Firmalardan
ISS Türkiye, 3 bin kişiyi işe alacak
Her ülkede istihdam yaratan ISS, Türkiye’de 6 bin kişi ile başlayan çalışmalarına 29 bin kişi olarak devam ediyor.
ISS, 1901 yılında Danimarka’da tesis yönetimi (temizlik, yemek, güvenlik, haşere kontrol, bitki bakım, teknik bakım, bina yönetimi) üzerine kurulan bir şirket. Toplamda 53 ülkede 530 binden fazla çalışanı ile dünyanın 4.en büyük, Avrupa’nın ise 3.büyük özel işvereni konumunda. Yüzde 100’ü halka açık olan ISS, Türkiye’ye 10 yıl önce, daha önce tek çatı altında birleşen Proser ve Service Master şirketlerini satın alarak girdi. Şimdiye kadar 10 şirket alımı gerçekleştiren ISS, 2009’dan buyana global olarak şirket alımı yapmıyor.
ISS Türkiye CEO’su Cavit Habib‘’ISS 30 Ekim’de 12 firma arasında gerçekleşen konkur ile satılan CMC (Çağrı Merkezi)’in satışını gerçekleştirdi. En karlı grup şirketi olmasına rağmen Batı Avrupa ve Avrupa’da çağrı merkezlerinin karlılıkları düşüktü. İstanbul, Malatya, Urfa’da merkezleri bulunan CMC 5000 çalışanı ile Malatya’nın en büyük iş vereni konumundaydı’’ dedi.
Şuan dört ayrı grup firması bulunan Iss, güvenlik, catering, bitki bakım & haşere ilaçlama ve tesis yönetimi alanlarında 29bin kişilik dev ekibi ile hizmet sunuyor. Temizlik ve tesis yönetim alanında 18bin çalışan, Proser (güvenlik) 5.100 kişi ve catering bölümünde 4.000 çalışanı bulunuyor.
ISS Türkiye Ceo’su Cavit Habib,’’Türkiye’de yapılmış bir araştırma maalesef yok, bizim tahminlerimize göre Türkiye’de hizmet sektörü 25-30 milyar TL ’’ dedi. Ayrıca sektörün büyümesinin Türkiye’de inşaat, avm, okul ve plaza sayılarının artışı ile hız kazandığını, belirtti. ISS Türkiye, toplamda 3.000’e yakın kuruma hizmet veriyor. Temizlikte ve haşere ilaçlamada birinci, cateringte ikinci ve güvenlikte dördüncü sırada yer alıyor. Güvenlikte tekli hizmet veren uluslararası güçlü rakiplerinin olduğunu belirten Cavit Habib, cateringde ise taşıma işi yapılmadığını sadece yerinde pişirme yapıldığını bu sebeple de kendi pazar paylarının daralmasının söz konusu olduğunun altını çizdi. Geçen yıl ki cironun 1 milyar 130 TL olduğunu belirten Habib, ‘’Bu sene yüzde 20 büyüme bekliyoruz’’ dedi.
En büyük müşterileri Avm’ler olan ISS Türkiye sağlık, eğitim, turizm ve sanayi gibi çokça sektörde var olan bir kurum. ISS Türkiye CEO’su Cavit Habib, ‘’Seçimlerle sürekli değişkenlik yaşayan Türkiye ekonomisinden biz çok fazla etkilenmiyoruz. Bizim şirketimiz krizlerle büyüdü. Çalışma tarzımız ve yapımızda kurmuş olduğumuz sistemde temeller çok doğru. Doğru müşteri yapısıyla doğru nakit dengelerini sağlayan bir yapı kurduk. Bizim işin en önemli konusu tahsilatın gününde yapılabilmesi. Yüzde 72-73 işçilik gideri olan bir şirketiz. Maaşları gününde ödeyen bir şirket olarak parayı tahsil etmemiz, karlılıktan daha önemli. Bunu sağladığınız sürece büyümeyi sağlarsınız. Daha önceden de belirtmiş olduğum gibi biz krizlerle büyümüş bir şirketiz çünkü doğru müşterilerle çalıştık. Riskli gördüklerimizle çalışmayı uygun görmedik ve sadece özel sektörle çalışıyoruz. 2006-2009 arası ciddi bir şirket alımı yaptık. ISS Türkiye, 10 yıl içinde 60 milyon TL’lik şirket alımı gerçekleştirdi’’ dedi.
Firmalardan
Sultan Etçi, PLAT Zirvesi’nde platin sponsoru olarak yer aldı
Bu yıl 9. su düzenlenen ve sektörün en prestijli organizasyonlarından biri haline gelen Private Label Zirvesi, 1.700 katılımcı ve 4.500 başvuru ile yoğun ilgi gördü. Hızlı tüketim ürünleri sektörünün dinamiklerini, yenilikçi çözümleri ve geleceğe yönelik fırsatlarını ele alan zirve, dolu dolu bir programla sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Sultan Etçi de, bu önemli organizasyonda Platin Sponsor olarak yer aldı.
Sultan Etçi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, zirvede yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Private Label Zirvesi, sektörümüzün yenilikçi çözümler, rekabet avantajları ve müşteri beklentilerine yönelik stratejiler geliştirmesi için eşsiz bir buluşma noktası. Firmamız uzun yıllardır private label sektörüne, BİM, ŞOK, A101 zincir marketleri ile hizmet vermektedir. Firmamız Sultan Et markasıyla %100 yerli sermayeyle 1973 yılında Ankara’da kuruldu. Bugün 300’den fazla barkod ürün çeşidimizle ülkemizin her noktasına ulaşabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.
Sürdürülebilir büyümenin kalite, kontrol, verimlilik ve yeniliklere dayalı olduğunun bilinciyle yatırımlarımızı ve enerjimizi hep bu alanlara yönelttik.
Uygulamakta olduğumuz toplam kalite yönetim sistemleri ile tüm süreçlerimizi optimize edip risklerimizi yöneterek standart, güvenilir, verimli ve sürdürülebilir üretim gerçekleştiriyoruz. Ar&Ge bölümümüz, ürettiğimiz geleneksel ürünleri yeni teknoloji ve bilimsel çalışmalarla buluşturarak sektörde takip edilen ürünler üretmeye devam ediyor. Bu çalışmalardan doğan yeni ‘aç bitir’ ürün yelpazemiz Ocak ayında raflarda tüketicimiz ile buluşacaktır.
51 yıllık köklü geçmişimizden aldığımız güçle, her zaman değişen koşullara hızlı uyum sağlıyor ve tüketicilerimize ulaşmanın yeni yollarını arıyoruz.’’
Firmalardan
DFN’den çikolata kaplı badem dolgulu yeni nesil hurma: Tangesir
DFN, Türkiye pazarına sunduğu “Tangesir” ile atıştırmalık kategorisine yeni bir soluk getiriyor. Pozitera’nın 20 yıllık perakende deneyimiyle DFN, sağlıklı ve şık bir alternatif sunan bu yenilikçi ürünüyle dikkat çekiyor. Tangesir, önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde birçok satış noktasında tüketicilerle buluşacak.
DFN, hurmayı yalnızca bir meyve olmaktan çıkararak atıştırmalık kategorisinde yeni bir standart belirliyor. Türkiye pazarına “Tangesir” adıyla sunulan bu yenilikçi ürün, günlük hayatın keyif anlarını zenginleştiren özel bir lezzet deneyimi sunuyor. Özenle seçilen hurmalar, doğal olgunlaşma sürecini tamamladıktan sonra üstün kaliteli çikolata ve taze bademle buluşturuluyor.
Her damak tadına hitap eden Tangesir, hem şık hem de pratik bir atıştırmalık olarak günün her saatine eşlik ediyor. DFN Türkiye’nin uzmanlığıyla üretilen bu özel ürün, sağlıklı ve rafine lezzetler arayanlar için vazgeçilmez bir seçenek olma özelliği taşıyor.
DFN yönetim kurulu başkanı Birol Şengel, Tangesir’in Türkiye pazarına girişini şu sözlerle değerlendirdi: “Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık kategorisine yenilikçi bir soluk getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yalnızca bir başlangıç; önümüzdeki dönemde ürünümüzü geniş bir satış ağıyla benzersiz bir şekilde daha fazla tüketiciyle buluşturmayı ve Türkiye’ye olan yatırımlarımızı hız kesmeden büyütmeyi hedefliyoruz.”
DFN, üretim sürecinin her aşamasında kalite ve güvenlik standartlarını titizlikle uygulayarak, hurmaların seçilmesinden paketlenmesine kadar her adımı dikkatle kontrol ediyor. Üretici iş ortaklarıyla kurduğu güçlü iş birlikleri sayesinde, lezzet ve kaliteyi bir araya getiren Tangesir, şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Tangesir, yakın zamanda Türkiye genelinde çok daha fazla noktaya yayılma hedefiyle büyüyor.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.