Firmalardan
Godiva’da yönetim değişiyor…
Şirketin başına perakende alanındaki üstün başarılarıyla tanınan Annie Young-Scrivner geçiyor!
Yedi yılı aşkın süredir Godiva’da üst düzey yönetici ve 4 yıldır CEO görevini yürüten Mohamed Elsarky’nin yerine, kariyeri dünyanın en büyük şirketlerinde elde ettiği üstün başarılarla dolu, perakende alanında takdir toplayan işlere imza atan Annie Young-Scrivner geliyor.
Yüksek performans, dijital yaklaşım ve inovasyon becerisi
Annie Young-Scrivner yeni dönemde Godiva’ya dijital dünyanın tüketicilere sunduğu olanaklarla ilgili derin bilgi ve deneyiminin yanı sıra perakende sektöründe kanıtladığı inovasyon becerisini taşıyacak. Annie Young-Scrivner, Godiva’nın 100’den fazla ülkenin havaalanlarında bulunan mağazaları ile birlikte Japonya, Çin ve Kuzey Amerika gibi Godiva’nın hızlı büyüyen pazarlarında büyümeye liderlik edecek.
Murat Ülker: tecrübeli ve yetenekli bir yönetici
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Annie Young-Scrivner’ın Godiva’nın CEO’luğuna atanmasını duyurmaktan dolayı memnunum. Kendisi oldukça tecrübeli ve yetenekli bir yönetici. Godiva markasının dijital dünyaya entegrasyonunun güçlendirilmesi, e-ticaretin küreselleştirilmesi ve mağazalarımızdaki müşteri deneyiminin geliştirilmesi konularında önemli bir rol oynayacak” değerlendirmesinde bulundu.
Başarılarla dolu bir kariyer
Annie Young-Scrivner, Godiva’daki yeni görevi öncesinde, kahve zinciri Starbucks Coffee Company’nin Pazarlama Başkanı, yine bir Starbucks iştiraki olan Tazo Tea şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Kariyerinin daha önceki evrelerinde Teavana Teas şirketinin ve Starbucks’ın Kanada biriminin Yönetim Kurulu Başkanlığı da yer alıyor.
Starbucks’taki kariyeri boyunca, markanın inovasyonlarla gençleşmesine, birbirinden farklı kanallarda büyümesine liderlik eden Annie Young-Scrivner aynı zamanda Starbucks’ın sosyal medyada, dijital mecralarda ve marka sadakati konusunda lider bir marka olmasında büyük rol oynadı. Teavana’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü sırada şirket dünya genelinde en hızlı büyüyen içecek grubu oldu.
Starbucks deneyiminden önce, PepsiCo’da 20 yıl üst düzey yöneticilik yaptı. Pepsi Co. Food’un Çin bölgesinin Başkanı olduğu dönemde bölgede çift haneli büyüme gerçekleşti.
2014 yılından bu yana, ABD’li mağaza zinciri Macy’s’in yönetim kurulunda yer alıyor ve aynı zamanda Washington Üniversitesi’nin işletme okulu Foster School of Business’ın Dekan Danışma Kurulu üyelerinden. 2018 döneminde Kurul Başkanı olması bekleniyor.
Firmalardan
Eruslu Grup’ta yılsonu atamaları gerçekleşti
11 yıldır, Eruslu Grup’ta çeşitli departmanlarda görev yapan, son 1 yılını geleneksel kanal satış direktörü olarak yöneten ve birçok kategoride pazar liderliklerinin yanı sıra, sektöründe en değerli markaya dönüştüren ekipte yer alan Erkut Yıldırım, 03.01.2025 itibariyle Avrupa Satış Direktörü olarak ataması yapıldı.


Eruslu sağlık bünyesinde Sleepy markalarının pazarda söz sahibi olmasında belirleyici çalışmalar yapan olan Erkut Yıldırım; “Bir markanın başarısı için vazgeçilmez unsur, gerçeklik iddiasıdır. Kurum olarak tüketiciye verdiğimiz ürün içerikli mesajların gerçeklik taşıması yönünde kararlılık içerisindeyiz. Bu durum tüketici sadakatinin ve sürdürülebilir satışın formülü olurken, Sleepy markasında bir çok kategorideki inovatif çalışmalar ışığında oluşan liderlikler, iddiamızın referansıdır” dedi.
Satış departmanlarında çeşitli yönetim kademelerinde önemli görevler alan Mehmet Akman, son olarak Sleepy, Baby Turco ve Pure Baby markalarının Bursa Bölge Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmekteydi.
Süreç yönetimindeki yetkinliği ve bölgesindeki Pazar büyümesine katkılarıyla dikkat çeken Mehmet Akman, 04.12.2025 itibariyle Marmara Satış Koordinatörlüğüne atandı.
Firmalardan
Eruslu Sağlık Ürünleri, Yerelist 2025’de
Eruslu Sağlık Ürünleri, Sleepy Kurumsal sponsor, Baby Turco Tematik sponsor ve Pure Baby destek sponsoru olarak yer alacağı Yerelist 2025 için geri sayıma başladı.
İstanbul PERDER organizasyonu ve Focus Fuarcılık çalışmasıyla 10-11 Aralık 2025 tarihinde İstanbul Yeşilköy WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Yerelist ile ilgili açıklamalarda bulunan Eruslu Sağlık Genel Müdürü Mehmet Salih Kurt, şunları söyledi:
“Yerelist, 2025 yılını finalize ederken, sektörün gelişimine yön veren oluşumların ve güçlü işbirliklerin buluşma noktası olacak. Perakende sektörünün üretici ve tedarikçilerini, İstanbul’un güzide yerel zincir market emekçileriyle aynı çatı altında bir araya getiren bu platform; inovasyonlarımızı paylaşacağımız, yeniliklerimizi tanıtacağımız değerli bir adres olacak. Bizler, tüm markalarımızla en iyisini üretmeye devam ederek yerel perakendecilerimizle omuz omuza sektörü geliştirmeye devam edeceğiz.”
Firmalardan
Popeyes’tan hayatı lezzetle kutlayan yeni kampanya
Popeyes, hayatın sıradan anlarını bile keyifli bir deneyime dönüştüren yeni kampanyası “Yaşansın Popeyes” reklam filmini tanıttı. Kampanya, Popeyes’ın yalnızca lezzetli ürünleriyle değil, aynı zamanda yaşamın içindeki küçük mutluluklara dokunan enerjik ruhuyla da tüketicilerinin yanında olduğunu vurguluyor.
“Yaşansın Popeyes” söylemi, markanın yaşamın farklı anlarına lezzet katan enerjisini sahipleniyor. Popeyes, bu kampanyayla herkesin hayatında markaya ait özel bir an olduğuna dikkat çekerek, bu anların kutlanmaya değer olduğunu ifade ediyor. Kampanya, tüketicileri kendi Popeyes anlarını keşfetmeye, bu anları lezzet ve keyifle yeniden tanımlamaya davet ediyor.
Popeyes, bugüne kadar başarıyla sahiplendiği genç ve dinamik marka tonunu korurken, bu kampanyayla hedef kitlesini farklı yaşam tarzları ve tüketim alışkanlıklarını kapsayacak şekilde genişletiyor. Markanın karakteristik “asi ama samimi” duruşu, bu kez daha kapsayıcı bir anlatım diliyle yeniden yorumlanarak farklı demografik gruplarla buluşuyor.
-
Bülent Dal2 hafta öncePerakendede kararların domino etkisi: veriden karara, karardan kazanca
-
Genel Haberler6 ay önceİstanbul PERDER, teamüllere uymayan 3. dönem başkanlık ısrarına karşı!
-
Genel Haberler6 ay önceİstanbul PERDER’in katılmadığı TPF genel kurulu yapıldı
-
Genel Haberler6 ay önceTour de France ruhu ikinci kez Türkiye’de
