan cilt bakımana odaklandık. Bu ürün grubumuz için hem ıslak mendildehem de şampuanda kimyasal madde içermeyen en saf ürüneri ürettik. Yenidoğan için mendilde sadece organik pamuk ve saf suyla üretim yapıyoruz. Çünkü en son araştırmalar gösteriyor ki yenidoğan cilt yapısı çok ince ve hassas. Hatta bir nevi doğal ‘vernik tabakası’yla kaplı. O tabakaaya kimyasal hiç bir şeyin degmemesi lazım. Plesentadan çıkan bebek henüz cilt bütünlüğünü tam sağlamamış olduğundan bu ‘vernik tabakası’ onu koruyor. Bu tabaka asla yenilenemiyor. Eskiden yenidoğan hemen yıkanır, alkol de kullanılırdı. Oysa şimdi bunun yanlış olduğu sadece su ve pamuk kullanılması gerektiği anlaşıldı. Eskilerin ‘Kırkı çıkmak’ diye adlandırdıkları konunun bu yeni bulgularla ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi herkes biliyor ki yenidoğana ne sürerseniz en alt tabakaya kadar emiyor. Bu yüzden paraben, alkol, boya maddeleri parfüm gibi maddelerin hepsinden uzak tutulmalı. Sıradan bebek şampuanları da yenidoğanlar için uyun değil. Onlar sadece hassas ciltler için.”

‘Para basmak’ için mendilci oluyorlar

Ataman İlaç ve Kozmetik Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Ataman Özbay, şöyle konuştu:

“Fabrikamız için yeni bir kazan siparişi vermek amacıyla bir sanayici arkadaşımla görüşmeye gitmiştim. Bir işadamı ile karşılaştım. ‘Ne iş yapıyorsunuz’ diye sordum. ‘Mermerciyim abi’ dedi. Adam ‘ben de ıslak mendil işine giriyorum. Bu sektör çok canlıymış, kağıdı alıyormuşsun, suyu da basıyormuşsun böylece para basıyormuşsun, o yüzden ben de ıslak mendilci oluyorum’ diye yanıt verdi. Maalesef bizim sektörümüzün geneli böyle yatırımcılardan oluşuyor.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER